Hírmorzsák 2019-05-03 (12:45)

Giannis úgy érzi, a Celtics a flagrant faultok határán védekezik. Brad Stevens szerint jobban kell védekezniük Middleton ellen. Danny Ainge enyhe szívrohamot kapott. Arenas úgy gondolja, hogy Vince Carternek nem kellene folytatnia pályafutását. Lowry szerint Kawhi Leonardnak több segítséget kell adniuk. Embiid nem foglalkozik az ellenféllel vagy a statisztikáival, csak a saját csapatával. Monty Williams dönti el, hogy akar-e a Suns vezetőedzője lenni. A Cavs a Nuggets két segédedzőjével is interjúzik. Brogdon nem, Harden viszont játszik csapata következő meccsén. Jamal Murray-nek combsérülése van. Draymond Green úgy érzi, majdnem kihullott a ligából azért, mert hármas poszton játszatták. Kerr szerint Durant jelenleg a világ legjobb játékosa. D'Angelo Russellnél marihuánát találtak egy reptéren. Gerald Henderson visszavonult.

A Toronto Raptors már 2-1-es hátrányban van a Philadelphia Sixers ellen, Kyle Lowry pedig a harmadik meccs után elmondta, hogy már a találkozó közben is rámutatott arra, hogy Kawhi Leonardnak segítséget kell nyújtaniuk. Leonard támadásban és védekezésben is mindent megtesz azért, hogy meccseket nyerjenek, de ő sem segít neki túl sokat - nem akarja másokra kenni a dolgot, saját magáról is tudja, hogy pocsékul játszik. Nick Nurse vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy mindenben felülmúlta őket a Sixers, amiben csak lehetett, és sokkal keményebben, fizikálisabban kell játszaniuk a következő összecsapáson - ha nem teszik ezt meg, akármilyen lesz a támadójátékuk, semmit nem fog érni.

A Sixers centerének, Joel Embiidnek nem nagyon ment eddig Marc Gasol ellen, de már a mérkőzés előtt elmondta, hogy semmi nem érdekli, csak a csapata sikere - ha arra kérik, hogy adjon elzárásokat, vagy találja meg duplázásnál az üres embert, akkor ezt fogja csinálni. Semmit nem fog erőltetni azért, mert nem átlagol annyi pontot, mint általában - ha csak 5 dobása van, de jó döntéseket hoz, az neki teljesen megfelel. Ma hajnalban aztán 33 pontot szórt 10 lepattanó, 5 blokk és 3 gólpassz mellett. Ezt követően rákérdezték nála Gasolra, amire annyit mondott, hogy ő nem foglalkozik a spanyollal - nagyszerű játékos, tiszteli is, de csak a saját csapata számít neki, nem az ellenfél. Ha üresen van, megtalálják a társai, és ha ők vannak üresen, ő is megtalálja őket - csak az összhang a lényeg.

Térjünk át az edzőkkel kapcsolatos infókra. A Phoenix Sunsnál megvolt Monty Williams második interjúja is - Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy bár formálisan nem tett ajánlatot Williamsnek az arizonai klub, ő a csapat első számú jelöltje, és ha úgy dönt, hogy a Suns vezetőedzője akar lenni, akkor az lesz. Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers engedélyt kapott a Denver Nuggetstől, hogy leüljön beszélgetni Jordi Fernandezzel, Chris Fedor (Cleveland.com) forrásai szerint pedig a Nuggets másik segédedzője, Wes Unseld Jr. is interjúzik majd a csapattal. Fernandez 2016 óta dolgozik a Denvernél, előtte foglalkozott a Cavsnél játékosfejlesztéssel, Unseldet pedig nagyra tartják liga szerte - sokan neki tulajdonítják a coloradóiak Top10-es védekezését.

Három sérülésről van hír. Egyrészt a Milwaukee Bucksnál Malcolm Brogdon a Boston Celtics elleni harmadik mérkőzésen sem fog játszani - továbbra is a talpínszalag-szakadásából próbál felépülni. A Houston Rockets sztárja, James Harden azt nyilatkozta, hogy még mindig fáj a szeme, főleg éles fénynél, de folyamatosan javul az állapota, és a Golden State elleni harmadik összecsapáson játszani fog - a második meccsen úgy is pályán maradt, hogy alig látott, úgyhogy nem érti, miért gondolják, hogy kihagyja a harmadik ütközetet. A Denver Nuggets hátvédjének, Jamal Murray-nek pedig a combja fáj - kiújult a sérülése, amit még az első körben, Jakob Pöltl egyik elzárásakor szedett össze. Próbálják minél jobban ellazítani a sérült testrészt, aztán majd kiderül, milyen állapotban lesz a negyedik mérkőzés előtt.

Ha már Harden, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a médiában elég sokat beszéltek arról, hogy a Houston kiszivárogtatta a feljegyzéseit, illetve azt, hogy a ligával beszéltek a tavalyi főcsoportdöntőről és a játékvezetés részrehajlásáról a Warriors felé. Brian Windhorst és Jackie MacMullan (mindketten ESPN) kinyilvánították, hogy mennyire nem tetszett nekik az, ahogyan a Rockets kiszivárogtatta ezeket az infókat, Tim MacMahon (ESPN) pedig azt mondta Windhorst podcastjében, hogy információi szerint a klubon belül többen is ugyanezen az állásponton vannak.

A Golden State magasembere, Draymond Green még cserehármasként kezdte profi karrierjét Mark Jackson irányítása alatt, amiről azt mondta Green Tim Kawakaminak (The Ahtletic), hogy majdnem kihullott emiatt a ligából. Green szerint a Warriors rendszerében a hármasnak annyi volt a dolga, hogy elfoglalta a pozícióját, majd ha labdát kapott, akkor dobnia kellett, márpedig ő nem egy spot-up shooter. A térdével is gondok voltak, úgyhogy a dobása borzasztó volt, de védekezni tudott, ezért került a pályára. A következő idényben sokkal többet játszott négyesben, ahol sokkal otthonosabban érzi magát, jóval jobban is feküdt neki.

Még mindig a Warriors: a csapat trénere, Steve Kerr a Rockets elleni második győzelem után elmondta, hogy soha nem látta még ilyen jól játszani Kevin Durantet, aki szerinte jelenleg a világ legjobb játékosa.

A Celtics GM-je, Danny Ainge enyhe szívrohamot kapott kedd este Milwaukee-ban, de a hírek szerint jól van - azonnal kezelést kapott, hazautazott Bostonba, és Brad Stevens vezetőedző elmondása szerint teljesen fel fog épülni. Ainge már 2009-ben is kapott egy ugyanilyen kisebb szívrohamot.

Stevens arról is beszélt, hogy Khris Middletont jobban kell fognia csapatának. Tudja, hogy ez nem egyszerű, mert nagyszerű játékos Middleton, All-Star, kelet 12 legjobb játékosának egyike. Kiváló idénye van, amit ellenük kezdett az előző szezon PO-jában, de akkor is jobban kell védekezniük rajta - lehet, hogy akkor is beszórja a pontjait, de rengeteg üres dobóhelyzete volt a második meccsen, ezt nem engedhetik meg maguknak.

A Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo szerint a Boston a párharc első két mérkőzésén a flagrant faultok határán játszott, de erre lehetősége van, ők pedig nem rinyálhatnak a játékvezetőknél, játszaniuk kell.

Tegnap újra előkerült, hogy Vince Carter folytatja pályafutását, bár ezt már többször is nyilatkozta az elmúlt hetekben. Gilbert Arenas azonban nem a megszokott reakciót adta rá: Arenas instagramon azt írta, hogy "tisztelem a játék iránti szeretedet, de a fiatalok próbálják megvalósítani álmukat, ahogy te is tetted mindezt, és minden szezonnal, amit a ligában töltesz, elveszed az egyik fiatal elöl a helyet, mert a csapatok a neved miatt téged választanak helyette".

Gerald Henderson május 1-jén bejelentette visszavonulását.

A végére pedig egy Brooklyn Netshez köthető hír: D'Angelo Russellt előállították a LaGuardia Repülőtéren, miután marihuánát találtak nála egy rutinellenőrzésnél - az egyik üdítős dobozában volt egy rejtett rész, ahova marihuána volt rejtve. Russell eltiltásra nem számíthat egyelőre, a jelenlegi kollektív szerződés alapján az csak a harmadik "bukás" után jár ennél az anyagnál, az viszont kérdés, hogy ez lesz-e befolyással a nyári szabadügynök státuszára, illetve arra, hogy az iránta érdeklődő csapatok mennyi pénzt hajlandóak rá áldozni, és ha befolyással lesz, akkor milyen mértékben - korlátozott szabadügynök lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus