Hírmorzsák 2019-04-09 (16:00)

Joakim Noah büszkébb erre a szezonjára, mint arra, amikor All-Star volt. Kemba Walker és Russell Westbrook a hét játékosai. Mike D'Antoni még kórházban van (vírus), de a PO előtt csatlakozik a Rocketshez. Bradley Beal látni akarja, merre halad a Wizards, mielőtt hosszabbítana. Earl Watsonnak már a 2017-es edzőtáborban szóltak, hogy két hete van csomagolni, mert kirúgják. Danilo Gallinari maradna a Clippersnél hosszútávon is. BJ Armstrong szerint Derrick Rose nyitott arra, hogy visszatérjen a Bullshoz. Jemerrio Jones beírta magát a Lakers történelemkönyveibe. Lonzo Ball a CAA-nél. Deyonta Davis marad a Hawksnál. Megváltozik a Cavs csarnokának neve.

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker és az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Walker 3-1-et hozott a Charlotte-tal, 34.8 pontot, 5.5 pattanót és 6.3 gólpassz átlagolt ez idő alatt, míg Westbrook egy 3-0-s hét alatt 22.0 pontot, 12.7 pattanót és 17.0 gólpasszt tudott felmutatni átlagban.

A Houston Rocketsnél Mike D'Antoni vezetőedző kórházban van, mert a belében van egy vírus, kezelni kell, de Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a tréner még a rájátszás kezdete előtt visszatér, csatlakozik csapatához. James Harden annyit mondott erről, hogy szerencsések, mert nagyszerű segédedzőik és veterán játékosaik vannak, akik pontosan tudják, hogy mit kell tenniük, egyszerű a dolguk. Imádják D'Antonit, akit minél hamarabb szeretnének egészségesen viszontlátni a gárdánál, addig azonban nélküle kell megpróbálniuk nyerni.

A Memphis Grizzliesnél Joakim Noah-nak voltak egészen jó mérkőzései, miután az elmúlt két szezonban meredeken elindult lefelé a pályafutása. Noah Zach Lowe-nak (ESPN) elárulta, hogy a Memphis volt az egyetlen csapat, amely egyáltalán fontolóra vette, hogy leigazolja. Büszkébb erre az évére, mint arra, amikor All-Star volt (2014-ben még negyedik volt az MVP szavazáson) - elveszett az önbizalma a pályán, és ilyenkor az ember nem tudja, hogy visszanyeri-e azt valaha. Nagyszerű érzés, hogy újra önmaga lehet a parketten. Megkérdezték tőle, hogy hogy érzi, az idei produkciójával kiharcolta-e, hogy a következő idényben helye legyen valamelyik NBA csapatban, amire annyit mondott, hogy "naná".

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal Fred Katz-cal (The Athletic) beszélgetett, akinek újra elmondta, hogy látnia kell, milyen irányba halad a franchise, mielőtt hosszabbítana a fővárosi klubbal. Beal szerint a pénz a legkisebb probléma, hiszen egy maximum szerződést kötött már, abból is bőven elélne élete végéig. Látni akarja, hogy ki lesz az új GM, és azt is, hogy idén nyáron hogyan építik az állományt - nem egyszerű döntés a hosszabbítás és nem is könnyű, sokat fog ezen gondolkodni. 

A Phoenix Suns egykori vezetőedzője, Earl Watson Ben Bolch-nak (Los Angeles Times) elárulta, hogy már a 2017/18-as idényt megelőző edzőtáborban szóltak neki, hogy két hete van összecsomagolni - a szezon harmadik meccse után menesztették anno a trénert. Watson szerint nem a gyenge idénykezdet volt a kirúgása oka, de hogy pontosan mi, arról a Sunst kellene megkérdezni. Megmondták neki az edzőtáborban, hogy biztosan távoznia kell, amit nem is értett. Volt egy őszinte beszélgetése a tulajdonosi körrel, de továbbra is úgy gondolja, hogy mindkét fél számára így volt a legjobb.

Jöjjenek a rövidhírek. Az Atlanta Hawks többéves szerződést kötött Deyonta Davis-szel - a center 4.3 pontot és 4.4 pattanót átlagolt eddig Atlantában. A Los Angeles Lakers irányítója, Lonzo Ball ügynökséget váltott, mostantól a CAA képviseli az érdekeit. Tom Withers (Associated Press) pedig úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers mai nagy bejelentése az lesz, hogy a Quicken Loans Arenát átnevezik Rocket Mortgage FieldHouse-ra.

Ha már közvetve meg lettek említve az aranysárga-lilák, akkor itt lehet kiemelni Jemerrio Jonest, aki az első Lakers-játékos lett 1970 óta, aki első kezdőként lejátszott összecsapásán legalább 16 pattanót szedett - az Elias Sports Bureau visszamenőleg addig mérte ezt az adatot.

A város másik csapatánál, a Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinarinak pazar szezonja van (19.8 pont, 6.8 pattanó) - még van egy idénye jelenlegi szerződéséből, de maradna hosszabb távon is a gárdánál. Az olasz kiscsatár Dan Woike-nek (Los Angeles Times) azt mondta, hogy nagyszerűen érzi magát a klubnál - azt nem tudja, hogy a franchise mit tervez, de ha rajta múlik, jó sokáig marad még a Clippersnél.

A végére pedig Derrick Rose ügynöke, BJ Armstrong maradt, aki a 670 The Score-nak adott interjújában elmondta, hogy minden szituációt meg fognak vizsgálni a nyáron - mint ismert, Rose szabadügynök lesz. Nincs olyan csapat, amelyet előre kizárnak, Rose pedig bizonyította, hogy mire képes még mindig. Armstrong hozzátette, hogy meglátjuk, a Bulls mit szeretne volt sztárjától, de az nem titok, hogy Rose szívében még mindig fontos helyen van Chicago. Nem tudják, mit fog tenni a Bulls, de ha beszélni akar velük a csapat, ők nyitottak lesznek erre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus