Hírmorzsák 2019-04-24 (12:45)

Jason Kidd-del is tárgyalt a Lakers - interjúra érkezik még az aranysárga-lilákhoz Juwan Howard és második elbeszélgetésre Tyronn Lue is. A Sunsnál Monty Williams mellett David Vanterpool a kinézett - utóbbi Nate Tibbetts és JB Bickerstaff mellett a Cavsnél is esélyes. Ha a Phoenix kiesik a Top2-ből, a második helyre felcserélne Ja Morantért - 1/1-en viszont Zion Williamsont draftolja. Lloyd Pierce a Team USA szakmai stábjában. Clint Capelának két légúti betegsége is van. Kyle Lowry ujja megsérült. Enes Kanter köszönetet mondott a Knicksnek, hogy a csapat kitette keretéből - vállsérülést szenvedett. Jeff Green maradna Washingtonban.

 

Edzőhírekkel kezdjük a morzsát, abból ugyanis van több.

Bár úgy tűnt, hogy Tyronn Lue és Monty Williams közül választ majd vezetőedzőt a Los Angeles Lakers, Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint Jason Kidd is interjúzott Rob Pelinka GM-mel és Kurt Rambis-szel, több órán keresztül beszélgettek. McMenamin úgy tudja, hogy Juwan Howarddal is lesz egy meetingje az aranysárga-liláknak, Broderick Turner (Los Angeles Times) információi szerint pedig szerdán, tehát ma másodjára találkozik a csapat Lue-val

Tegnap reggel volt már róla szó, hogy a Phoenix Suns menesztette Igor Kokoskovot, és hogy az arizonai klub az előbb említett Monty Williamst nézte ki magának, ezért is rúgták ki a szerb trénert most. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Suns a Portland TrailBlazers segédedzőjével, David Vanterpoollal is szeretne tárgyalni, de Vanterpoolt egy másik Blazers segédtréner, Nate Tibbetts mellett a Cleveland Cavaliers is akarja, ők már meg is kapták az engedélyt az oregoniaktól, hogy leüljenek beszélni a két szakemberrel. A Cavsnél még egy név merült fel: Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy JB Bickerstaff is esélyes lehet a posztra.

Szintén a Phoenixhez kapcsolódik, hogy John Gambadoro (Arizona Sport 98.7) forrásai szerint a Suns felcserélhet a második helyre, amennyiben olyan együttes kerül oda a lottery-n, akinek már van irányítója, és ha a Suns kicsúszik a Top2-ből a lottósorsoláson. A célpont egyértelműen Ja Morant, de Gambadoro a tegnapi hírekkel ellentétben úgy tudja, a Phoenix Zion Williamsont választja, ha 1/1 lesz, hiába kellene a csapatnak játékmester.

Az Atlanta Hawks vezetőedzője, Lloyd Pierce bekerült a Team USA szakmai stábjába - Nate McMillan helyét veszi át segédedzőként, aki nem tudta összeegyeztetni úgy a nyarát, hogy ott lehessen a csapattal a majd szeptemberben rendezendő kínai világbajnokságon, illetve előtte a felkészülésen. Gregg Popovich így Steve Kerr és a Villanovát irányító Jay Wright mellett Pierce-szel is együtt dolgozhat a válogatottban.

A Houston Rockets centere, Clint Capela kétfajta légúti betegséggel is küzd, egy vírussal és egy fertőzéssel, ami rányomta eddig a bélyegét a Utah Jazz elleni sorozatára. Capela annyit mondott, hogy még a lélegzés is nehezen megy neki, de megteszi, ami tőle telik. Az orvosok a hírek szerint azt mondták a svájci centernek, hogy még 4-5 napig nem is lesz jobb állapotban.

A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry jobb kezén sérült meg az egyik ujja - állítólag kiugrott a helyéről az ujja, de vissza is ugrott, Lowry pedig annyit mondott erről, hogy úgyis van pár napja felépülni, reményei szerint jobban lesz a Philadelphia Sixers elleni párharc első mérkőzésére.

A Portland magasembere, Enes Kanter csapata Oklahoma City Thunder elleni győzelme és továbbjutása után azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy szeretne köszönetet mondani a New York Knicksnek, amely szabadlistára tette - ha ez nem történik meg, most nem lehetne itt. Ezt követően azt is elmondta, hogy a többi klubnak is hálával tartozik, amelyeknek nem kellett - több együttesnél is próbálkozott, mindenki elutasította, és nagyon örül, hogy hallgatott végül Damian Lillard és Neil Olshey GM hívó szavára. A török játékos bal válla egyébként megsérült, még az első negyedben, de erről csak annyit mondott, hogy megpróbált mindent, hogy ennek ellenére is végignyomja a találkozót.

A szabadügynökké váló Jeff Green az elmúlt 5 szezonban 6 csapatnál is megfordult, de Chase Hughes-nak (NBC Sports Washington) elmondta, hogy szívesen maradna a Washington Wizardsnál - imádott Bradley Beallel és John Wall-lal játszani. Green a fővárosban nőtt fel, és nagyon örült annak, hogy a hazai meccsein a családja előtt játszhatott, többször láthatta a lányait is. Olyan környezetben lehetett, mint a Georgetownnál töltött idejében, el is mehetett a csapat pár meccsére, márpedig ezekre ligába érkezése óta nem volt lehetősége.

A Sports Business Journal forrásai szerint a liga a következő szezontól engedélyezni fogja a csapatoknak a nemzetközi szponzorációs jogok eladását, legalábbis két befektetőnek - ez eddig az NBA hatáskörébe tartozott. Az észak-amerikai szponzorációs jogokra vonatkozó szabályok maradnak a jelenleg is érvényben lévők.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus