Hírmorzsák 2019-04-06 (11:45)

Russell Westbrook újra tripla-duplát átlagol a teljes szezon során - Billy Donovan szerint az emberek fel se fogják, mi történik, döbbenetesen keveset beszélnek erről. Dwyane Wade terápiára fog járni visszavonulását követően. Juwan Howard is jelölt a Lakers vezetőedzői posztjára. Andrew Bogut szerint a Lakers hazudott neki. Jerry Stackhouse a Vanderbilt Egyetemen folytatja. Allen Crabbe térdét megműtötték. Tyler Zeller a Memphisnél. A liga tájékoztatta a csapatokat a következő két idényben várható fizetési sapkájáról. Vlade Divac a Hírességek Csarnokában, Ben Wallace és Chris Webber nem. Nick Young megkapta bajnoki aranygyűrűjét (videó).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban 19 pontot, 8 pattanót és 15 gólpasszt jegyzett, amivel biztosította, hogy újfent, zsinórban harmadjára is tripla-duplát átlagol az egész szezon során - mint ismert, előtte csak Oscar Robertson volt erre képes, ő is csak egyszer. Westbrook azt mondta, hogy nem érdekli, mit mondanak róla, ő csak teszi a dolgát minden meccsen, minden lehetséges módon próbál befolyással lenni a mérkőzések kimenetelére. Nagyon hálás a csapattársainak, mert megkönnyítették a dolgát. Billy Donovan vezetőedző szerint megdöbbentő, hogy az emberek nem beszélnek erről többet, szerinte fel sem fogják, hogy mi történt - persze ezek csak számok, de Donovan úgy érzi, a jövőben erre az időszakra visszatekintve sokkal jobban fogják értékelni Westbrook produkcióját.

A Miami Heat legendája, Dwyane Wade az ESPN-nek elmondta, hogy beszélt már erről a családjával, és terápiára fog járni, ha befejezte pályafutását - sose szerette, ha beleszólnak az életébe, de valakivel beszélnie kell erről, mert óriási változás lesz az életében. Bár még hosszú élet áll előtte, sok mindent elérhet, azt már nem a kosárlabdában teszi majd meg. Úgy fog távozni, ahogyan Dwyane Wade-nek távoznia kell - az is segít számára, hogy még a PO-ért harcol a Heat.

A Brooklyn Nets dobóhátvédje, Allen Crabbe kés alá feküdt, a jobb térdén kellett artroszkópos beavatkozást elvégezni - egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza.

A Memphis Grizzlies az idény végéig szóló szerződést adott Tyler Zellernek - a csapat ezzel egy időben kitette keretéből Dusty Hannahs-t.

Jerry Stackhouse 6 éves szerződést kötött a Vanderbilt Egyetemmel - sokszor szóba hozták őt NBA vezetőedzői poszttal kapcsolatban is az elmúlt évek során, több évet lehúzott a Toronto Raptors G-Ligás együttesénél, ebben az idényben pedig a Memphis segédedzője volt.

A liga tájékoztatta a 30 csapatot, hogy a jelenleg számok alapján a következő idényre marad a 109 millió dolláros fizetési sapka 132 millió dolláros luxusadóval, a 2020/21-es szezonra azonban a korábban jelzettnél 2 millió dollárral alacsonyabbra várható mindkét szám (116/141 millió dollár).

Ma lesz hivatalos a 2019-es Hall of Fame osztály, de Adrian Wojnarowski (ESPN) lelőtt néhány poént: Vlade Divac, Paul Westphal, Sidney Moncrief és Bobby Jones bekerül a Hírességek Csarnokába, de Marques Johnson, Ben Wallace és Chris Webber nem.

A Golden State Warriors centere, Andrew Bogut Mark Medinának (San Jose Mercury News) elárulta, hogy a Los Angeles Lakers 2018 januárjában azt mondta neki, hogy a csapatnál marad az egész idényre, ha egészséges marad, de a klub nem tartotta a szavát, négy nappal később, a deadline-nál kitette keretéből. Az ausztrál játékos szerint egész egyszerűen hazudtak neki, ő meg volt olyan hülye, hogy elhitte, amit mondanak - ez is része a ligának, de nagyon csalódott volt, mert van két kisgyereke. Nem kellett volna hinnie a Lakersnek, ennyire egyszerű.

A Lakersnél egyébként fel is merült Juwan Howard neve a vezetőedzői posztra, ezt Marc Stein (New York Times) jelentette - mint ismert, a héten már lehetett fogadni arra, hogy ki lesz az aranysárga-lilák trénere a következő idényben, és ott Howardra adják a legkisebb oddsot. Howard jelenleg a Miami segédedzője.

A végére pedig Nick Young maradt, aki ma hajnalban megkapta a tavalyi bajnoki címért járó aranygyűrűjét a Golden State-től:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus