Hírmorzsák 2019-03-27 (11:30)

Tyronn Lue a legesélyesebb a Lakers vezetőedzői posztjára. Rudy Gobert új NBA rekordot állított fel. Chris Paul szerint James Harden az MVP a mai, Bucks elleni vereség ellenére is. Jrue Holiday (hasfal), Donte DiVincenzo (sarok) és Miles Plumlee (térd) is befejezték az idényt. Gerald Green 7-10 napra kiesett (comb). A Knicks a tavalyi draft előtt felajánlotta Kristaps Porzingist De'Aaron Foxért. A Kings az idei deadline előtt érdeklődött Otto Porter iránt. A Pelicans tulajdonosa soha nem adja vagy költözteti el a klubot.

Megint a Los Angeles Lakers edzőmizériájával kezdjük a morzsát, miután Marc Stein (New York Times) megszellőztette, hogy az aranysárga-lilák Tyronn Lue-t szemelték ki, ráadásul ő előnyből indul minden más jelölthöz képest a LeBron Jamesszel ápolt kapcsolata miatt. Mint ismert, a Lakersnél konstans felmerül, hogy Luke Waltont a szezon végén menesztik, és miután Doc Rivers megmondta, hogy nem megy át a városi riválistól, a csapat Lue iránt kezdett érdeklődni. Azt Stein is megerősítette, hogy Jason Kidd is ott lesz a vizsgált jelöltek között, ha a gárda megköszöni Waltonnak a munkát.

A Utah Jazz centere, Rudy Gobert új csúcsot állított fel az egy szezon alatt elért zsákolások számában - a korábbi rekordot Dwight Howard tartotta 269-cel, Gobert-nek már 270 van. A francia kosaras azt mondta, hogy ez sok mindennek a következménye, de annyi biztos, hogy a csapattársai kiváló helyzeteket teremtenek neki - sokkal több magas passzt kap, ami könnyű kosárszerzési lehetőséget kínál számára. Gobert azt is hozzátette, hogy nagyon nehéz ez ellen védekezni, nagy nyomást helyez a védelemre az, ha sokat használják ezeket a fellöbbölt labdákat.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo is jól áll ezen a "zsákolási" listán, a Bucks pedig ma hajnalban legyőzte a Houston Rocketset az MVP jelöltek csatájában, ám a texasiak irányítója, Chris Paul úgy érzi, hogy ettől függetlenül a címvédő James Harden az MVP idén is. Paul azt mondta, hogy Hardennek történelmi sorozata volt, és sok sikert kívánt azoknak a szavazóknak, akik az egymás elleni mérkőzések alapján ítélik majd ide vagy oda a trófeát. George Hill és Eric Bledsoe végig Harden bal oldalán védekeztek, így folyamatosan jobbra terelték, Harden szerint azonban nem az ő teljesítményük miatt maradt 23 ponton. A dobóhátvéd úgy érzi, megvoltak a dobóhelyzetei, agresszív is volt, egyszerűen nem estek a dobásai - ha estek volna, más meccs lett volna.

Voltak sérülések. A New Orleans Pelicansnél Jrue Holiday befejezte az idényt, a hasizmával vannak gondok, ami miatt 6 hetes kihagyásra kényszerül - meg is műtötték már. A Houstonnál Gerald Green 7-10 napra esett ki, miután meghúzódott a combizma. Az Atlanta Hawksnál Miles Plumlee-nak ért véget idő előtt az idény, neki a bal térdét kell megműteni, amire április 2-án kerül sor - az edzőtáborra fel fog épülni. A Bucksnál pedig van egy újabb kieső, ezúttal Donte DiVincenzo, akinek a jobb sarka gyulladt be, és emiatt szintén befejezte a szezont.

Zach Lowe (ESPN) két hírt hozott a Sacramento Kingsről. Egyrészt azt, hogy a tavalyi draft előtt a New York Knicks felajánlotta a kaliforniaiaknak Kristaps Porzingist De'Aaron Foxért, de vagy még adniuk kellett volna Divacéknak valami értéket Fox mellett, vagy át kellett volna venniük nagy és rossz szerződéseket. A másik hír az, amit korábban is tudott már mindenki: a Kings Otto Porter iránt is érdeklődött az idei deadline előtt, Porter azonban a Chicago Bullshoz került, míg a Sacramento Harrison Barnest szerezte meg a Dallas Maverickstől.

A végére pedig a Pelicans tulajdonosa, Gayle Benson maradt, aki Jeff Duncannek (Times-Picayune) elmondta, hogy soha nem fogja eladni a franchise-t, és nem is költözteti el soha.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus