Hírmorzsák 2019-03-17 (13:15)

Brandon Ingramet megműtötték, a következő szezon kezdetére teljesen felépül. Malcolm Brogdon 6-8 hetes kihagyásra kényszerül. CJ McCollum térdsérülést szenvedett. Alvin Gentry szerint a Blazers sokkal veszélyesebb csapat lett Rodney Hood és Enes Kanter megszerzésével, Damian Lillard a gyorsabb döntéshozatalokra készült a nyáron. Elfrid Payton történelmet írt a Pelicansnél. Rick Carlisle Jalen Brunsont, Kyrie Irving pedig Trae Youngot dicsérte. Paul George a Golden State-ről beszélt.

Több sérüléssel kezdünk. Egyrészt a Milwaukee Bucksnál aggódhatnak egy kicsit, mert Malcolm Brogdon egy jobb lábfejének talpszalagjában van egy kisebb szakadás, ami miatt 6-8 hetet ki kell hagynia, tehát a rájátszás elején sem lesz bevethető - lehet, hogy a második körben sem. Brogdon 15.6 pontos karriercsúcsot átlagol idén, és az 50/40/90-es klub tagja lesz, hiszen több alapszakasz meccset már nem játszik (92.8%-os büntetőzéssel vezeti az egész ligát).

Másrészt Brandon Ingram jobb karját megműtötték, és elvileg teljes lesz a felépülése a következő idény elejére - mint ismert, nemrég mélyvénás trombózissal diagnosztizálták a jobb karjában, ami miatt azonnal befejezte az idényt. A Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum térdsérülést szenvedett - egyelőre az MRI eredményét nem hozták nyilvánosságra, a röntgen negatív lett, és maga az érintett is csak annyit tudott mondani, hogy nagyon fájt neki a dolog, semmiféle pattanást nem hallott azonban (ez jó hír).

Maradjunk még a Blazersnél: a New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry szerint a Portland sokkal veszélyesebb csapat lett Rodney Hood és Enes Kanter megszerzésével, és Damian Lillard duplázása sem lesz annyira hatékony az új emberek miatt - a New Orleans tavaly kisöpörte az oregoniakat a PO első körében. A tréner úgy gondolja, hogy továbbra is meg kell próbálni kiszedni a labdát Lillard és McCollum kezéből, de ez már más helyezet Kanterék érkezésével - támadásban veszélyesebb a Blazers, több fegyvere van. Lillard annyit mondott Jason Quicknek (The Athletic), hogy meglepte, hogy mennyire agresszíven csapdázta őt a Pelicans, és egész nyáron azon dolgozott, hogy gyorsabbak legyenek a döntéshozatalai.

Maradjunk még a Pelicansnél: a csapat irányítója, Elfrid Payton zsinórban három tripla-duplát szerzett, ezzel az első ilyen játékos lett a klub történetében - New Orleans mezben is csak Chris Paulnak van legalább 4 TD-je, Payton a másik ilyen kosaras.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Jalen Brunsont dicsérte tegnap. A tréner szerint büszkék a fiatal játékosra, aki egy igazi győztes típus, folyamatosan fejlődik. Mindent a megfelelő módon csinál, dolgozik a játékán, és odafigyel a részletekre. 33. volt Brunson a drafton, de Carlisle úgy érzi, nagy fogást csináltak vele.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving az Atlanta Hawks játékmesterét, Trae Youngot méltatta. Irving szerint októberben mindenki azt mondta, hogy Young túl alacsony, és több negatívumot is megemlítettek vele kapcsolatban, most pedig mindenki rácsodálkozik, hogy képes jó játékra, és úgy érzik, különleges játékos lehet.

A végére pedig az Oklahoma City sztárja, Paul George maradt, aki még a Golden State Warriors elleni mérkőzés előtt nyilatkozott. PG13 azt mondta, hogy történelme van már a két gárda egymás elleni csatáinak, amelyek sokkal régebbre nyúlnak vissza, mint az ő Thundernél töltött időszaka. Azt is hozzátette, hogy mindig jó meccseket játszott a két együttes. Ha arra kíváncsi valaki, hogyan lehet megállítani a Golden State-et, akkor szerinte minden csapat azt mondaná, hogy kommunikációval és fizikalitással, le kell ütközni őket - ennek ellenére 110-88 lett a vége a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus