Hírmorzsák 2019-03-28 (11:45)

A Lakers Rick Carlisle iránt is érdeklődik, Mark Cuban kiröhögte a felvetést. Cuban szerint elvették a Mavstől a 2006-os döntőt, Dirk Nowitzki szerint mázlijuk volt, hogy a Heat BIG3-jének első évében találkoztak Wade-ékkel, Pat Riley szerint a 2011-es döntőben Nowitzki volt a világ legjobb játékosa. Luke Walton úgy készül, hogy ő marad a Lakers vezetőedzője. Ryan Saunders marad a Timberwolves élén? Trae Young, Doncic és Devin Booker is történelmi listák élmezőnyében. Jordan Bell Mike Brown kontójára fogyasztott a hotelben, a csapat eltiltotta. Leginkább Ben Simmons köré építkeznének az edzők és a GM-ek az idei másodévesek közül. Markkanen is befejezte az idényt (szívritmus zavar). Lillard kész elkötelezni magát a Portland mellett? A Blazers szupermaxot akar adni Lillardnak. Lonzo Ball már a BBB tetkókat is eltünteti a testéről. Kris Humphries visszavonult.

Tegnap is Lakers-edző hírrel kezdtünk, ma is: az aranysárga-lila együttes jelenlegi trénere, Luke Walton azt nyilatkozta Bill Oramnek (The Athletic), hogy ő úgy számol, hogy jövőre is a Los Angeles Lakers vezetőedzője lesz - a pletykákra nem figyel oda, amíg azt nem mondja valaki a klubon belülről, hogy mennie kell. Waltonnak még 1 évig garantált szerződése, Tyronn Lue pedig állítólag megmondta neki, hogy őt még senki nem kereste meg a Lakerstől - meg fogja neki mondani, ha ez megtörténik, mert tiszteli barátját.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint az aranysárga-lilák Rick Carlisle iránt is érdeklődnek - neki a Dallas Mavericksszel még többéves megállapodása van. A Mavs tulajdonosa, Mark Cuban csak annyit mondott a felvetésre, hogy "LOL".

Maradjunk a Mavsnél: Cuban anno 250.000 dolláros bírságot kapott, amiért kritizálta a játékvezetést a 2006-os nagydöntőben és azt követően. 2016-ban is felhozta a témát, mert szerinte minden idők legrosszabbul fújt NBA fináléja volt az, de akkor azt is hozzátette, hogy a 10 éves évforduló miatt többet nem hozza fel ezt. Most Dwyane Wade és Dirk Nowitzki rivalizálásáról kérdezték, és megint megemlítette a dolgot Cuban: szerinte elvették tőlük azt a döntőt, és ha más játékvezetők lettek volna, más lett volna a végeredmény is.

Nowitzki már a 2011-es döntőről beszélt: szerinte szerencsések voltak, hogy a Miami Big 3 első évében találkoztak a floridaiakkal, mert utána sokkal jobban tudták már Wade-ék, hogyan használják egymás erősségeit. A Heat elnöke, Pat Riley azt mondta, hogy akkoriban Nowitzki volt a világ legjobb játékosa, legalábbis abban a sorozatban biztosan.

Még egy edzővel kapcsolat hír van: Marc Stein (New York Times) információi szerint a Minnesota Timberwolves véglegesíteni fogja a nyáron Ryan Saunders ideiglenes vezetőedző helyét, ő marad a gárda élén a jövőben is.

A Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant pályafutása leghatékonyabb estéjét produkálta a Memphis Grizzlies ellen, 12/13-as mezőnymutatóval jutott el 28 pontig. Durant azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy a második évében elkezdte vezetni a kihagyott és az értékesített dobásait - ezzel próbálta magát arra rávenni, hogy jó helyzetekből vállaljon, és a játék ritmusában kosarazzon, ne erőlködjön. Steve Kerr vezetőedző annyit mondott erre, hogy ez a teljesítmény nagyon könnyen jön Duranttől - szerinte a liga történetében még nem volt egy ilyen magas ennyire képzett játékos. A tréner szerint játékosa azt tesz a pályán, amit akar.

Szintén a Golden State-hez kapcsolódik egy kevésbé pozitív esemény: Jordan Bellt egy mérkőzésre eltiltotta saját csapata, mert nem megfelelően viselkedett a klubbal szemben. Kerr szűkszavúan annyit mondott, hogy a közelmény egyértelmű, ezen felül pedig semmit nem akar mondani, mert belső ügy. Sam Amick és Anthony Slater (mindketten The Athletic) értesülései szerint Bell Mike Brown segédedző számlájára iratta fel a fogyasztását egy hotelben - azt nem tudni, hogy mekkora összegű dologról volt szó, illetve azt sem, hogy ez ételről vagy más szolgáltatásról szólt. Slaterék úgy tudják, hogy Bellt nem először büntetik azért, mert más kontójára rendel valamit.

Lássuk a napi statisztikákat. A Phoenix Sunsnál Devin Booker a liga történetének első játékosa lett, aki első három olyan mérkőzését elvesztette, amelyeken egyenként 50 pontot dobott - emellett a legfiatalabb kosaras lett a liga történetében, aki egymás utáni találkozókon elérte az 50 egységet. Az Atlanta Hawks újonca, Trae Young hatodik 30+ pont, 10+ gólpasszos mérkőzését produkálta tegnap hajnalban, amivel megelőzte Michael Jordant és Steph Curry-t az újoncidényben hozott ilyen mérkőzések listáján - Oscar Robertson van csak előtte, neki 25 ilyen találkozója volt első szezonjában. A Dallas szlovén sztárja, Luka Doncic pedig hetedik tripla-dupláját érte el tegnap hajnalban, így fellépett Magic Johnson mellé az újoncévben hozott TD-k rangsorában - Ben Simmons (12) és Oscar Robertson (26) állnak az első két helyen.

A Chicago Bullsnál Lauri Markkanen extrém fáradást és rendkívül gyors szívverést érzékelt a Toronto Raptors elleni mérkőzés első félidejében, ezért az orvosi stáb már ott a helyszínen megnézte állapotát. A finn magasember visszautazott Chicagóba, de további vizsgálatok szükségesek a következő 10-14 napban, így Markkanen is befejezte az idényt a Bullsnál.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint Damian Lillard kész elkötelezni magát a Portland TrailBlazers mellett - Lillard találkozott Paul Allennel tavaly, de bármilyen fenntartásai is voltak a Blazers által felvett iránnyal szemben, ezek a problémák azóta megoldódtak, és amiatt sem aggódik Lillard, hogy tulajdonosváltás elé nézhet a klub Allen halála miatt. Az irányító nyáron hosszabbíthat a csapattal, és eziránt is mutat érdeklődést. Ha All-NBA csapatba kerül, akkor szupermax hosszabbítást kaphat, 4 évre 196 millió dollárral hosszabbíthat, ami 6 évre 250 milliónak felelne meg a jelenleg futó kontraktusával együtt - a hírek szerint a Blazers be is ajánlaná ezt neki.

Az oregoniak centerét, Jusuf Nurkicot közben megműtötték a síp- és szárkapocscsonttörését követően. A jó hír az, hogy ideg- vagy izomsérülése nem volt a bosnyák centernek, de hogy mikorra épülhet fel, azt egyelőre nem tudni.

Tim Bontemps (ESPN) jelentette, hogy kitölttettek egy kérdőívet 18 vezetővel és edzővel, a kérdés pedig az volt, hogy Ben Simmons, Donovan Mitchell, Jayson Tatum és De'Aaron Fox közül ki köré építenének legszívesebben csapatot. A szavazást Simmons nyerte Mitchell, Tatum és Fox előtt (ilyen sorrendben), de elég nagy volt a szórás: az ausztrál az első helyes szavazatok felét megkapta, de hatan csak a harmadik helyre pakolták (valószínűleg a tempódobásai hiánya miatt) - a legkiegyenlítettebb eloszlás az első és a második helyek között Mitchellnél volt.

A Houston Rockets lehívta waiverről Trevon Duvalt, akit vasárnap rakott ki a Milwaukee Bucks.

Az NBA-ben 2016/17 óta nem játszó Kris Humphries tegnap bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonult.

A végére pedig térjünk vissza a Lakersre: Lonzo Ball már a BBB tetoválást is eltüntette karjáról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus