Hírmorzsák 2019-03-18 (14:30)

Zach LaVine kifizeti Jim Boylen büntetését. CJ McCollumnak egy hetet kell kihagynia (térd). Terry Stotts szerint a nyugati PO-ban bárki megnyerheti a párharcát. Gordon Haywardnak át kell esni az agyrázkódás protokollban. Al Horford 3-4 meccsen pihenni fog az alapszakaszban (térd). John Collins úgy érzi, hogy van esélye az MIP díjra. Russell Westbrook egymeccses eltiltást kapott. Steve Kerr szerint a Suns elleni vereség után felnyílt játékosai szeme. Scott Brooks szerint Bradley Beal All-NBA szinten játszik. Kobe Bryant Európában tanulta meg az alapokat.

Kezdjünk ma is a sérülésekkel. A Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum megúszta a súlyosabb térdsérülést, de egy hétig biztosan nem játszik majd - a San Antonio Spurs ellen sérült meg a térde.

A Blazers vezetőedzője, Terry Stotts azt nyilatkozta Paul Garciának (ProjectSpurs), hogy teljesen mindegy, hogyan fognak alakulni a nyugati PO párosításai, érdekes sorozatokra van kilátás, ahol függetlenül az ellenféltől bárki továbbjuthat. A tréner úgy érzi, hogy a konferencia borzasztóan érdekes lehet majd a rájátszásban is.

Arról is volt szó tegnap, hogy a Boston Celticsnél Gordon Hayward meghúzta a nyakát az Atlanta Hawks ellen - továbbra sem tudni, mennyire súlyos a helyzet, de Hayward bekerült a liga agyrázkódás protokolljába. Al Horfordnak a térdével voltak gondok, és Brad Stevens elmondta, hogy a következő 12 meccsből Horford pihenni fog 3-4 találkozón, hogy megelőzzenek egy esetleges komolyabb bajt.

Maradjunk még a Hawksnál: az Atlanta magasemberét, a jelenleg 20/10-es átlagot hozó John Collinst kérdezték arról, hogy érdekli-e a Legtöbbet Fejlődött Játékos díja. Collins annyit mondott erre, hogy szerinte nagy harcban van D'Angelo Russell-lel és Pascal Siakammal (nem ő nevezte meg őket, hanem őket hozta fel a kérdező), és elég sok mindent fel tud mutatni azért, hogy ő nyerje a trófeát.

Jöjjenek a büntetések. A Chicago Bullsnál Jim Boylen vezetőedzőt kiállították a Los Angeles Clippers ellen, Zach LaVine viszont felajánlotta a trénernek és a csapatnak, hogy ő fizeti ki Boylen büntetését - a két techniaiért 5000-7000 dollárt kell majd fizetnie, a kiállítás miatt pedig 2000 dollárt. LaVine annyit mondott, hogy nagyon tiszteli azt, amit edzője tett - törődik velük, harcol értük, és ez a jelenet mutatta meg, milyen ember is igazából.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook megkapta a 16. technikaiját is, ami miatt egymeccses eltiltásban fog részesülni - ezt ma éjszaka fogja letölteni. Westbrookot kérdezték arról, hogy szerinte visszavonják-e ezt a technikait, mire annyit válaszolt, hogy "következő kérdés".

Az OKC a Golden State Warriorstól kapott ki csúnyán, ráadásul otthon (88-110), ami után Steve Kerr azt mondta, hogy szerinte a Phoenix Suns elleni zakó felnyitotta a szemeket - úgy érezték a játékosai, hogy veszélyben vannak. Lejátszottak két kiváló meccset, most jön a liga legjobb formában lévő alakulata, a San Antonio Spurs, és amikor a játékosai úgy érzik, veszélyben vannak, sokkal jobban összekapják magukat, jobban játszanak.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal 40 pontot szórt a Memphis Grizzliesnek, ami után vezetőedzője, Scott Brooks dicsérte. A tréner annyit mondott, hogy ahogy Beal most játszik, ahogyan vezeti a Wizardsot, szerinte All-NBA szinten van játékosa, ráadásul minden mérkőzésen folyamatosan lehet rá számítani.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki a világbajnokság sorsolásán elmondta, hogy számára óriási előnyt jelentett, hogy Olaszországban nevelkedett, mert Európában megtanulta a sportág alapjait. Örültek, ha hetente 1-2 meccset játszottak, és akkor még nagyon szerencsések voltak, de olyan dolgokat tanult Európában, amiket az amerikai fiatalok nem tudtak, és amiket évekig kell tanulni - a flikk-flakkot egy hét alatt elsajátította, ezeket a fontos alapokat azonban sokkal hosszabb időbe telt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus