Hírmorzsák 2019-03-26 (11:45)

Giannis Antetokounmpo nem foglalkozik az MVP címmel, csak fejlődni szeretne. Jusuf Nurkicnak eltört a sípcsontja és a szárkapocscsontja is, befejezte az idényt - Damian Lillard Paul George sérüléséhez hasonlította az esetet. Trae Young és James Harden a hét játékosai. Jason Kidd szerint a Lakers az a klub, amelyet nem lehet visszautasítani. Vége a Big Baller Brandnek? LeBron James örül, hogy Lonzo Ballból férfi lett és a saját lábára állt. A Raptors egyre biztosabbnak látja, hogy Kawhi Leonard marad a csapatnál a szezon végét követően is. Jodie Meeks Torontóban. Jawun Evans a Thundernél.

Sajnos a nap híréről beszámoltunk már ma reggel - láthatáttok, hogy a Portland TrailBlazers centerének, Jusuf Nurkicnak eltört a bal lába - a csapat reggel bejelentette, hogy a játékos sípcsontja és szárkapocscsontja is eltört, és természetesen kihagyja a szezon hátralévő részét. Rengetegen fejezték ki együttérzésüket twitteren, a bosnyák játékos csapattársa, Damian Lillard pedig azt nyilatkozta, hogy Vegasban volt, amikor Paul George-dzsal hasonló dolog történt, neki ugyanolyannak tűnt a két eset. Nem szeretné látni, hogy bárkivel ez történik, főleg nem egy barátjával és csapattársával.

Az Atlanta Hawks kiválósága, Trae Young és a Houston Rockets MVP-je, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Young 2-1-et hozott az Atlantával az elmúlt héten, ami alatt 25.3 pontot, 4.0 pattanót és 11.3 gólpasszt átlagolt, míg a texasiak 3-1-es héten vannak túl, Harden pedig átlagosan 44.3 pontot, 6.3 pattanót és 5.8 gólpasszt tett a közösbe mérkőzésenként.

A Rockets ma éjszaka a Milwaukee Bucks-szal találkozik majd, Giannis Antetokounmpo azonban elmondta a két gárda egymás elleni összecsapása előtt, hogy nem akar az MVP harccal foglalkozni, csak a saját dolgát akarja végezni. Nyolc meccsük van, ami alatt megpróbálnak a lehető legmagasabb szinten játszani és a lehető legtöbbet javulni, a többi majd jön magától. Fejlődni szeretne, és ez soha nem fog megváltozni, akár a döntőbe kerülnek, akár MVP lesz. Ez a hozzáállás működött neki eddig, úgyhogy biztos abban, hogy a továbbiakban is működni fog.

Térjünk ki a Los Angeles Lakersre is egy kicsit. Arról tegnap este volt már szó, hogy Jason Kidd komoly jelölt lesz a vezetőedzői posztra, amennyiben a csapat Luke Walton menesztése mellett dönt. Kidd az ESPN The Jump című adásában elmondta, hogy a Lakers az egyik legnagyobb klub a világon, és nemcsak az NBA-ben, úgyhogy ha valakinek esélye van arra, hogy az aranysárga-lilák alkalmazottja legyen, nem lehet visszautasítani a felkérést. Kidd szerint a Lakersnek a bajnoki címek a legfontosabbak - fiatal csapatuk volt, amelynek fejlődnie kellett, és ezt a folyamatot LeBron James érkezése felgyorsította, de időre van szükségük. Kidd azt is hozzátette, hogy ha a világ legjobb játékosáról van szó, akkor mindenki igent mond, mert a társait és az edzőit is jobbá teszi azzal, hogy mellette bizony dolgozni kell. Giannis mellett már volt lehetősége elit játékos trénerének lenni, abban reménykedik, hogy adódik még ilyen alkalom.

Szintén ide tartozik, hogy Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint Lonzo Ball és családja a hétvégén megvitatták, hogy elképzelhető, hogy jobb lenne a Big Baller Brandnek véget vetni - Alan Fosterrel szeretnének megszakítani minden kapcsolatot, miután Foster 1.5 millió dollárt elcsalt Lonzótól. LeBron annyit mondott erről az újságíróknak, hogy nagyon tetszik neki, hogy Ball a kezébe veszi a dolgokat - amint meglátta a hírt, arra gondolt, hogy egy fiúból férfivá érett csapattársa. Szerinte úgy érzi Ball, hogy "Ez az én pályafutásom, én irányítok. Eleget tettem már le az asztalra, és ha nem leszek sikeres, akkor azt is a saját magam módján fogom megtenni.". Jamesnek mindegy, hogy melyik márkát választja Ball, de ha a Nike-hoz szerződik, ő nagyon szívesen fogja látni. Nagyon kedveli Lonzót függetlenül attól, hogy milyen cipőt hord.

Volt két rostermozgás. Egyrészt az Oklahoma City Thunder hívta le végül waiverről a Phoenix Suns által kitett Jawun Evanst, nem a Houston - two-way szerződése van. Másrészt a Toronto Raptors a szezon végéig szóló megállapodást kötött Jodie Meeksszel - 10 napig játszott már a kanadaiaknál egy hónappal ezelőtt.

A végére pedig maradjunk a Torontónál egy rövidhír erejéig: Josh Lewenberg (TSN) értesülései szerint a Raptorsnál egyre magabiztosabbak azzal kapcsolatban, hogy Kawhi Leonard a szezon végét követően hosszabbítani fog az együttessel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus