Hírmorzsák 2019-05-12 (12:00)

Brett Brownt kirúgja a Sixers, ha ma este kikap a csapat? Frank Vogel a Lakers új vezetőedzője, Jason Kidd a segédje. Tyronn Lue és a Lakers között egy kommunikációs félreértés okozta a problémát? Egy Celtics játékos: nehéz Irvinggel együtt játszani, mert minden csak róla szól. Horford maradna Bostonban. Brogdon valószínűleg nem lesz kezdő a főcsoportdöntő első meccsén. Chris Paul nem engedte, hogy Steph Curry dobóedzést tartson a hatodik találkozó előtti napon, Curry és Draymond Green kifigurázták a mérkőzés után. Curry szerint sokak számára bizonyíthattak most, Kerr szerint tökéletesen jellemezte ez a meccs az irányítót. Joe Lacob különleges kapcsolatban van Klay Thompsonnal. Mike D'Antoni Clint Capeláról beszélt. Patrick Patterson lehívta játékosopcióját. A Cavsnél lassan befejeződik az interjúk első kör.

Mint arról a reggel folyamán már beszámoltunk, Frank Vogel lesz a Los Angeles Lakers új vezetőedzője, Jason Kidd pedig az egyik segédedző. Ehhez a hírhez kapcsolódik még az is, hogy Dave McMenamin (ESPN) még Vogel kinevezése előtt jelentette, hogy az lehetett az aranysárga-lilák gondja Tyronn Lue-val, hogy a fiatal játékosokról nem nagyon beszélt részletesen, ezért akarta őt a csapat összerakni Kidd-del. A hírek szerint azonban Lue azért nem ment bele jobban a témába, mert csak annyit hallott az együttes részéről, hogy milyen nagyszerűen sikerült az interjú, egyébként meg játékosoként három oldalnyi scouting reportja volt. McMenamin nem zárta ki, hogy Lue és a Lakers újra elkezdenek beszélgetni, de ebből végül nem lett semmi.

Még két edzőkkel kapcsolatos hír látott napvilágot. Egyrészt a Philadelphia Sixers Brett Brown állásáért is játszhat a Toronto Raptors elleni hetedik mérkőzésen - Marc Stein (New York Times) értesülései szerint nagyon kevés esélye van annak, hogy Brown túléljen egy második körös búcsút. A Cleveland Cavaliersnél pedig négy segédedzővel ültek le interjúzni Denverben: Jordi Fernandezzel, Wes Unseld Jr.-ral (Denver Nuggets), David Vanterpoollal (Portland TrailBlazers) és Steve Hetzellel (Orlando Magic). Még Nate Tibbetts-cel beszélgetnek majd a második kör lezártát követően, azzal pedig elvileg vége az ohiói együttesnél az interjúk első fordulójának.

A Milwaukee Bucks várja ellenfelét a keleti főcsoport döntőjében, Malcolm Brogdon pedig biztosan játszani fog - kérdés, milyen szerepkörben. Mike Budenholzer vezetőedző elmondása szerint folyamatosan fogja növelni Brogdon játékidejét, és nem biztos, hogy a hátvéd kezdeni fog az első találkozón - több időre és meccsre van szüksége. A játékos a Boston Celtics elleni ötödik összecsapáson 17 perc alatt 10 pontot szerzett, ami után elmondta, hogy 100%-os állapotban érzi magát. Ilyenkor az ember megpróbál lazán játszani, engedni, hogy a játék diktálja számára a ritmust, és a csapattársait akarja segíteni - ő is ezt tette.

A Golden State Warriors tegnap hajnalban jutott tovább a nyugati konferencia döntőjébe, amelyet megelőzött egy kis közjáték. Steph Curry amerikai idő szerint csütörtök este 7-8 között szeretett volna dobálni a Toyota Centerben, a Warriors menedzsere ennek rendje, s módja szerint le is foglalta a pályát. A Houston Rockets irányítója, Chris Paul azonban meghallotta ezt, és az egészet megsemmisítette azzal, hogy lefoglalta magának a parkettát. Curry felajánlotta, hogy a pálya egyik felén marad, de Paul nem ment bele. Ennek aztán a meccs után is lett utóélete, Draymond Green és Curry röhögtek egyet Paul viselkedésén az öltöző előtt.

Curry azt is elmondta a találkozó után, hogy érdekes az eredménysorukat nézve, de sok embernek bebizonyíthattak, hogy nincs igazuk - a mérkőzést megelőző 1-2 napban rengeteget volt téma, hogy mire megy a Golden State Kevin Durant nélkül. Azt is hozzátette a játékmester, hogy nem lett volna esélyük a hatodik meccsen lezárni a párharcot, ha Durant nem játszik úgy, ahogy - hihetetlen teljesítményt nyújtott eddig KD ebben a rájátszásban. Steve Kerr vezetőedző szerint ez a meccs pontosan bemutatta, hogy milyen is Curry. Vannak olyan mérkőzések, amikor érthetetlen dolgokat csinál, de a legtöbbször elképesztő megoldásai vannak, és nem ismer félelmet, ettől az, aki.

Arról tegnap délután volt már szó, hogy a Golden State örökre meg akarja tartani Klay Thompsont és Curry-t is, ezt maga a tulajdonos, Joe Lacob nyilatkozta. Lacob azt is elmondta, hogy különleges a kapcsolata Thompsonnal, mert mikor megvette a klubot, ő volt az első játékos, akit draftolt. Sokan szoktak vele viccelődni, mert mindig elmondja, mennyire szereti Klay-t, aki szerinte egy nagyon őszinte ember.

Arról is volt szó tegnap, hogy Mike D'Antoni szerint ez a vereség sokáig nyomot fog hagyni a Houston Rocketsben és benne. D'Antoni arról is beszélt, hogy Clint Capela nagyszerűen kosárlabdázott az alapszakaszban és a Utah Jazz elleni első körben is, a Warriors ellen azonban nem annyira. A tréner úgy gondolja, hogy ez Draymond Green érdeme is, de szerinte a svájci center tanulni fog ebből, fejlődni fog - még csak 25 éves, egyre erősebb lesz. Nagyok az elvárások vele szemben, és az átlagos statisztikái alatt maradt - jobb is lehetett volna, de kitart Capela mellett.

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint Al Horford maradna a Boston Celticsnél. A center kiléphet szerződése utolsó, 29 millió dollárt érő évéből, és a hírek szerint aláírna kevesebbért is a Bostonhoz, amennyiben két évvel hosszabb kontraktust kap.

Szintén a Celticshez kapcsolódik egy hír: egy meg nem nevezett Boston játékos a szezon korábbi részében azt nyilatkozta Jeff Goodmannek (Stadium), hogy Kyrie Irving tudását mindenki nagyon tiszteli, de rettenetesen nehéz vele együtt játszani, mert minden csak róla szól.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder magasembere, Patrick Patterson maradt, aki lehívta 5.7 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus