Hírmorzsák 2019-04-10 (18:30)

Magic Johnson lemondott - minden részlet. Johnson rosszul bánt az alkalmazottaival? Magicnek nem tetszett, hogy hátba szúrták, és suttogtak a háta mögött. A Buss család csalódott, szomorú és mérges. Rob Pelinkával volt baja Magicnek? Dwyane Wade-et és Dirk Nowitzkit is elbúcsúztatták csapataik. A Lakers idény közben megkereste Jason Kiddet. Caldwell-Pope akadályozta meg, hogy a Lakers megszerezze Jabari Parkert. Anthony Davis kedveli Luke Waltont. Alvin Gentry szerint Davis jó srác, de pocsék tanácsokat kapott. Steph Curry bokasérülést szenvedett, de nem súlyosat. John Wall nem tudja, hogy játszik-e a következő idényben. Giannis Antetokounmpo visszautasított egy szerepet a Space Jam 2-ben. Újabb egykori magyarországi légiós az NBA-ben.

Lejátszotta utolsó hazai mérkőzését Dwyane Wade és Dirk Nowitzki is, mindkét játékos utoljára lépett pályára saját csapata otthonában, el is búcsúztatták mindkettőt, ahogy azt már korábban láthattátok.

Amint arról beszámoltunk már kora reggel, Magic Johnson lemondott a Los Angeles Lakers elnöki posztjáról. A reggel megjelentek mellett több info is napvilágot látott. Johnson például elmondása szerint boldogabb volt, mikor nem töltötte be a posztot a klubnál.

Több pletyka is felmerült azzal kapcsolatban, hogy Magic azért mondott le most, mert az ESPN hónapok óta készül egy feltáró cikkel arról, hogyan bánik (bánt) Johnson az alkalmazottaival az aranysárga-liláknál. Az ex-elnök tagadta ezt - elmondása szerint egyetlen cikk sem tudja rávenni arra, hogy olyat tegyen, amit nem akar, ráadásul ő ugyanaz az ember, aki 40 évvel ezelőtt először leszállt a csapatbuszról, mindenkit tisztel. Azt is hozzátette, hogy kétszer is alkalmazta őt az ESPN, márpedig ha rosszul bánna a beosztottjaival, ezt nem tette volna meg a csatorna. Ez egy-két korábbi Lakers-alkalmazottról szól, akiket menesztett, mert nem végezték a dolgukat, azok meg ujjal mutogatnak most, és bűnösöket keresnek.

Szorosan kapcsolódik ehhez a beosztott témához, hogy Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint Magic az október 30-ai, Luke Waltonnal tartott meetingjén előadta a "Shut the fuck up" című "Fogd be a pofád" örök klasszikust, amikor a tréner megpróbált közbeszólni. Johnson erről annyit mondott, hogy felfújták ezt az ügyet - elnökként néha kemény beszélgetéseket kell folytatni az edzővel, de ez megtörtént, túl voltak rajta, utána semmi problémája nem volt Waltonnal. Tudja, hogy követett el hibákat, de úgy gondolta, hogy mindenkinek fejlődnie kell, hogy a csapat is előre léphessen. Erről szólt ez a diskurzus, a munkáját végezte.

Adrian Wojnarowski (ESPN) még Johnson lemondása előtt hozta nyilvánosságra, hogy információi szerint Magic meneszteni fogja Waltont - erre persze nem került sor, és Magic ki is tért arra mondandójában, hogy nem akart Jeanie Buss és a tréner közé állni. Johnson úgy érezte, hogy most az a legjobb, ha távozik, így Walton maradhat, és remélhetőleg a jó irányba építi a csapatot. Kiemelte még Magic, hogy nem tetszett neki, hogy hátba szúrták, meg hogy sutyorogtak mögötte - sok minden nem tetszett neki, de ezek különösen. Azt is hozzátette, hogy reményei szerint a Lakers továbbra is jó irányba halad majd, mert úgy érzi, elindították a csapatot efelé.

Johnson hajnali beszédében azt is olvashattátok, hogy nem szólt Jeanie Bussnak, mert nem akarta, hogy a tulajdonos lebeszélje arról, amiről már döntött. Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, hogy a Buss család szomorú, mérges és csalódott volt Magic lemondása miatt. Ohm Youngmisuk és Dave McMenamin (mindketten ESPN) értesülései szerint teljes sokkban van a Lakers a történtek miatt, egyszerűen lebénultak. Johnsonnak voltak olyan kommentjei is, amik azt mutatták, hogy a Rob Pelinkával meglévő kapcsolata miatt mondott le (állítólag többen felhívták, hogy rosszakat mondott róla Pelinka, amik a hátba szúrást is magyaráznák), de ezt csapatközeli források cáfolták. Buss hétfőn három óráig beszélt Johnsonnal, hogy nyomatékosítsa, minden kosárlabdát érintő döntésben ő (mármint Magic) a főnök, Waltont is kirúghatja, ha úgy látja jónak. Wojnarowski úgy tudja, LeBron James sem tudott a döntésről.

Még mindig a Lakershez kapcsolódik több hír is. Frank Isola és Bill Oram (The Athletic) információi szerint az aranysárga-lilák a szezon egy pontján megkeresték Jason Kiddet, hogy érdekli-e a tréneri poszt, amennyiben szabaddá válik - egy magasrangú Lakers-vezető tagadta ezt. Szintén Oram szállította a hírt, hogy a Lakers majdnem cserélt a Chicago Bullsszal a január 25-ei hétvégén - Jabari Parkert kapta volna Michael Beasley-ért és Kentavious Caldwell-Pope-ért, de KCP-nek no-trade-je van a szerződésében, ő pedig nem ment bele a cserébe. A Bulls január 28-ig várt, de amikor napvilágot látott, hogy Anthony Davis cserét kér, világos lett Gar Formanéknak, hogy a Lakers nem fog mozdulni, amíg azt a szálat meg nem oldja - Parker végül Bobby Portis-szal együtt Otto Porter Jr.-ért a Washington Wizardshoz került.

Ha már szóba került Anthony Davis, akkor itt térhetünk ki rá, hozzá is több hír kapcsolódik. Egyrészt a már többször említett Bill Oram úgy tudja, hogy Walton attól tartott, hogy Rich Paul arra próbálja felhasználni Davis cserekérelmét, hogy edzőváltásra sarkallja a Lakerst. A csapat azonban olyan infókat kapott, hogy a magasember kedveli Waltont, ami csökkentette a trénerre nehezedő nyomást.

Davis ma hajnalban valószínűleg utolsó találkozóját játszotta New Orleansban, amelyen a hazai csapatban szerepelt. A sztár "That's All Folks" pólóban jelent meg az összecsapáson, amit kitett a Pelicans insta fiókja, majd törölte is.

Alvin Gentry vezetőedző annyit mondott, hogy nem az "érdekes" a legjobb szó, amivel jellemezni tudná az idényüket - nem is biztos, hogy van erre jelző, de hogy eseménydús volt, az biztos. Nagyon sajnálja, hogy így alakult a helyzet, mert a szezon elején azt gondolta, hogy majd úgy tudnak játszani végig, ahogy akkor, aztán jöttek a sérülések és az egyéb zavaró körülmények, amik befolyással voltak az idényre. Mást nem tehettek, minthogy alkalmazkodtak, ezt is tették érzése szerint. Gentry azt is hozzátette, hogy soha nem látott még olyat, hogy egy esemény (Davis cserekérelme) ennyire mérgező hatású legyen két csapatra is - 31 éves karrierje során soha korábban nem tapasztalt még ilyet. A tréner úgy gondolja, hogy Davis nagyszerű srác, aki borzasztó tanácsokat kapott, és akkor ezt ennyiben is hagyná, nem akarja kifejteni.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry könnyebb bokasérülést szenvedett - aláfordult a bokája anélkül, hogy kontakt lett volna az esetnél. Egy kicsit még a pályán maradt, aztán cserét kért, majd bevonult az öltözőbe, de Steve Kerr vezetőedző elmondása szerint nincs olyan nagy gond - jegelik, de nem lesz ebből komoly probléma, még ha valószínűleg az alapszakasz utolsó mérkőzését ki is hagyja a játékmester.

A Washington Wizards irányítója, John Wall azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, mikorra épül fel, és hogy játszhat-e egyáltalán a következő idényben - ha az orvosok zöld utat adnak majd neki, akkor tudni fogja. Wall azt is hozzátette, hogy nincs baja azzal, ha a Wizards irányítót draftol - azt kell tenniük, ami a csapat számára a legjobb, és ha játékmestert választ a gárda, ő pedig visszatér, lehet egy kiváló cseréje.

Voltak rostermozgások is. A Wizards leszerződtette Tarik Phillipet - mint ismert, ő az előző idény első felében a Szolnoki Olaj KK együttesénél kosarazott -, emellett Jordan McRae two-way megállapodásából rendes szerződést csinált a fővárosi gárda. A Los Angeles Clippers lehívta waiverről Rodney McGrudert - ő meg az Atomerőmű SE csapatában játszott pár éve, a Miami nemrég rakta waiverre, és azzal, hogy a Clippers lehívta onnan, a floridai gárda bekerült a luxusadó alá. McGruder a PO-ban nem játszhat. A Heat szerződést adott Duncan Robinsonnak - eddig two-way kontraktusa volt. A Minnesota Timberwolves Mitch Creeknek adott kontraktust. A Toronto Raptors Eric Morelanddel állapodott meg. A Boston Celtics pedig Jonathan Gibsonnal írt alá.

A végére a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo maradt, aki biztosan nem fog szerepelni a Space Jam 2-ben - két hetet fel kellett volna adnia a privát edzéseiből, hogy Hollywoodban forgasson, de visszautasította a felkérést. A görög sztár elmondta, hogy ő csak nyerni akar, és azokkal a dolgokkal nem foglalkozik, amik elvonják a figyelmét a játékról, amikre plusz energiákat kell fordítani azért, hogy valaki 5 másodpercig jól nézzen ki. Csak a pályán akar jónak tűnni, nyerni akar, aztán hazamenni, lefeküdni a kanapéra, és filmet nézni. Nem szereti a drámát, csak önmaga akar lenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus