Hírmorzsák 2019-05-18 (16:00)

A Brooklyn Nets érdeklődik Jimmy Butler iránt. Iguodala szerint Carmelo Anthony ellen a legnehezebb védekezni. Draymond Green szerint idióta felvetés, hogy Kevin Durant nélkül jobb a Warriors. Green úgy gondolja, hogy ő a legjobb védő a ligában. Cousins hamarabb térhet vissza, mint Durant - lehet, hogy KD kihagyja a teljes Blazers elleni sorozatot. D'Antoni marad a Rockets vezetőedzője. A Pelicans tulajdonosa csak a holttestén keresztül cseréli a Lakershez Anthony Davist? Tyreke Evanst minimum két évre eltiltotta a liga. Nyilvánosságra hozták az egyéni díjak döntőseit. Tim Connelly 4 éves szerződésajánlatot kapott a Wizardstól. Shaun Livingston valószínűleg visszavonul az idény végén. Kerr szerint a Blazers jobban játszott a Warriorsnál a második mérkőzésen. Marc Gasol magára vállalta a ma hajnali vereséget.

Két hírről is beszámoltunk az éjszaka és mai nap folyamán. Egyrészt Tyreke Evanst eltiltotta az NBA, minimum két évig nem szerepelhet a ligában - részletek ezen a linken -, és az év végi egyéni díjak 3-3 lehetséges nyertesét is kihirdették - részletek ezen a linken.

Minden mérvadó hírforrás megerősítette, hogy a Washington Wizards 4 éves szerződést ajánlott a Denver Nuggets elnökéne, Tim Connelly-nek - egyelőre nem tudni, hogy Connelly elfogadja-e az ajánlatot. Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy nagyjából annyit ajánlottak pénzben a fővárosiak a szakembernek, amennyit szeretett volna, de Connelly 5 éves szerződést akart, ettől függetlenül komolyan gondolkodik azon, hogy igent mond.

Brian Lewis (New York Post) információi szerint a Brooklyn Nets megpróbál majd rámenni Jimmy Butlerre a nyár folyamán, és az újságíró úgy tudja, hogy a Netsnek jó esélye is van megszerezni Butlert.

Jackie MacMullen (ESPN) egy podcastben azt mondta, hogy forrásai szerint a New Orleans Pelicans tulajdonosa, Gayle Benson azt mondta az új GM-nek, David Griffinnek, hogy Anthony Davist csak a holttestén keresztül cserélheti a Los Angeles Lakershez. Benson ezt követően azt mondta, hogy ez abszolút nem igaz és teljesen abszurd kijelentés, azt azonban több újság is leírta, hogy a Lakershez nem szívesen postázná Davist - igaz, ezt némileg finomabban fogalmazták meg a többiek.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy Ramona Shelburne (ESPN) is megerősítette, ami már többször is előkerült az elmúlt hetekben: az aranysárga-lilák nem vesznek fel elnököt Rob Pelinka "fölé", a GM közvetlenül a tulajdonosoknak jelent.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta kijelentette, hogy Mike D'Antoni marad a csapat vezetőedzője - nem is nagyon foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert nem kérdés, hosszútávon számol a trénerrel, akit kiváló szakembernek tart.

Arról írtunk már, hogy a Golden State Warriorsnál Kevin Durant vádlisérülése súlyosabb, mint azzal először számoltak. Steve Kerr vezetőedző szerint DeMarcus Cousins közelebb van a visszatéréshez, mint KD - a center már a pályán edz, próbálja visszanyerni kondiját. Monte Poole (NBC Sports) információi szerint Durant a teljes Portland TrailBlazers elleni sorozatban hiányozni fog, abban viszont reménykedik a Warriors, hogy május 30-ra, a döntő első találkozójára felépül a kiscsatár, ha bejut oda a Golden State.

A Portland elleni második meccs után kérdezték Draymond Greent, hogy szerinte ki a legjobb védő a ligában, mire azt válaszolta, hogy szerinte ő, őszintén ezt gondolja.

Green csapattársa, Andre Iguodala arról beszélt, hogy sokan kérdezték már tőle, hogy kit (volt) a legnehezebb fogni, amire azt válaszolta mindenkinek, hogy Carmelo Anthony-t - amit egyébként sokan nem értettek. AI2 szerint Melo sebessége és fizikai ereje miatt óriási scorer, ráadásul dobni is tud - az első lépése rendkívül gyors, aztán meg a testi adottságai miatt nagyon nehéz megállítani, erős. Iguodala szerint nem lenne szabad, hogy az emberek ennyire tiszteletlenek legyenek Anthony-val szemben, Greent pedig a védekezés Melójának gondolja.

Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolható, hogy Shaun Livingston Ethan Straussnak (The Athletic) még áprilisban elmondta, hogy jó esély van rá, hogy az idény végén visszavonul - ha egészséges és élvezi a játékot, folytatja, de fizikálisan egyre nehezebb számára az, hogy felkészüljön, és idén többet volt sérült, mint bármelyik másik oaklandi idényében. A Warriors a hírek szerint abban bízik, hogy Jacob Evans át tudja majd venni Livingston szerepét.

Még két hír erejéig maradjunk a bajnoknál. Egyrészt Kerr azt mondta a Portland elleni második meccs után, hogy ellopták azt a mérkőzést, mert ellenfelük jobban játszott náluk. Másrészt felmerült, hogy Durant nélkül még esetleg jobb is a Golden State, mint vele, amire Green annyit mondott, hogy idióta felvetés, mert KD rengeteg dolgot megold elöl és hátul is - ha egymás után négy támadásból nem dobnak pontot, oda tudják adni neki a labdát, hátul pedig ha elváltanak egyet, Durant azonnal ott terem, és besegít.

A Blazershez tartozik, hogy Enes Kanter politikai nézetei miatt Törökországban nem nézhetik az emberek a nyugati döntőt. Kantert kérdezték erről, amire annyit mondott, hogy bárcsak ne így lenne - szerinte a törököknek büszkének kellene lenniük, mivel ő a hazáját képviseli az NBA-ben.

Térjünk át a Toronto Raptors és a Milwaukee Bucks párharcára, ahol ma hajnalban 2-0 lett az állás a wisconsini gárdának. A Raptors centere, Marc Gasol magára vállalta a felősséget - szerinte nagyon gyengén játszott, és ez meghatározta az egész mérkőzést, mert rosszul kezdtek, ami után egyszerűen nem találták a ritmust, amiben neki nagy szerepe van.

A végére pedig némi bulvár: az egyik Milwaukee-i rádióadó teljes mértékben száműzte kínálatából Drake számait, amíg tart a Raptors elleni keleti főcsoportdöntő - mint ismert, Drake a kanadaiak rajongója.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus