Hírmorzsák 2019-04-16 (13:00)

A Sixers tulajdonosa nem foglalt állást Brett Brown jövőjével kapcsolatban. Brown kifakadt a Nets elleni második meccs félidejében, ez tetszett Jimmy Butlernek és Boban Marjanovicnak is. Joel Embiid elnézést kért, hogy szájba könyökölte Jarrett Allent. DeMarcus Cousins combsérülést szenvedett. Kevin Durant szerint a pályán lévő történésekre kellene mindenkinek koncentrálnia, nem a mellékzöngékre. Steve Kerr szerint a Clippers megérdemelten nyert, teljesen leálltak egy idő után. Doc Rivers köszönetet mondott egy San Francisco-i embernek. Tyronn Lue pénteken interjúzik Rob Pelinkával.

A Philadelphia Sixersnél úgy tűnik, hogy Brett Brown vezetőedző jövőjét a rájátszásban elért eredmény dönti majd el. A tulajdonost, Joshua Harrist kérdezték nemrég arról, hogy Brown irányítja-e a Sixerst a következő szezonban is, függetlenül a PO alatt elért sikerektől, amire annyit mondott Harris, hogy mindenkinek, Brownnak, a GM-nek, Elton Brandnek és a játékosoknak is nagy elvárásai vannak a szezonra vonatkozóan. Bíznak Brownban, ő vezeti a csapatot a rájátszásban, és most csak ez számít.

Brown a Brooklyn Nets elleni második meccs félidejében elég heves motivációs beszédet tartott, ami után a Sixers 51 pontot szórt a harmadik felvonásban. Jimmy Butler azt nyilatkozta a meccs után, hogy a tréner keresetlen szavakkal illette a játékosokat, ami meg is lepte egy kicsit, ha őszinte akar lenni, de tetszett neki. Ezt az energiát szereti - biztosítani kell, hogy mindenki elvégzi a dolgát, ha éppen nem úgy játszanak, hogy annak győzelem legyen a vége. Utána kimentek a pályára, és azt tették, amit kellett. Boban Marjanovic azt mondta, hogy soha nem látta még ilyen mérgesnek Brownt - edzője azt tette, amit kellett, energiát adott a csapatnak, így meg tudták mutatni, hogy mire képesek.

Ezen a második összecsapáson Joel Embiid szájba könyökölte Jarrett Allent. A mérkőzés után azt mondta a Sixers centere, hogy látta a felvételeket, de nem volt szándékos a mozdulata - szépen telibe kapta ellenfelét, elnézést kért. A bocsánatkérés közben Embiid és Ben Simmons is elkezdett nevetni, amire annyit mondott előbbi, hogy azért nevet az ausztrál, mert általában nem szokott túl szerényen viselkedni.

Arról a reggel folyamán beszámoltunk már, hogy DeMarcus Cousins combsérülést szenvedett - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a probléma, de a Warriors attól tart, hogy a center befejezte a szezont.

Arról tegnap előtt írtunk, hogy Kevin Durant elmesélte, miért igazolt a Golden State Warriorshoz. Rengetegen cikkeznek és beszélnek arról, hogy mi lesz Duranttel a nyáron, maga az érintett azonban arra kérte a szurkolókat Marc J. Spearsen (The Undefeated) keresztül, hogy a mérkőzéseket, a pályán zajló dolgokat nézzék, ne a körítésre figyeljenek, mert ez egy csodálatos játék. Most úgysem fog aláírni semmilyen papírt, mert játszania kell, ez a feladata, erre koncentrál, és erre kellene mindenkinek figyelnie. Érti, hogy az NBA vonzóbb részét a szabadügynökpiac, a cserék, illetve pletykák alkotják, de a pályán zajlanak az események. Ha már döntött volna, az elvenne jelenlegi csapatától és ettől az idénytől, attól, amit a pályán nyújtanak, ő pedig nem akarja tönkretenni azt, amit a csapattársaival felépítenek a pályán, el akarja felejteni a nyári dolgokat - az se segít azonban, hogy mindenki spekulál és próbál az ő fejével gondolkodni, hogy mit fog csinálni, folyamatosan ez a téma.

A Warriors ma hajnalban történelmi leolvadást produkált, ami után Steve Kerr vezetőedző annyit mondott, hogy egy idő után teljesen leálltak, támadásban, védekezésben, végrehajtásban, minden szempontból kevesebbet nyújtottak, mint kellett volna. Pontosan azt kapták, amit megérdemeltek - a Clippers nagyszerű volt, megcsinálta, amit kellett, végig hitt a győzelemben, egységes volt, és éhes volt a sikerre.

A Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a sajtótájékoztatón a kérdéseket követően kitért egy történetre. A minap a telefonjáért nyúlt San Franciscóban, és kirántott a zsebéből 2000 dollárt, amit észre sem vett. Valaki felvette a pénzt az utcán, majd visszaadta neki - Rivers megköszönte a dolgot, szerinte nem sok helyen történt volna meg mindez, de San Franciscóban most átélte ezt. Elmondása szerint ingyen jegye lehetett volna az illetőnek a mérkőzésre, ha nem rohant volna el olyan gyorsan.

A végére pedig Tyronn Lue maradt: Brad Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint pénteken találkozik a jelenleg csapat nélkül lévő trénerrel Rob Pelinka, a Los Angeles Lakers GM-je.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus