Hírmorzsák 2019-03-15 (16:00)

DeMarcus Cousins szerint senki nem tudja megállítani egy az egyben. Cousins és Draymond Green szerint az NBA egy szappanopera. Jeanie Buss fontolóra vette LeBron James elcserélését Rich Paul miatt? Kristaps Porzingis jól mozgott első 5-5 elleni edzésén. Paul George szeretné, ha a Pacers visszavonultatná a mezét, de nem tudja, hogy tett-e ezért eleget. A Lakersnek felajánlották, hogy költözzön vissza a Forumba. A Hawks GM-je szerint a csapatok akkor hibáznak, mikor mindenképpen el akarják költeni a capspace-t. Vince Carter a pályán és azon kívül is próbál segíteni a fiataloknak. Már a Thundernek is megvan a mezszponzora.

A Houston Rockets elleni győztes mérkőzésen a Golden State Warriors centere, DeMarcus Cousins legjobb meccsét hozta, mióta az oaklandieknél van. Cousins azt mondta a meccs után, hogy mindig van valami a Warriorsszal kapcsolatban - nagymamája nézett anno egy műsort anno, "As The World Turns" volt a neve, és abban minden részben történt valami, na az NBA pont ugyanilyen. Draymond Green annyit tett ehhez hozzá, hogy ez a liga talán a világ legjobb szappanoperája. Cousinsnak volt egy másik megnyilvánulása is: szerinte senki nem tudja megállítani őt egy az egyben, úgyhogy bárkit rárakhatnak.

A Dallas Mavericksnél Kristaps Porzingisnek megvolt az első 5-5 elleni edzése ACL-szakadását követően, ami után a lett magasember elmondta, hogy sokkal-sokkal jobban érzi magát, mint korábban - a mozgása, a futása, az ugrása mind folyékonyabb. Rick Carlisle vezetőedző azt mondta, hogy nagyon sok biztató jelet láttak, és az ehhez hasonló napok nagyon fontosak. A tréner szerint komoly hatással volt a játékra Porzingis az edzésen - nemcsak pontokat szerzett, hanem jól mozgott, és kiválóan játszotta meg a társait, rengeteg mindenben hozzátett.

Az Oklahoma City Thunderhez két hír tartozik. Egyrészt a csapat utolsóként a ligából aláírta mezszponzori szerződését - a Love's Travel Stops & Country Stores évi több mint 10 millió dollárt fizet majd a csapatnak azért, hogy ott legyen a mezen.

Másrészt az OKC sztárja, Paul George azt nyilatkozta Sam Amicknek (The Athletic), hogy nagyon szeretné, ha az Indiana Pacers visszavonultatná majd a mezét pályafutása végén, hiszen nem lenne most az, aki, ha nem kap esélyt a klubtól arra, hogy fejlődjön és önmaga legyen. Azt is hozzátette azonban George, hogy nem tudja, hogy eleget tett-e ehhez, és nincs a kezében a döntés - a Pacers csak Reggie Miller, George McGinnis, Roger Brown és Slick Leonard mezét vonultatta eddig vissza.

A Los Angeles Lakershez is két hír kapcsolódik. Egyrészt az, hogy az MSG egyik vezetője, Irving Azoff 2017-ben megpróbálta rábeszélni arra Jeanie Busst, hogy az aranysárga-lilák költözzenek ki 2025-ben a Staples Centerből, ők addigra újjáépítik a Forumot, a Lakers korábbi otthonát, és költözzön vissza oda a klub. Nathan Fenno (Los Angeles Times) értesülései szerint megfontolta ugyan a dolgot Buss, de a jelenlegi tervek szerint hosszabbít a csapat a Staplesben.

Másrészt Ric Bucher (Bleacher Report), úgyhogy óvatosan kell kezelni, de az újságíró információi szerint Buss fontolóra vette, hogy elcseréli LeBron Jamest, mert azt gondolta, hogy Rich Paul direkt szivárogtatta ki azt, hogy Anthony Davis a Lakersbe szeretne kerülni. Paul tagadta ezt a felvetést, és fel is hívta Busst, hogy tisztázza a helyzetet - Buss ezt követően a médiát okolta az MIT Sloan Analytics konferencián.

Az Atlanta Hawks is két hírrel került be a hírekbe az elmúlt napokban. A GM, Travis Schlenk Robby Kalandnek (Dime Magazine) elárulta, hogy óvatosan fogják költeni a pénzt, amikor a Trae Young, Kevin Huerter, John Collins trió köré próbálnak igazolni. Schlenk szerint a legtöbb együttes azzal követ el hibát, hogy úgy gondolja, hogy ha capspace-e van, azonnal el kell költenie, pedig ilyenkor nem adhat senki nagy pénzt a nem megfelelő játékosoknak. A drafton lehet szerinte hibázni, mert bár senki nem akar, ott két évig kevés pénzt garantálnak az embernek. Ha azonban a szabadügynököknél hibázik az ember, akkor 4 éves, 25-30 millió dolláros szerződésekről van szó, márpedig ezek kicsinálhatnak egy franchise-t. Lloyd Pierce vezetőedző szerint mindenki látja, milyen tehetséges és ígéretes a keret, és ha valaki hasznos játékost tudnak szerezni, akkor rendben van, de ha nem, nem erőlködhetnek.

A Hawks veterán vezére, Vince Carter pedig elmondta, hogy sok mindennel jár együtt, ha valaki egy klub első számú embere akar lenni, úgyhogy próbál sokat segíteni Youngnak és Collinsnak a pályán és azon kívül, beszélgetésekkel is. Szerinte utóbbi manapság nem elég, ezért akar a pályán példát mutatni a fiataloknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus