Hírmorzsák 2019-04-07 (13:00)

Paul Pierce úgy gondolja, jobb karrierje volt, mint Dwyane Wade-nek. Gordon Haywardnak kezd összeállni a játéka. Al Horford szerint a Celtics a Pacers ellen nyújtotta a szezon egyik legjobb teljesítményét. Már biztos, hogy a Knicks végez az utolsó helyen. Kenny Atkinson szerint szükségük van arra, hogy D'Angelo Russell és Spencer Dinwiddie a pontszerzéssel (is) foglalkozzon. Donovan Mitchell szerint Rudy Gobert az Év Védője. Trae Young úgy gondolja, ha az egész szezont nézzük, szoros lesz az Év Újonca szavazás. Jeff Bower a Suns vezetőségében. Wesley Johnsont kitette a Wizards, új játékos Houstonban. 12-en kerülnek be idén a Hírességek Csarnokába, íme a lista.

 

A Boston Celtics legendája, Paul Pierce az NBA Countdownban azt mondta, hogy teljesen egyértelműen jobb pályafutása volt, mint a Miami Heat ikonjának, Dwyane Wade-nek - a két játékost hasonlították össze a műsorban. Pierce szerint ha Shaquille O'Neallel vagy LeBron Jamesszel játszhatott volna együtt pályafutása első felében, simán nyert volna 5-6 gyűrűt - utána ott volt a Big3, de az már karrierje második felében volt. Jalen Rose ezzel szemben felhozta, hogy Wade több All-NBA és All-Defensive csapatba került be, emellett több bajnoki és több pontkirályi címe is van.

Ha már Boston, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Gordon Hayward 23 pontot szórt 9/9-es mezőnymutatóval az Indiana Pacers legyőzésekor. Hayward azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy kezd visszajönni a Utah-ban látott játéka, talán még robbanékonyabb is, és a gyűrű közelében is jók a befejezései. Úgy érzi, hogy kezd összeállni az egész, úgyhogy továbbra is agresszíven kell támadnia a gyűrűt. A 2017 nyarán igazolt swingman 64.4%-kal dob mezőnyből és 41.2%-kal a triplavonalon túlról az elmúlt 5 találkozóján. Brad Stevens vezetőedző azt is hozzátette, hogy Hayward agresszív ugyan, de semmit nem erőltet - voltak olyan helyzetek, amelyekben akár jobban erőltethette volna a befejezést, de az üresen lévő társát játszotta meg egy jobb helyzetért, ezek mind helyes döntések voltak.

Erről a Pacers elleni mérkőzésről annyit mondott még Al Horford, hogy kiválóan felkészítették őket erre a találkozóra, vezetőedzőjük kiváló munkát végzett. A center úgy érzi, hogy ez kellett is, hogy esélyük legyen, mert az Indiana egy rendkívül kemény együttes - Horford szerint ez a tegnap hajnali volt a szezon egyik legjobb teljesítménye a Celticstől.

Más téma: a New York Knicks tegnap hajnalban bebiztosította, hogy a legrosszabb mérleggel végez az alapszakaszban, így az is eldőlt, hogy a lottery-n biztosan nem csúszhat hátrébb az 5. helynél - mint ismert, idén már négy csapatot fognak kihúzni a draft előtti "lottóhúzáson".

A város másik oldalán jobb a helyzet, a Brooklyn Nets jelenleg hatodik keleten, lépéselőnybe került a kilencedik Miamivel szemben (egy vereséggel kevesebbje van, mint a Heatnek). A gárda trénere, Kenny Atkinson két irányítójáról, D'Angelo Russellről és Spencer Dinwiddie-ről elmondta, hogy ők ketten a kígyó feje. Russell mindig nagyot játszott idén, amikor a nagy meccseken nyertek, de - neki és Dinwiddie-nek is szabadságot kell adni, mert agresszív játékra, pontokra van szükségük mindkettejüktől. Atkinson hozzátette, hogy szerinte emellett mindketten jól hozzák helyzetbe a társakat is - még nem tökéletes a rendszer, fejlődhetnek, de két nagyszerű egyese van.

A Utah Jazz sztárja, Donovan Mitchell azt nyilatkozta, hogy szerinte csapattársának, Rudy Gobert-nek kellene nyernie az Év Védője díjat idén is, és nincs kétsége afelől, hogy ő is fogja nyerni.

Az Atlanta Hawks irányítója, Trae Young Jeff Zillgitt-tel (USA Today) beszélgetett az Év Újonca díjról. Young szerint az idény elején mindenki azt mondta, hogy Luka Doncicé az elismerés, nem is véletlenül: Doncic kiválóan játszott, ő pedig elmaradt a legjobbjától, ez azonban a szezon második felére megfordult. Young azt mondta, hogy úgy tűnik számára, hogy ezt a díjat sokan elkönyvelték már a szezon elején, de ha valaki az egész idényt nézi, akkor ez egy sokkal szorosabb csata, mint ahogy azt sokan gondolják.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver a jövő héten felveszi Jeff Bowert egy magasrangú vezetőségi pozícióba, amellyel továbbra is az ideiglenes GM, James Jones kezében marad a döntéshozói jog.

A Washington Wizards kitette keretéből Wesley Johnsont - a fővárosiaknál 12 meccsen 2.8 pontot és 1.5 lepattanót átlagolt. A Houston Rockets szerződést ad Michael Fraziernek - eddig idén a Rio Grande Valley Vipersnál játszott, ahol 16.9 pontot, 5.5 pattanót és 3.4 gólpasszt átlagolt.

A végére pedig az idei Hall of Fame osztály maradt, ők 12-en kerülnek be idén a Hírességek Csarnokába: Vlade Divac, Jack Sikma, Sidney Moncrief, Teresa Weatherspoon, Charles "Chuck" Cooper, Al Attles, Paul Westphal, Bobby Jones, Bill Fitch és Carl Braun.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus