Hírmorzsák 2019-05-11 (15:15)

Kyrie Irving azon gondolkodik, hogy a Lakershez igazol. Klay Thompson szerint a threepeathez kell Kevin Durant, ő a legjobb játékosuk. Joe Lacob örökre a Warriorsnál tartaná Steph Curry-t és Klay Thompsont. DeMarcus Cousins is visszatérhet a főcsoportdöntőben. A Rockets tulajdonosa garantálta, hogy bajnoki címeket nyernek James Hardennel. Mike D'Antoni szerint ez a párharc sokáig fájni fog. 7-10 napon belül döntés születhet a Minnesota vezetőedzői posztjáról. A Pelicans infókat gyűjt Kevin Knoxról. 30-40 Lakers szurkoló tüntetett a Staples Center előtt a vezetőség döntései miatt. JB Bickerstaff neve is felmerült a Lakers vezetőedzői posztjára. Joel Embiid Flagrantje marad, a Portland-Denver kakaskodásból nem lesz eltiltás. Pau Gasol szezonja véget ért.

Tegnap este volt már róla szó: a Milwaukee Bucksnál Pau Gasolnak fáradásos törése van a bal lábában, meg kellett műteni, így befejezte a szezont - részletek ezen a linken.

Két döntést hozott a liga. Egyrészt a Philadelphia Sixers centerének, Joel Embiidnek nem vonja vissza a harmadik Flagrantjét az idei PO-ban, amit azért kapott, mert a Toronto Raptors elleni hatodik meccsen fejbe verte Marc Gasolt - négy után jön egy egymeccses automatikus eltiltás. Embiid azt mondta, hogy ez azért idegesítő, mert szerinte ezt és a Brooklyn elleni Flagrantjét is vissza kellett volna vonni, egyik sem volt szándékos, sima kosárlabda mozdulat volt mindkettő.

Másrészt a Portland TrailBlazers - Denver Nuggets sorozat hatodik találkozóján volt egy kisebb összetűzés, amelyben az egyik oldalról Seth Curry és Zach Collins, a másikról pedig Will Barton és Torrey Craig voltak a főszereplők - itt nem lesz eltiltás senkinek, így határozott az NBA. Curry azt mondta, hogy Barton megvárta, míg páran közéjük állnak, aztán az ujját az arcába nyomta, márpedig ezt nem engedi meg senkinek. Szerinte csak a puhány emberek csinálnak ilyet, olyanból pedig van egy pár a Nuggetsnél.

A Los Angeles Lakersnél felmerült JB Bickerstaff neve is, mint lehetséges következő vezetőedző - Broderick Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy vele is fog interjúzni a csapat a közeljövőben.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolható, hogy 30-40 ember tüntetett tegnap este a Staples Center előtt a vezetőség döntései miatt. Egy Charlie Rivers nevű 22 éves egyén szervezte ezt az akciót, aki szerint a nepotizmusnak nincs helye a döntéshozatalnál. Nem Jeanie Busst akarta támadni, de szerinte akik körülötte vannak, nem a legjobb tudásuk szerint választanak, hanem politikai döntéseket hoznak, hogy megtarthassák állásukat, ez pedig csökkenti a klub hatékonyságát. A tüntetésre egy nappal azt követően került sor, hogy Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere azt mondta, hogy bár a Lakersnek szurkol, LA jelenleg a Clippers városa.

Ha már a Lakers, akkor ide tartozik az is, hogy Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint Kyrie Irving azt fontolgatja, hogy az aranysárga-lilákhoz igazol a nyár folyamán - mint ismert, épp LeBron James miatt kért cserét a Cleveland Cavalierstől két évvel ezelőtt, de azóta többször is belátta, hogy nem vállalkozott könnyű feladatra, mikor vezér akart lenni.

A Golden State Warriors ma hajnalban továbbjutott a Houston Rockets ellen, a negyedik és az ötödik meccshez tartozik azonban az az adat, hogy 2012 és a Heat-Pacers sorozat hatodik összecsapása óta nem néztek ennyien kábelen mérkőzést a rájátszás első két fordulójából - a Golden State-é az első hét legnézettebb találkozó az idei PO-ban, ebből négy a Houston elleni párharchoz csatolható, és ebben nincs benne a ma hajnali hatodik ütközet.

Bár a Warriors Kevin Durant nélkül nyerte a hatodik találkozót, Klay Thompson a mérkőzést követően elmondta, hogy ha meg akarják csinálni a triplázást, nagy szükségük van KD-re, aki a legjobb játékosok, és nélküle nem ugyanaz. A Golden State-nél nemcsak Durant, hanem DeMarcus Cousins is visszatérhet a nyugati főcsoport döntőjében, legalábbis Marc Stein (New York Times) értesülséei szerint. Az oaklandiek tulajdonosa, Joe Lacob azt nyilatkozta, hogy a hatodik mérkőzés két hősét, Steph Curry-t és Thompsont is szeretné örökre a Warriorsnál tudni - mint ismert, Thompson idén nyáron szabadügynök lesz.

A Houston oldaláról Tillman Fertitta tulajdonos annyit mondott, hogy a Warriors egyszerűen legyőzte a csapatát, a negyedik negyedben 10 ponttal kaptak ki hazai pályán, ami elfogadhatatlan. Felhozta, hogy Hakeem Olajuwon sem nyert gyűrűt, csak 31 éves korában, James Harden pedig még csak 30 - garantálja, hogy bajnoki címeket fognak szerezni Hardennel, mert nem fognak a babérjaikon ülni. Minden évben megpróbálják majd, a nyáron pedig mindent megtesznek a csapat megerősítése érdekében. Mike D'Antoni vezetőedző annyit tett hozzá, hogy ez a sorozat még sokáig fájni fog nekik - mindkét gárda a legjobbját nyújtotta, és egyszerűen nem tudták kiejteni idén sem a Warriorst.

A Minneapolis Star Tribune információi szerint a Minnesota Timberwolves elnöke, Gersson Rosas a következő 7-10 napban dönt majd a vezetőedző személyéről - mint ismert, Ryan Saunders pozíciója még mindig nincs véglegesítve, nem tudni, hogy ki irányítja majd a következő szezonban a csapatot.

A végére pedig Ian Begley (ESPN) maradt, aki úgy tudja, hogy a New Orleans Pelicans elkezdett háttérinfókat begyűjteni Kevin Knoxról - mint ismert, a New York Knicks cserélni akar a Pelicansszel Anthony Davisért, ebben lehet még szerepe a tavaly az első körben draftolt fiatalnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus