Hírmorzsák 2019-04-01 (12:00)

D'Angelo Russell szerint mindenki tévedett vele kapcsolatban. Dwane Casey úgy érzi, a liga egyik, ha nem a legértelmesebb szurkolótábora a detroiti. Luke Walton szerint LeBron James továbbra is játszani akar, de az orvosi stáb meggyőzte, hogy inkább az egészsége a fontos már. Jimmy Butler úgy gondolja, nagy dolgokra képes a Sixers, és a játékosok tudják is ezt. Dewayne Dedmon befejezte az idényt (boka). Vince Carter már az ötödik a legjátszott meccsek listáján. Az NBA újabb rekordot döntött tripladobásban. A Mavs zsarolásról tudott, amikor Kristaps Porzingisért cserélt, erőszakról nem. Donatas Motiejunas vízumproblémák miatt nincs még a Spursnél. JaKarr Sampson a Bulls legújabb játékosa. Michael Carter-Williams az idény végéig marad Orlandóban?

A Brooklyn Nets hátvédjének, D'Angelo Russellnek nagyon megy ebben az idényben, a Boston Celtics elleni mérkőzés után pedig azt nyilatkozta Russell, hogy mindenki tévedett vele kapcsolatban, úgyhogy semmit nem kell mondania.

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey csapata sorozatban 11. győzelme, a Portland TrailBlazers elleni találkozó után elmondta, hogy a liga talán legértelmesebb szurkolótábora az autóvárosiaké. A torontói drukkerek többször felkapták a vizet, azt gondolták, hogy tiszteletlen velük, de a Pistonsnak három bajnoki címe van, így a városban mindenki tudja, milyen érzés bajnoki címet nyerni. Senkinek nem akar beszólni, de nem sok többször bajnok együttes van az NBA-ben - ő készen áll erre a kihívásra, és azt akarja, hogy a játékosai is ugyanígy tegyenek. Még nem tartanak ott, van még min csiszolniuk, de a szurkolók megértik ezt, és ki kell érdemelni a tiszteletüket. Azért nem fognak hirtelen kijönni a csarnokba, mert megnyertek pár meccset.

Mint ismert, a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James befejezte az idényt. Luke Walton vezetőedző azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy James játszani akar, de az orvosi stáb eljutott arra a pontra, amikor azt mondták neki, hogy nincs már értelme annak, hogy erőltesse, minél egészségesebben kell kihúznia a nyarat. Meghozták a döntést, és innentől kezdve LeBron nélkül kell játszaniuk az idény során. A tréner elmondása szerint Jamesben túl nagy volt a versenyszellem, hogy azonnal "kiültessék", miután az aranysárga-lilák esélyei matematikailag is elszálltak a rájátszásra - bár a szezon érdemi részének vége van, LeBron most is ott akar lenni a pályán a többiekkel, az idő előrehaladtával azonban egyszerűbb megmagyarázni, hogy inkább vigyázzon az egészségére.

A Philadelphia Sixers egyik vezére, Jimmy Butler a Minnesota Timberwolves legyőzését követően elmondta, hogy különleges dolgokat érhetnek el ebben az idényben. Erről beszélnek minden nap, és bármit csinálnak, azt nagyon koncentrálva teszik. Tudják, mire képesek, azt is, hogy mire képesek papíron, és hogy mit várnak tőlük az emberek. Nekik kell a pályán valóra váltani ezeket az elképzeléseket, és az a legjobb Butler szerint, hogy meg is tudják ezt tenni. Rákérdeztek Butlernél, hogy milyen a kapcsolata a Minnesotával, miután hónapokig az elcserélését kérte. Annyit mondott erre, hogy ez csak kosárlabda, továbbra is sok emberrel ápol jó kapcsolatot a Timberwolvesnál - úgy érzi, senki nem vett személyesnek semmit ebben az ügyben. Most már a Sixers játékosa, továbblépett - mindenkinek sok szerencsét és jó egészséget kíván.

Jöjjenek a szerződtetések. A Chicago Bulls 10 napos szerződést adott JaKarr Sampsonnak - ő eddig a G-Ligás fiókcsapatban, a Windy City Bullsnál vállalt szerepet. Josh Robbins (The Athletic) értesülései szerint az Orlando Magic a szezon végéig megtartja Michael Carter-Williamst, amikor lejár az irányító második 10 napos szerződése április 4-én. A litván újságíró, Donatas Urbonas pedig úgy tudja, hogy Donatas Motiejunas vízumproblémák miatt nem csatlakozott még a San Antonio Spurshöz - már egy hete kijött a hír, hogy a litván a texasiak felé tart, akik szeretnék is meggyorsítani a folyamatokat a hatóságoknál.

Van egy sérülés is: az Atlanta Hawksnál Dewayne Dedmon befejezte az idényt bal bokasérülése miatt - műteni nem kell, de régóta bajlódik már ezzel a gonddal.

Az is az Atlantához tartozik, hogy a gárda veterán legendája, Vince Carter megelőzte Karl Malone-t a lejátszott mérkőzések örökranglistáján, már az ötödik helyen tartózkodik. Ha már statisztikák, akkor itt lehet kiemelni azt is, hogy az NBA már tegnap hajnalban új csúcsot döntött az egy szezon alatt bedobott triplák számában (25.808), zsinórban hetedik éve tette mindezt - a ráemelt hármasoknál már március korábbi szakaszában megvolt a rekorddöntés.

A végére pedig a Dallas Mavericks lett sztárja, Kristaps Porzingis maradt. Arról tegnap délután már olvashattatok, hogy a magasembert azzal vádolják, hogy megerőszakolt egy nőt, de állítólag erről a vádról a Mavs tudott. Brad Towsend (Dallas Mornings News) értesülései szerint a New York Knicks részéről szó sem esett erőszakról, amikor tájékoztatta a Dallast Porzingis ügyéről - két forrás is megerősítette, hogy a Knicks zsarolásról beszélt a texasiaknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus