Hírmorzsák 2019-04-11 (08:00)

Marcus Smart kihagyja a PO első két körét, elszakadt a ferde hasizma (4-6 hét). Elképzelhető, hogy Joel Embiid nem játszik ezen a hétvégén. Megvannak a rájátszás párosításai és a pontos meccs időpontok is. Rob Pelinka marad a Lakers GM-je, még nagyobb ereje lehet, mint eddig. Magic Johnsont elárulták a Lakers vezetőségéből? Anthony Davis szerint lehet, hogy marad a következő idényre is a Pelicansnél, hiszen szerződése van. Lonzo Ball LeBron Jamest dicsérte. A Kings hosszabbítani akar Vlade Divaccal. A Suns kinevezte Jeff Bowert.

Mint arról volt már szó egy órája, kialakultak a rájátszás párosításai - ezen a linken nézhetitek meg, ki kivel játszik majd a PO első körében. Megvannak közben a mérkőzések időpontjai is (keleti idő szerint vannak az időpontok, tehát ami 7 pm-re van írva, az magyar idő szerint hajnali 01:00, a 8 pm az magyar idő szerint hajnali 02:00, és így tovább).

Két sérüléssel folytatjuk. Egyrészt a Philadelphia Sixers GM-je, Elton Brand azt nyilatkozta Martin Franknek (Delaware Journal News), hogy reményei szerint Joel Embiid visszatérhet a rájátszás első körének első meccsén, mert nagy szükségük van rá, látszik, hogy mekkora a különbség, ha Embiid is bevethető és ha nem az - a center az utolsó 24 meccsből 14-en pihent azért, hogy ne terheljék túl. A szakvezető hozzátette, hogy ettől függetlenül lehet, hogy Embiid nem lép pályára ezen a hétvégén, de akár így történik, akár nem, azt várja, hogy messzire jusson a PO-ban a Philly. Azért rakta össze ezt a csapatot, hogy jobb eredményt érjen el, mint az előző idényben - akkor a Boston Celticstől kaptak ki a második körben, ezt kell most túlszárnyalni Brant elvárása szerint.

Ha már a Boston, akkor viszont itt lehet kitérni Marcus Smartra: Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Smart valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a rájátszás első két körét, miután elszakadt a bal oldali ferde hasizma - 4-6 hetes kihagyás vár rá.

Több kinevezéssel kapcsolatos hír és pletyka is volt. A játékosoknál a Brooklyn Nets Theo Pinson two-way megállapodásából rendes szerződést csinált. A Miami Heat Kendrick Nunn-nal szerződött - ő eddig a Santa Craz Warriors G-Ligás csapatában kosarazott ebben az idényben.

A menedzsment részre áttérve a Phoenix Sunsnál Jeff Bower megkapta a "Senior VP of Basketball Operations" státuszt, ami se nem elnök, se nem GM, de komoly befolyása lesz Bowernek az arizonai együttes döntéseire - korábban volt a Detroit Pistons és a New Orleans Hornets GM-je is, mindkét gárdával járt a PO-ban. Marc Stein (New York Times) információi szerint a Sacramento Kings idén nyáron megpróbál hosszabbítani Vlade Divaccal - 2015-ben érkezett a kaliforniai franchise-hoz, 2017-ben írt alá egy hosszabbítást, de úgy tűnik, hogy Vivek Ranadive-ék máris új kontraktust akarnak az orra alá tolni a Kings kifejezetten pozitív szezonja után. Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakersnél Rob Pelinka marad a GM Magic Johnson elnök távozását követően is, sőt, még nagyobb ereje lehet, mint eddig.

Ha már Pelinka és a Lakers, akkor természetesen ki kell térni még a megemlített Magic Johnsonra - mint ismert, tegnap lemondott elnöki posztjáról az aranysárga-liláknál. Stephen A. Smith (ESPN) az ESPN First Take című műsorában elmondta, hogy szerinte méltatlanul keveset beszélnek arról az emberek, hogy a szezon utolsó meccsén mondott le Magic a nagy nyilvánosság előtt - szerinte az volt az oka annak, hogy nem nyáron történt mindez, amikor nem lett volna ott egyetlen riporter sem, mert Johnson fel akarta hívni a közvélemény figyelmét azokra a nonszensz dolgokra, amik a Lakersnél történtek. Smith szerint Magic nagyon szereti Jeanie Buss-t, ez nem mese, viszont úgy érezte, hogy Buss-t leszámítva többen is elárulták őt a Lakers vezetőségéből - hallotta a folyamatos sutyorgást a háta mögött, ezt egyébként Magic is elmondta tegnap.

És még mindig a Lakers: Lonzo Ball azt nyilatkozta egy kérdésre, hogy milyen volt LeBron Jamesszel játszani, hogy egy álma vált valóra - James nemcsak egy nagyszerű kosaras, de nagyszerű ember is, úgy tekintett rá, mint a bátyjára. Ball azt is hozzátette, hogy LeBron rendkívül intelligens, és egyáltalán nem volt nehéz vele játszani.

Folytassuk Anthony Davisszel: a New Orleans Pelicans sztárja a szezonzáró sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerződése van a következő idényre is, úgyhogy elképzelhető, hogy a következő szezonban is a Pelicansnél fog kosarazni. Senkire nincs egy rossz szava sem, hiszen még szerződés köti a klubhoz, benne van, hogy maradni fog még egy évig. Most megvárja, hogy ki lesz a gárda új GM-je, aztán leülnek beszélgetni, hogy az az illető hogyan képzeli el a klub jövőjét. Szeret New Orleansban játszani, mindig is szép emlékekkel fog visszaemlékezni erre az időszakra, de a következő lépés az, hogy megvárja, ki lesz a következő GM.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus