Hírmorzsák 2019-05-17 (13:00)

Kevin Durant nem játszik a Portland elleni 3-4. meccseken sem, hiába szeretne visszatérni. DeMarcus Cousinst és Durantet is a jövő héten vizsgálják. Zion Williamson nem megy vissza a Duke-ra. Ja Morant inkább gólpasszt ad, minthogy pontot dobjon. Seth Curry szerint nem jobb csapat a Warriors Durant nélkül, de nehezebb ellenük védekezni. Damian Lillard szerint sok kontakt volt közte és Andre Iguodala között a ma hajnali meccs végén, de jól védekezett ellenfele. Giannis Antetokounmpo szerint LeBron James nyugatra költözésével teljesen nyílt lett kelet. Brook Lopez szerint a Bucks sosem adja fel. A Wizards a jövő héten interjúzik Tim Connelly-vel. A Bulls kinézte magának Terry Roziert és Patrick Beverley-t. Juancho Hernangomezt megműtötték (hasfal). Dirk Nowitzki elengedte magát, a vb nagykövete lett.

A Golden State Warriors kizárta annak a lehetőségét, hogy Kevin Durant pályára lépjen a Portland Trail Blazers elleni sorozat harmadik és negyedik mérkőzésén. KD állítólag nincs kész arra, hogy a pályán is elkezdje a munkát - Steve Kerr vezetőedző szerint egy kicsit súlyosabb a probléma, mint először hitték. Durantet és az állítólag meggyőző DeMarcus Cousinst is a jövő héten vizsgálják majd újra, hogy pályára engedjék-e őket vagy sem.

Ugyanide tartozik, hogy bár Durant egyelőre nem kezdhette meg a pályán az edzéseket, Matt Schneidman (San Jose Mercury News) forrásai szerint már nagyon szeretné megtenni ezt. Klay Thompson azt nyilatkozta, hogy már az is fontos, hogy ott van velük KD az edzéseken és az öltözőben - ő biztos abban, hogy majd' meghal azért, hogy újra pályára kerüljön. Érzik az energiáit, és alig várják már, hogy visszatérjen, mert hiányzik a csapatnak. Andre Iguodala véleménye is az, hogy Durant nagyon szeretne visszatérni, minden mérkőzésre úgy készül, mintha ő is játszana. AI2 szerint mindig jó, ha Durant ott van a gárda környékén.

A Portland cserehátvédje, Seth Curry még a második mérkőzés előtt azt mondta, hogy a Warriors egyszerűen gyorsabban mozog Durant nélkül a pályán - nem jobb csapat ilyenkor a Golden State, de nehezebb ellenük védekezni. Teljesen más stílusban kosárlabdáznak, amikor Steph Curry és Klay Thompson a Warriors két fő opciója támadásban, márpedig ez ellen a csapat ellen régóta nem játszottak, ezért változtatniuk kell a második találkozóra.

A Blazers sztárja, Damian Lillard a bajnok első találkozón bemutatott védekezéséről beszélt, amiről annyit mondott, hogy nagyon agresszív volt - ha 1-1-et akartak, azonnal ráváltott több védő is, ha megpróbált elzárások alatt kibújni, leütközték, ha pedig a kettő-kettőt próbálta, azonnal becsapdázták. Egyszer volt olyan, hogy próbálta felhozni a labdát, de Draymond Green azonnal odarohant, rendkívül kemény védekezést kapott.

A Portland aztán a második meccsen megszorongatta a Warriorst, de nem tudta megverni. A végén Lillard megpróbált felemelni egy hármast, de Iguodala a játékvezetők szerint szabályosan védekezett rajta. Az oregoniak sztárja szerint a sporiknak nehéz feladatuk van a meccsek ezen szakaszában. Lillard szerint amikor próbált helyet csinálni magának, Igoudala megfogta a karját, majd amikor felemelte a dobást, már a labdára ütött rá AI2. A Portland hátvédje úgy érezte, hogy rengeteg kontakt volt ebben a labdabirtoklásban, de tudja, hogy a sípmesterek ilyenkor már nem fognak közbeavatkozni, úgyhogy szerinte jól védekezett Iguodala

Térjünk át a Milwaukee Bucksra. A csapat sztárja, Giannis Antetokounmpo Malika Andrewsnak (ESPN) elmondta, hogy korábban nem látta túlságosan nyíltnak a keleti konferenciát, de most sokat változott a helyzet, hogy LeBron James nyugatra távozott, és nem kell rajta keresztüljutni ahhoz, hogy valaki bejusson a döntőbe. Mike Budenholzer vezetőedző elmondta, hogy Malcolm Brogdon valószínűleg marad a cserék között a második Raptors elleni mérkőzésre is - a tréner elégedett volt a hátvéd teljesítményével az első mérkőzésen. Az első találkozó hőse, Brook Lopez pedig arról beszélt, hogy egyszerűen nem adják fel, nem található meg ez a szó a Bucks szótárában.

Tegnap délben volt arról szó, hogy Amerikában felmerült az az ötlet, hogy Zion Williamson visszatérhet az egyetemre, miután a New Orleans Pelicans nyerte az 1/1-et. A Duke Egyetem sztárjának mostohaapja a 104.5 ESPN Baton Rouge-nak elmondta, hogy szóba se került otthon az, hogy Zion visszamenjen még egy évre az egyetemre - mivel még nem fogadott ügynököt, 10 nappal a draft előttig megtehetné ezt is. Lee Anderson azt mondta, hogy beszéltek a Pelicans elnökével, David Griffinnel, és alig várják már, hogy letelepedhessenek. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Williamson a lottery előtt találkozott a New Orleans és a Memphis Grizzlies képviselőivel is, pozitív beszélgetéseket folytattak, és Zion szerint a Pelicans egy olyan hely, ahol elkezheti profi karrierjét.

Ha már Williamson, akkor térjünk ki Ja Morantra is, aki a Pelicans és a Grizzlies mellett találkozott a New York Knicksszel is - ez a három csapat húz az első három helyen, de a hírek szerint Morantot a második helyen biztos, hogy elviszi a Memphis, ha még bent lesz. Morant tegnap azt nyilatkozta a draft felmérőn, hogy a fizikai erején kell dolgoznia, a felsőtestén, hogy jobban fel tudja venni majd az ütközéseket az NBA-ben - azt mindenki tudja, hogy tud ugrani, a lábaival nincs gond, de ettől még edzenie kell. Arról is beszélt, hogy a pontszerzéssel nem foglalkozik - ha lehet választani, ő inkább gólpasszt ad, minthogy kosarat dobjon, de képes pontokat is a táblára pakolni. Elmondta, hogy Memphisről semmit nem tud, mint városról, de a Grizzlies kosárlabdáját ismeri.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Washington Wizards engedélyt kapott a Denver Nuggetstől, hogy leüljön interjúzni az elnökkel, Tim Connelly-vel - Connelly 1996-ban a Wizardsnál kezdett még gyakornokként, és a hírek szerint jövő héten beszél a fővárosi együttessel. A hírek szerint a Nuggets abban bízik, hogy ha Connelly távozik, Arturas Karnisovas GM el tudja látni a teljes feladatkörét.

A Denverhez kapcsolható az is, hogy Juancho Hernangomezt megműtötték - a hasfalával volt probléma.

Darnell Mayberry (The Athletic) információi szerint a Chicago Bulls kinézte magának Terry Roziert és Patrick Beverley-t - a Bulls mindenképpen irányítót akar szerezni a nyáron, és nem biztos, hogy a legjobbak közül választhat majd a draft hetedik helyén, így adja magát, hogy a szabadügynökpiacról szerződtessen egyet.

A végére Dirk Nowitzki maradt, aki egyrészt a Ben & Skin rádióműsorban (105.3 The Fan) elmondta, hogy visszavonulása óta minden nap eszik legalább egy jégkrémet, nagyjából 8 kilót hízott, mióta abbahagyta a játékot - erre nagyjából egy hónapja került sor. Összesen egyszer edzett azóta, és nem fér bele az öltönyeibe. A szezon során sokat szenvedett, ezt talán kívülről nem is látták az emberek - komoly fájdalmai voltak, nem élvezte már a játékot, mint korábban, most azonban felszabadult. Szintén Nowitzkihez kapcsolódik, hogy az idei kínai világbajnokság nagykövete lett a német legenda - Yao Ming és Kobe Bryant is ilyen státuszban vannak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus