Hírmorzsák 2019-05-02 (13:00)

Draymond Green és Nené egy-egy technikaiját visszavonta a liga. Green már idén nyáron hosszabbítana a Golden State-tel. Kevin Durantre esélyes a Nets is? Durant most élvezi igazán a játékot, csak a csapat sikere érdekli. Gersson Rosas a Minnesota új elnöke. Tim Connelly Denverből Washingtonba kerül? A Grizzlies érdeklődik Sarunas Jasikevicius iránt. Deandre Ayton egyetemi edzője fizetett a centernek az Arizonán? A Rockets bízik benne, hogy James Harden szemsérülése nem súlyos. Továbbra sem tudni, mennyit kell kihagynia Victor Oladipónak.

Ma is vezetőségi és szakmai stáb hírekkel kezdünk, mivel a Minnesota Timberwolves megtalálta új elnökét a Houston Rocketstől elcsábított Gersson Rosas személyében - 16 évig dolgozott a texasiaknál. A Washington Wizards tegnap interjúzott Tommy Shepparddel, de Fred Katz (The Ahtletic) forrásai szerint elképzelhető, hogy a fővárosiak Tim Connelly-vel is kapcsolatba kerülnek majd, a Denver Nuggets GM-je azonban úgy szeretne ajánlatot kapni a Wizardstól, hogy nem megy el interjúra - állítólag a Washington vezetése lenne számára az álommunka. Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst (mindketten ESPN) jelentették, hogy a Memphis Grizzlies érdeklődik Sarunas Jasikevicius iránt - a litván legenda jelenleg a Zalgiris vezetőedzője.

A liga visszavonta Draymond Green és Nené egy-egy technikaiját, amelyeket a Golden State Warriors - Houston Rockets párharc második mérkőzésén kaptak - szövegeltek egymásnak, ezért osztották ki a játékvezetők a büntetéseket.

Greenhez kapcsolódik az is, hogy az előbb említett Brian Windhorst úgy tudja, a játékos szeretne az idén nyáron hosszabbítani a Golden State-tel - a kérdés az, hogy mennyire lesz hajlandó őt megfizetni az oaklandi alakulat, egy év egyébként van még a szerződéséből. Joe Lacob tulajdonos a The Athleticnek azt nyilatkozta, hogy Draymond Greenről van szó, egyáltalán nem aggódott érte, hiába volt gyengébb az alapszakasz nagy részében. Azt szeretné, ha Green örökre a csapatnál maradna, mert ő egy igazi "Warrior".

Kevin Durant jövője már idén nyáron gyökeres fordulatot vehet, hiszen ő lejáró szerződésű. Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Durantnek saját TV műsora lehet az MSG Networkön, ha a New York Knickshez igazol - a csatorna nézettségi adatai 37%-ot estek az egy évvel korábbihoz képest, miután a Knicks ligautolsó lett.

Durant a PO-ról is beszélt: elmondása szerint a szezon ezen szakaszát élvezi a leginkább, ezért itt tud a legjobban felpörögni - egészen kiválóan teljesít eddig a rájátszásban függetlenül attól, hogy folyamatosak a pletykák és a kérdőjelek a jövőjével kapcsolatban, ezért merült fel ez a kérdés. Nagyon hosszú a szezon, sokat kell várni, hogy eljussanak idáig, de eljött az idő, hogy teljesíteni kell. Azt teszi, amit kell, hogy a csapatának segítsen nyerni - ha ez azt jelenti, hogy centert kell játszania, akkor azt csinálja, csak a játékra koncentrál.

Még mindig Duranthez tartozik, hogy Anthony Puccio (SNY.tv) forrásai szerint a Brooklyn Nets a legnagyobb nevű szabadügynököknél is képben lesz, mert Sean Marksék helyet csinálhatnak akár két maximum szerződésnek is - ehhez mondjuk el kell cserélniük Allen Crabbe vaskos szerződését. Az SNY.tv úgy tudja, hogy KD szívesen játszana együtt Caris LeVerttel, ők kifejezetten szoros kapcsolatot ápolnak egymással.

Két sérülésről van info. Egyrészt az Indiana Pacersnél továbbra sem tudni pontosan, hogy Victor Oladipo térdsérülése mikor fog teljesen rendbe jönni - még csak most kezdte a fizikoterápiát, Kevin Pritchard GM pedig abban reménykedik, hogy akkor már pontosabbat tudnak mondani, mire elkezdődik a szabadügynök piac. A Houston Rocketsnél pedig James Harden szemsérülése a téma, de Tim MacMahon (ESPN) szerint a csapat a jelenlegi infók alapján úgy gondolja, hogy nem lesz komoly gond Harden látásával a PO hátralévő részében.

A végére pedig egy kis egyetemi kosárlabda maradt ezúttal: az Arizona Egyetem egykori segédedzője, Emanuel "Book" Richardson azt mondta egy ügynöknek, Christian Dawkinsnak, hogy az egyetem vezetőedzője, Sean Miller havonta 10.000 dollárt fizetett Deandre Aytonnak, amikor a Phoenix Suns centere oda járt - mint ismert, ez szigorúan tilos, és az NCAA-ben komoly botrány van az ehhez hasonló esetekből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus