Hírmorzsák 2019-04-11 (20:15)

Vlade Divaccal hosszabbított a Kings, Dave Joerger vezetőedzőt menesztette. James Jones marad a Suns GM-je. Bob Myers szóba kerülhet a Lakersnél? KCP szerint a deadline-nál mindenki elveszett a Lakersnél. Kérdéses Blake Griffin játéka a Bucks elleni első meccsen. Damian Lillard szerint van feszültség a Blazers és a Thunder között. Kevin Durant a Clipperst dicsérte. Daryl Morey szerint náluk van a világ legjobb játékosa, nem lehet más céljuk, mint a végső győzelem. Durant megkapta 16. technikaiját, de nem lesz eltiltva. Sem Goran Dragic, sem Tony Parker, sem Kemba Walker nem döntött még a jövőjéről. Isaiah Thomas 40 éves koráig akar játszani. Giannis Antetokounmpo végzett a PER-lista élén, a Bucksnak lett a legjobb Net Ratingje.

Vezetőségi és szakmai stáb mozgásokkal kezdünk.

A Sacramento Kingsnél nagy mozgás volt ma, miután Vlade Divac 4 éves hosszabbítást kapott, a 2022/23-as idény végéig van szerződése. Nem sokkal később jött a hír, amit minden mérvadó hírforrás megerősített: Divac a mai nap folyamán ki fogja rúgni Dave Joergert, akinek egy év még hátra van kontraktusából - Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint meg is történt a menesztés, ami közben hivatalos is lett.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint ha a Los Angeles Lakers meneszti, akkor Luke Walton, valamint Monty Williams és Ettore Messina a legesélyesebb jelöltek a megüresedő posztra. Joergert egyébként a Minnesota Timberwolvesszal már szóba is hozták - Ryan Saunderst egyelőre nem véglegesítették.

A Phoenix Sunsnál James Jones maradt a végleges GM - Ryan McDonough menesztése óta ő volt az ideiglenes általános igazgató. Trevor Bukstein is maradt segéd GM.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers fel fog merülni Magic Johnson utódjaként a Lakers elnöki posztjáért. Ehhez a poszthoz tartozik, hogy a már említett Sam Amick úgy tudja, hogy Magic évi 10 millió dollárt keresett.

A Lakershez kapcsolható az is, hogy Kentavious Caldwell-Pope az évzáró beszélgetése után azt nyilatkozta, hogy mindenki elveszett a trade deadline-nál, ott mindenki a pletykákra fókuszált - utána megnyugodtak, csak a kosárlabdával foglalkoztak, nem a külső tényezőkkel.

Az éves statisztikák is lezárultak a szezon végeztével. A PER-listát Giannis Antetokounmpo (31.0) nyerte James Harden (30.9) és Anthony Davis (30.5) előtt - a Top25 ezen a linken megtalálható. A Net Rating listát a Milwaukee Bucks (+8.5) utcahosszal húzta be a Golden State Warriors (+6.4) és a Toronto Raptors (+6.0) előtt - a teljes lista ezen a linken elérhető.

Az elsőkörös PO-párharcokhoz több hír is kapcsolódik.

Egyrészt a Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey azt nyilatkozta, hogy még nem tudja, játszhat-e Blake Griffin a Milwaukee elleni első meccsen - térdsérülése van a magasembernek. A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard sommásan összefoglalta az Oklahoma City Thunder elleni párharcot, szerinte van feszültség a két gárda között - az alapszakaszban söpört az OKC a Blazers ellen.

A Golden State Warriorsról ketten is beszéltek. Egyrészt Kevin Durant, aki annyit mondott, hogy nem vehetik félvállról a Los Angeles Clipperst, és nem is fogják félvállról venni - dicsérte az egész keretet és Doc Riverst, és elmondta, hogy bár egy 1-8 párharcról van szó, nagyon keményen meg kell majd dolgozniuk a győzelemért.

Másrészt a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey egy újságírói kérdésre elmondta, hogy egyáltalán nem "halt meg" a Warriors, le kell győzniük majd a bajnokot, mert az oaklandiek nem fogják tálcán nyújtani az első helyet. Morey azt mondta, hogy megvan a játékstílusuk, nem változtatnak azon annak ellenére sem, hogy tavaly a hetedik meccsen becsődölt a tripladobásuk. Náluk van a világ legjobb játékosa, úgyhogy nem lehet más a céljuk, csak a bajnoki cím, ehhez próbálják meg azt a csapatot összerakni, aminek a legjobb esélye lesz az aranygyűrűje.

Kevin Duranthez tartozik még egy hír: megkapta 16. technikaiját, de nem lesz belőle eltiltás, mert az alapszakaszban kapott technikaik nincsenek hatással a rájátszásra - Durant egyébként azt mondta, hogy szerinte vissza fogják vonni ezt a tekót, ha megnézik a ligánál.

A Miami Heatnél Goran Dragic egyelőre nem tudja, hogy lehívja-e 19.2 millió dolláros opcióját a következő idényre - le fog ülni a családjával és az ügynökével, aztán majd dönt. A Charlotte Hornetsnél Tony Parker akkor marad, ha versenyképes keretet rak össze a vezetőség - rebuilding csapatban nem akar játszani, legalább a PO-ért küzdeni kell. A szintén szabadügynök Kemba Walker pedig annyit mondott, hogy fogalma sincs, hogyan fog dönteni, hova fog igazolni - szerencsére sok ideje van még átgondolni.

A végére pedig Isaiah Thomas maradt, aki újságírói kérdésre azt mondta, hogy még a sérülése ideje alatt sem gondolkodott el a visszavonuláson vagy azon, hogy mit fog csinálni visszavonulása után, mert 40 éves koráig akar játszani - addig, amíg tud.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus