Hírmorzsák 2019-04-30 (13:30)

Gregg Popovich marad a Spurs vezetőedzője. A Rockets szerint tendenciózusan a Warriors javára fújnak a játékvezetők, ez volt a helyzet a tavalyi főcsoportdöntőben is. A liga 35.000 dollárra büntette Chris Pault. Kawhi Leonard Ben Simmons, Nick Nurse pedig Joel Embiid védekezését dicsérte. Giannis Antetokounmpo szerint keményebben kell játszania, de a Bucks nem fog változtatni az alapjátékán. Michael Malone úgy érzi, Nikola Jokic Hall of Famer lesz egy nap, Paul Millsap szerint a szerb center olyan, mint Tom Brady. Damian Lillard úgy gondolja, hogy a Blazers túl sokat foglalkozott a játékvezetéssel. Jared Dudley Bostonba igazolna. Billy Donovan marad a Thundernél, Trent Redden a Clippersnél. 

Eddig csak spekuláció volt, de most már eldőlt, hogy Gregg Popovich marad a következő idényre is a San Antonio Spurs vezetőedzője, ezt maga az érintett nyilatkozta Tom Orsbornnak (San Antonio Express-News) - tárgyal a csapattal a hosszabbításról. A trénerlegenda azt nyilatkozta, hogy most kezdett felépíteni egy új kultúrát egy új kerettel - a következő idényben már lesz tapasztalatuk, és ezt meg is fogják mutatni a pályán.

Maradjunk még a szakvezetéshez és a szakmai stábhoz tartozó híreknél. Azt tegnap este már olvashattátok, hogy Billy Donovan valószínűleg marad az Oklahoma City Thunder vezetőedzője a következő szezonban is. A Los Angeles Clipperstől Trent Redden visszautasította a New Orleans Pelicans hívását - Michael Winger után ő a második, aki egy héten belül kijelentette, hogy marad a Clippersnél, Winger a Minnesota Timberwolves megkeresésére mondott nemet. Sam Amick és Bill Oram (mindketten The Athletic) pedig úgy tudják, hogy a Los Angeles Lakers sem a Pelicanshez kerülő David Griffint, sem Jerry Westet, sem Bob Myerst nem kereste meg - mint ismert, jelenleg úgy néz ki, hogy Rob Pelinkának az eddiginél nagyobb hatalma lesz, nem keres új elnököt az aranysárga-lila gárda.

A Philadelphia Sixers a második meccsen elvette a Toronto Raptors pályaelőnyét, a találkozó után pedig Brett Brown vezetőedző a 30 pontig, 11 pattanóig és 5 gólpasszig jutó Jimmy Butlert dicsérte - Brown szerint Butler volt a "főnök" a pályán. Kawhi Leonard 35 pontot szórt, de Ben Simmons védekezését méltatta - az ausztrál fogta a kanadaiak sztárját, és jelentősen megnehezítette az életét, elismerés jár ezért a Sixersnek. Nick Nurse vezetőedző is a Philly védekezését emelte ki, de ő Joel Embiid palánk alatti munkájáról beszélt Pascal Siakamon - utóbbi 21 pontot szórt, de 25 mezőnykísérletből.

A Milwaukee Bucks elvesztette az első meccset a Boston Celtics ellen, ebben pedig kulcsszerepet játszhat Giannis Antetokounmpo, akinek saját elmondása szerint keményebben, agresszívebben kell játszania, ezt mondta neki a bátyja és Mike Budenholzer vezetőedző is. Azt is elmondta a görög, hogy úgy érzi, nem kell változtatniuk, a saját játékukat kell játszaniuk - nem tartanának itt, ha minden vereség után óriási variálásokba mentek volna bele. Budenholzer azt mondta, hogy elismerése a Bostoné, hiszen a Celticsnek köszönhetően játszottak úgy, ahogy, de ettől még szintén úgy gondolja, hogy nem lesz nagyobb változtatás - nekik is el kell érniük, hogy nagyobb befolyással legyenek az ellenfél játékára. A Boston jól játszott, a Bucks nem, az ellenkezőjére van szükségük a második mérkőzésen.

Ha már a Celtics, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint Jared Dudley érdeklődik a Boston iránt - a Boston College-ra járt egyetemre.

A Denver Nuggets a második kör első meccsén legyőzte a Portland TrailBlazerst, Nikola Jokic pedig ezúttal is parádés volt - 37 pontot, 9 pattanót, 6 gólpasszt és 3 szerzett labdát tett a közösbe. Michael Malone vezetőedző annyit mondott, hogy ez csak megerősítette abban, hogy Jokic a jövőben a Hírességek Csarnokának tagja lesz - ez az első rájátszása, és így játszik, fantasztikus. Paul Millsap annyit tett hozzá, hogy minden védekezést megpróbálnak az ellenfelek Jokic-csal szemben, de a szerb center átlátja ezt, és mindig a megfelelő lépést húzza meg, semmit nem erőltet. Millsap szerint Jokic olyan, mint Tom Brady - szétszedi az ellenfelet, kiválóan olvassa a játékot, és óriási dolog, hogy ezt pályafutása ezen szakaszában már meg tudja csinálni.

A Portland sztárja, Damian Lillard azt mondta, hogy túl sokat foglalkoztak a játékvezetőkkel, ez elvitte a koncentrációt a rossz irányba - sok volt a szöveg, és bár semmiféle tiszteletlenség nem hangzott el, hiszen nem kaptak technikait, arra kellene figyelniük, hogy a lehető legjobb helyzetbe hozzák magukat, nem a többi dologra.

A liga 35.000 dollárra büntette a Houston Rockets irányítóját, Chris Pault, amiért nekiment a játékvezetőnek a Golden State Warriors elleni első meccs végén. Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy a Rockets úgy gondolja, hogy a Paul és a spori közötti kontakt minimális és véletlen volt. Eltiltást nem fog kapni a játékmester.

A végére pedig szintén a Houston maradt, amely egy ideje már folyamatos vizsgálatot kezdeményez a ligánál azzal kapcsolatban, hogy a Golden State előnyt élvez a játékvezetőknél velük szemben. A hírek szerint a tavalyi főcsoportdöntőn is beszéltek a texasiak az NBA-vel, a videóelemző csapatuk szerint több mint 10 ponttal több maradt el nekik a rossz fújások miatt, mint a Warriorsnál - a hetedik mérkőzésen állítólag 18 potenciális pontjuk hiányzott az elmaradt sípszók miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus