Hírmorzsák 2019-04-17 (12:00)

DeMarcus Cousins combizma elszakadt - határozatlan ideig nem játszik. Steve Kerrt már semmi nem lepi meg a Golden State-tel kapcsolatban. Steve Ballmer szerint mentálisan és fizikálisan is erős játékosok vannak a Clippersnél. Bismack Biyombo lehívta 17 millió dolláros játékosopcióját. A Sixers megpróbálta megszerezni Bob Myerst a Warriorstól. Daryl Morey évi 8 millió dollárt keres a Houstonnál. A Minnesota a Clippers és a Rockets vezetőségi tagjaival tárgyal. Dirk Nowitzki 1-2 év múlva edző vagy menedzser lenne. Mitchell Robinson újra ügynököt váltott - szeretné fejleszteni a tempódobását.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy DeMarcus Cousins combizma elszakadt - a Golden State Warriors centere határozatlan ideig nem játszhat. Jó esély van rá, hogy kihagyja a teljes idényt, de Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a csapat meg akarja nézni, hogyan reagál Cousins combja a kezelés első két hetében - műteni nem kell.

A Warriors tegnap hajnalban 31 pontos előnyről bukta el a Los Angeles Clippers elleni második mérkőzést. Steve Kerrt kérdezte Tim Kawakami (The Athletic) a meccs után, hogy furcsa-e, hogy ekkora fórt adott le a gárda, amire a tréner annyit mondott, hogy számára egyáltalán nem, jelenleg semmin nem lepődik meg, ami ezzel az együttessel történik. Aggódott már a meccs előtt is, lehetett érezni, hogy jön egy ilyen találkozó - most majd kiderül, hogy tudnak-e erre reagálni, képesek jól kijönni ebből. Kerr azt is hozzátette, hogy ha egy jó csapat ellen veszít ritmust az ember, az ellenfél diktál, akkor ezt nagyon nehéz visszafordítani. A harmadik negyed közepén bukták el a találkozót, amikor leálltak - amint 31 pont lett a különbség, egyszerűen befejezték a mérkőzést.

A Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer természetesen nagyon élvezte az összecsapást. Ballmer a meccs után elmondta, hogy fizikálisan és mentálisan is borzasztóan erős játékosaik vannak - imádja ezt a társaságot.

Nem történt nagy meglepetés: a Charlotte Hornets centere, Bismack Biyombo lehívta 17 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre - ebben a szezonban átlag 14 perc alatt 4.4 pontos és 4.6 pattanós mutatói voltak.

Jöjjön néhány vezetőségi hír. Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Philadelphia Sixers nemcsak Daryl Morey-t próbálta megszerezni, amikor új GM-jét kereste, hanem a Golden State-től Bob Myerst is - végül Elton Brandet nevezte ki a csapat. A megemlített Daryl Morey az elmúlt hónapban hosszabbított a Houston Rockets-cel 5 évre - az új megállapodás értelmében évi 8 millió dollárt keres a szakvezető. Azt pedig Jonathan Feigen (Houston Chronicle) és Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves engedélyt kapott a Houstontól és a Clipperstől arra, hogy leüljön interjúzni Gersson Rosas-szal és Michael Wingerrel - a Minny elnököt keres magának.

Hasonló témához kapcsolódik, hogy a Dallas Mavericks visszavonult német ikonja, Dirk Nowitzki a német Die Zeit lapnak azt nyilatkozta, hogy 1-2 év múlva szeretne edzőként vagy menedzserként dolgozni - segíteni akar fiatal játékosoknak, és a saját módján csatlakozni hozzájuk pályafutásuk során. Nowitzki arról is beszélt, hogy most élvezi a pihenést - evett egy szelet tortát a múlt héten, és nagyjából 10 évnyi absztinencia után megivott egy pohár bort is. Már pár csepp is a fejébe szállt, ami jó érzés volt.

A végére pedig a New York Knicks fiatal tehetsége, Mitchell Robinson maradt, aki még egy éve sem profi, de már a negyedik ügynökét fogyasztja - most Mayar Zoakei képviseli az érdekeit, aki korábban újságíró volt az LA Timesnál. Robinson egyébként a Knicks szezonzáró mérkőzése után elmondta, hogy szeretne triplákat dobni jövőre, de nem ez a legfontosabb - erősebb akar lenni, képzettebb a palánk alatt, és a nyári liga környékén akarja a játékába építeni a tempódobást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus