Pau Gasolt megműtötték, véget ért a szezonja - talán a pályafutása is

Az elmúlt két évtized egyik legmeghatározóbb európai kosarasa, Pau Gasol kés alá feküdt, idén már nem számíthat rá a Milwaukee Bucks. 

A többek között kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok  (világversenyekről összesen 11 érmet begyűjtő) spanyol magasembert március 1-én vásárolta ki a San Antonio Spurs, villámgyorsan alá is írt a Buckshoz, de mindössze három mérkőzésen tudott pályára lépni, megsérült a bal bokája, majd folyamatosan fájdalmat érzett, így edzeni sem tudott. Kiderült, hogy fáradásos törése van a bal lábában található sajkacsontjában, amelyet sikeresen megműtöttek - elvileg a következő évad rajtjára rendbe jöhet a kosarasoknál egyébként ritka, de nehezen gyógyuló sérülése (az idei draftra jelentkező Bol Bolnál, Manute Bol fiánál is ilyen sérülés jelentkezett). 

A kérdés egyrészt az, hogy lesz-e még olyan csapat, amely foglalkoztatja a hatszoros All-Star, kétszeres bajnok, egykori Év Újonca Díjat is nyert erőcsatár-centert, akinek kétségkívül óriási rutinja van, és anélkül is sokat segíthet, hogy nagyon pályára kellene lépnie, másrészt Gasolnak sok mindent már nem kell bizonyítania a kosárpályán, a teste már évek óta folyamatosan jelzi, hogy nem bírja a tempót. Július elején betölti a 39. életévét, 18 éve nem csak az NBA-ben, de nyaranta a spanyol válogatottban is extrém terhelésnek van/volt kitéve - lehetséges, hogy csendben egy újabb legendás (európai) játékos búcsúzik az NBA-től. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus