Hírmorzsák 2019-04-12 (08:05)

Damian Lillard szeretne törleszteni a tavalyi első körben elszenvedett megalázó kiesésért. A Memphis Grizzliesnél nagytakarítás volt: a vezetőség lefelé bukott, JB Bickerstaff vezetőedzőt menesztették. Már nem Larry Drew irányítja a Cleveland Cavalierst. Giannis Antetokounmpo és James Harden lettek a hónap játékosai, Trae Young és Luka Doncic a hónap újoncai, Steve Clifford és Terry Stotts a hónap edzői. A Bulls 3 éves hosszabbításról tárgyal Jim Boylennel, jövőre a PO-ért kell harcolnia a Chicagónak. Lauri Markkanen zöld utat kapott az orvosoktól, újra edzhet. Jonathan Isaac és valószínűleg Nikola Vucevic is játszhat a rájátszás első mérkőzésén. Marvin Williams marad jelenlegi szerződésében a következő idényre is.

A tegnap esti morzsát is vezetői és edzői hírekkel kezdtük, most is így teszünk. A Memphis Grizzliesnél a játékosokon kívül gyakorlatilag mindenki megbukott: Chris Wallace GM-ből játékosmegfigyelő lett, John Hollinger pedig speciális tanácsadóként segíti tovább a klub munkáját, miközben Jason Wexler lett az új elnök. A csapat emellett menesztette JB Bickerstaff vezetőedzőt.

A Cleveland Cavaliersnél Larry Drew vezetőedzőnek köszönték meg a munkát, közös megegyezéssel szerződést bontottak. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Alex Jensen, David Vanterpool, Nate Tibbetts, Darvin Ham és Wes Unseld Jr. vannak a Cavs kívánságlistáján, de az is elképzelhető, hogy az ohióiak megpróbálnak egy egyetemi edzőt leszerződtetni.

Az ESPN értesülései szerint a Chicago Bullsnál Jim Boylennek nincsenek ilyen gondjai, a gárda 3 éves szerződéshosszabbításról tárgyal a trénerrel. John Paxson GM azt nyilatkozta, hogy Boylen bizonyította, hogy törődik a játékosaival, azt szeretné, ha fejlődnének. Az első hét pocsékul sikerült, de utána bebizonyította Boylen, hogy egy tanár, aki képes kapcsolatot teremteni a kosarasokkal, és néha bizony keménynek kell lenni, sok mindent kell elvárnia a "diákoktól". Paxson azt is hozzátette, hogy a tervek szerint a Bullsnak a következő idényben a PO-ért kell harcolnia.

Szintén a Chicagóhoz kapcsolódik, hogy Lauri Markkanent kivizsgálták kardiológusok, és zöld utat kapott az orvosoktól, folytathatja a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket - mint ismert, március végén szokatlan fáradékonyságra és szívritmuszavarra lett figyelmes a finn magasember, ezt követően azonnal be is fejezte a szezont.

Az ESPN jelentette, hogy az Orlando Magic játékosa, Jonathan Isaac bevethető lesz a Toronto Raptors elleni első körös párharc első mérkőzésén, miután átment az agyrázkódás protokollon. Nikola Vucevic egy gyomorvírus miatt hagyta ki az alapszakasz utolsó meccsét, de valószínűleg őt is láthatjuk majd a pályán.

Ha már a PO első köre, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard Jason Quicknek (The Athletic) elárulta, hogy külön is szeretne bizonyítani a csapat a tavalyi első körös, pályaelőnyből, a New Orleans Pelicans ellen elszenvedett söprés után. Lillard szerint mindenki látta, min kellett keresztülmenniük - kikaptak, megalázó módon. Ők élték át ezt, nem mások, úgyhogy nem az a lényeg, hogy mások mit gondolnak vagy mondanak a rájátszásban nyújtott teljesítményükről, hanem az, hogy szeretnének törleszteni a tavalyi után. Seth Curry annyit mondott, hogy lehetett érezni a feszültséget még az edzőtáborban is, de Terry Stotts vezetőedző és Neil Olshey GM beszéltek erről a társasággal, hogy ne lappangjon ez az egész idény során.

Nem túl nagy meglepetés, de a Charlotte Hornetsnél Marvin Williams marad jelenlegi szerződésében, amellyel jövőre 15 millió dollárt fog keresni.

A végére a hónap díjai maradtak.

Giannis Antetokounmpo és James Harden, az MVP cím két legnagyobb esélyese lett március-április hónap legjobb játékosa keleten és nyugaton. A Milwaukee Bucks sztárja 30.0 pontot, 12.2 pattanót, 5.8 gólpasszt és 1.8 blokkot átlagolt, míg a Houston Rockets MVP-je 34.8 pontot, 6.9 pattanót és 7.1 gólpasszt tett a közösbe átlagban mérkőzésenként.

A hónap újoncai természetesen Trae Young és Luka Doncic lettek. Az Atlanta Hawks üdvöskéje 23.4 pontot, 4.9 pattanót és 9.2 gólpasszt, míg a Dallas Mavericks szlovén szupersztárja 22.1 pontot, 9.9 pattanót és 7.0 gólpasszt átlagolt ebben a kicsit több mint egy hónapban.

A hónap edzői pedig Steve Clifford és Terry Stotts lettek - előbbi 13-6-ot hozott az Orlando Magic-kel, utóbbi pedig 15-6-ot hozott a Portland TrailBlazersszel márciusban és áprilisban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus