Hírmorzsák 2019-04-23 (14:00)

A Suns menesztette Igor Kokoskovot. Luke Waltont szexuális zaklatással vádolja egy volt riporternő. A Lakers senkit nem nevez ki Magic Johnson helyére. A Milwaukee Bucks 18 év után újra a PO második körébe jutott. Kenny Atkinson szerint nagyszerű, hogy a Sixers-Nets párharcban két teljesen máshogyan építkező csapat találkozik, ez az NBA szépsége. A Brooklyn kisebbségi tulajdonosát 35.000 dollárra büntette a liga. Kendrick Perkins szerint Kawhi Leonard játéka hasonlít Michael Jordanére. Rick Pitino nem lesz a Cavs vezetőedzője. A Mavsnél nőtt a legnagyobbat a televíziós nézettség.

Arról reggel már beszámoltunk, hogy a Phoenix Suns menesztette vezetőedzőjét, Igor Kokoskovot - részletek ezen a linken.

A nap másik híre egy bulvársztori: a SportsNet LA egykori újságírója, Kelli Tennant azzal vádolja a Sacramento Kings újonnan kinevezett vezetőedzőjét, Luke Waltont, hogy szexuálisan zaklatta 2017 májusában, amikor még a Golden State Warriors segédedzője volt. A hölgy állítása szerint Walton felhívta a hotelszobájába, hogy a hölgy által írt könyvről beszélgessenek - amikor felmentek a szobába, Walton az ágyra szorította a nőt, aki rákiabált, hogy "ne", és itt véget is ért a történet, legalábbis egyelőre. Tennant állítása szerint ugyanis munkájából adódóan folyamatosan találkoznia kellett Waltonnal, aki rendszeresen ölelgette, puszilgatta, miközben egyértelmű jeleit adta annak, hogy ezt nem szeretné. A Kings közleményében annyit írt, hogy nem volt tudomásuk az eseményekről, és egyelőre nem szeretnének többet mondani.

Tania Ganguli és Broderick Turner (mindketten Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Lakers nem akar kinevezni senkit Magic Johnson megüresedő elnöki posztjára - Rob Pelinka GM-nek lesz nagyobb hatalma, ő dönt majd az új edző kinevezésével kapcsolatban is.

A Milwaukee Bucks ma hajnalban olyat tett, amit 18 éve nem: utoljára 2001-ben jutott tovább a csapat a rájátszás második körébe, ez sikerült most újfent a Detroit Pistons 127-104-es legyőzésével és söprésével. Mike Budenholzer vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szép nap ez Milwaukee városának és a Bucksnak, míg Eric Bledsoe annyit tett ehhez hozzá, hogy ma még kiélvezik ezt a győzelmet, holnaptól gondolnak csak a következő párharcra - amit egyébként a Boston Celtics ellen vívnak majd, amely 4-3-mal kiejtette őket a tavalyi PO első körében.

A Brooklyn Nets és a Philadelphia Sixers párharcában két olyan együttes méri össze tudását, amelyek teljesen más módját választották az újjáépülésnek - a Sixers évekig tankolt, előkelő draftcetliket gyűjtött be, és az ott húzott fiatalok köré építkezett, míg a Nets a Bostonnal kötött cseréje miatt kénytelen-kelletlen jóval hátrébbról draftolt, de cserékkel és szabadügynök igazolásokkal próbált meg rebuildelni. A Brooklyn vezetőedzője Kenny Atkinson azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyszerű az, hogy a Philly így, a Nets pedig egy teljesen másik módját választotta az építkezésnek, ez az NBA szépsége. Sok módja van a dolgok megközelítésének, a két együttes merőben eltérő módon rakta össze a két keretet, és most mégis itt vannak és egymás ellen játszanak.

Arról tegnap este írtunk már, hogy a Nets kisebbségi tulajdonosa kiállít Sean Marks GM mellett, akit 1 meccsre és 25.000 dollárra büntetett a liga, mert a Sixers elleni negyedik meccs után bement a játékvezetők öltözőjébe. Joe Tsait a kiírásáért 35.000 dolláros büntetésben részesítette az NBA.

Kendrick Perkins az ESPN Get Up című adásának vendége volt tegnap, ahol azt mondta, hogy lehet, hogy őrülten hangzik, de Kawhi Leonard Michael Jordanre emlékezteti. Nem akarja Jordanhez hasonlítani a Toronto Raptors sztárját, de a stílusát és azt tekintve, hogy a pálya mindkét oldalán döntő befolyással tud lenni a mérkőzésekre, mégis hasonlít Leonard stílusa Jordanéhez. Nem mindig olyan látványos, de mindig eljut a pálya azon pontjára, ahova akar, a fordulásból eldobott tempói kifejezetten szépek, hatalmas kezei vannak, eltűnik a kezében a labda, védekezésben pedig talán a liga legjobbja jelenleg.

Pár napja volt arról szó, hogy a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert találkozott és beszélt Rick Pitinóval, aki esélyes lehet a Cavs vezetőedzői posztjára. Chris Fedor (Cleveland.com) információi szerint ez nem igaz, se tárgyalni nem tárgyalt a Cleveland a Panathinaikoszt irányító trénerrel, se nem érdeklődik Pitino iránt, nem lesz a Cavs vezetőedzője.

A végére pedig némi nézettségi adat maradt: a Dallas Maverickset idén 86%-kal többen nézték a helyi adókon, mint egy szezonnal korábban, ezzel az egész NBA-ben a texasiaknál volt a legnagyobb az emelkedés - a második a Denver Nuggets lett 77%-kal. A dolog hátterében nyilván Luka Doncic első szezonja áll, ami az NBA League Pass előfizetésekben is meglátszódott: 21%-kal nőtt a nemzetközi (nem amerikai) előfizetők száma a 2017/18-as szezonhoz képest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus