Hírmorzsák 2019-04-08 (11:00)

A Nets 2015 után újra PO-ban - Kenny Atkinsonnak különösen az tetszett, ahogyan csapata elérte ezt. A Magic 2012 óta először jutott be a rájátszásba - Nikola Vucevic szerint senki nem tudja, mit élt át az előző hat évben, de most mindent visszakapott az élettől. Marcus Smart és Jayson Tatum is megsérültek. A Rockets új NBA csúcsot állított fel. A Warriors a nyugati első kiemelt. LeBron Jamesnek mindig a bajnoki cím lesz a célja. A Heat kitette Rodney McGrudert, hátha elkerülheti a luxusadót. A Clippers Luc Mbah a Moute-tól köszönt el. Scottie Pippen szerint Toni Kukoc megérdemli, hogy bekerüljön a Hall of Fame-be.

A Brooklyn Nets sztárja, D'Angelo Russell a tegnap hajnali, Milwaukee Bucks elleni győzelem után elmondta, hogy most mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, minden meccs rendkívüli fontosságú. Minden találkozót úgy kell kezelniük, mintha az utolsó lenne - nem nyugodhatnak meg.

A Nets egyébként ma hajnalban bejutott a rájátszásba az Indiana Pacers legyőzésével, 2015 óta először lesz PO-ban a gárda. Kenny Atkinson vezetőedző azt nyilatkozta, hogy az különösen tetszett neki, ahogyan bejutottak: idegenben, egy kemény Indiana ellen, back-to-back meccsen, amivel volt gondjuk korábban. Az utolsó két mérkőzésen szintet léptek koncentrációban, extra energiákkal kosaraztak.

Ugyanide tartozik, hogy az Orlando Magic is kiharcolta a rájátszást, Dwight Howard elcserélése óta először - 2012-ben járt utoljára PO-ban a floridai gárda. Nikola Vucevic annyit mondott erről, hogy fantasztikus érzés, mert senki nem tudja, min ment keresztül az elmúlt hat évben szenvedés, vereségek és kétségek tekintetében. Voltak nagyon nehéz időszakai, de most mindent visszakapott az élettől azzal, hogy egy erős Boston Celtics elleni sikerrel megvan a PO is a gárda számára.

És még egy hír, a "PO-képhez": a Golden State Warriors megszerezte a nyugati első kiemelést.

A Bostonnál egyébként Marcus Smartnak a ferde hasizma, Jayson Tatumnak pedig a sípcsontja sérült meg - egyelőre egyiküknél sem tudni, pontosan mennyire súlyos is a probléma.

A Houston Rockets új NBA csúcsot állított fel, miután 27 hármast szórt ma hajnalban a Phoenix Sunsnak - Eric Gordon beállította karriercsúcsát 8 triplával.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James Allie Cliftonnak (Spectrum SportsNet) elmondta, hogy kíváncsi rá, ki ül be mellé a kocsiba, amellyel elindulnak a csúcs felé. Tudja, mire képes még a pályán és azt is, hogy mennyire elkötelezett a sportág iránt. Sosem csalta a játékot, és amíg pályafutása tart, mindig a bajnoki címet fogja kitűzni célul maga elé.

A Miami Heat a szezon végéig szóló szerződést kötött Yante Matennel, és kitette keretéből Rodney McGrudert - a floridaiak elkerülhetik a luxusadót, ha valaki lehívja McGruder 1.5 milliós szerződését waiverről, és a Heat hisz is abban, hogy ez meg fog történni. A Los Angeles Clippers Luc Mbah a Moute-től vett búcsút, miután a játékos újabb műtétje miatt már nem léphet pályára ebben az idényben.

A végére pedig Scottie Pippen maradt, aki azt nyilatkozta volt csapattársáról, Toni Kukocról, hogy egyértelműen helye van a Hírességek Csarnokában. Pippen szerint a horvát legenda nagyon fontos része volt a Chicago Bulls bajnokcsapatainak 96 és 98 között - rendkívül produktív volt, és megérdemli az elismerést ezért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus