Hírmorzsák 2019-05-22 (12:00)

Kevin Durantre a Clippersnek is ugyanannyi esélye van, mint a Knicksnek? A Warriors tulajdonosa Durantet és Klay Thompsont is meg akarja tartani. Steve Kerr szerint Durantet csak 3-4 emberrel lehet pótolni - a Rockets elleni hatodik meccs óriási élmény volt számára. Damian Lillard 4 évre szupermax hosszabbítást kap a Blazerstől a nyáron (191 millió). Terry Stotts új szerződést írt alá Portlandben. Kihirdették az újonc ötösöket, semmi meglepetés nincs benne. A negatív hírek szabotálják a Lakers nyári terveit? Frank Vogel nem akarja feltalálni a spanyol viaszt, minél jobban szeretné kiaknázni a LeBron Jamesben rejlő lehetőségeket. David Griffin szerint a Pelicans megfelelő környezet lesz Zion Williamsonnak és Anthony Davisnek is. Cory Higgins visszatérne az NBA-be.

Marc Stein (New York Times) bennfentes és jól értesült forrásoktól úgy tudja, hogy Kevin Durant megszerzésére a Los Angeles Clippersnek ugyanannyi esélye van, mint a New York Knicksnek - Stein korábban azt is megírta viszont, hogy értesülései szerint Durant már döntött a Knicks mellett, aztán azt is, hogy a Brooklyn Netset is fontolóra veszi.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob azt nyilatkozta csapata újabb döntőbe jutása után, hogy a szezon még tart, de semmi nem változott a korábbiakhoz képest, meg akarja tartani Durantet és Klay Thompsont is, és mindent megtesz azért, hogy ez meg is történjen - úgy érzi, jó esély van erre. A két játékoson múlik majd, hogyan döntenek, de kiérdemelték ezt - a csapat célja az, hogy egyben tartsa ezt a magot. Tim Kawakami (The Ahtletic) forrásai szerint a Warriors azonnal beajánlja majd Durantnek az 5 éves szupermaxot, amint megnyílik a szabadügynök piac.

A Golden State lerövidítette rotációját a Houston Rockets elleni sorozatban, majd miután KD kiesett vádlisérülése miatt, megint megnőtt a használt embereik száma. Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta Ethan Straussnak (The Athletic), hogy szükségük volt erre, mert Durantet nem lehet egy emberrel pótolni, csak 3-4-gyel. A tréner azt is hozzátette, hogy nem élvezte azt, ahogyan a Houston ellen játszottak, de úgy érezte, hogy erre van szükség ahhoz, hogy legyőzzék a texasiakat - sok egy-egyet erőltettek. Utálta, hogy 40 perceztetnie kellett mindenkit, és nem bízhatott a padban, de a Rockets rákényszerítette őket erre, James Harden egy különleges játékos. Kerr szerint a Houston elleni széria utolsó, hatodik mérkőzése volt edzői pályafutása egyik legjobbja, mert Durant távollétében a kispad nagyot játszott - kiemelte Quinn Cookot, Jonas Jerebkót, Shaun Livingstont és Kevon Looney-t.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Damian Lillard 4 évre 191 millió dollárért szupermax hosszabbítást ír alá a Portland TrailBlazersszel a nyár folyamán - akkor kaphat szupermaxot, ha bekerül valamelyik All-NBA csapatba, de arra számítanak a legtöbben, hogy az első vagy a második ötösnek tagja lesz. Lillard jelenleg érvényes kontraktusából van még hátra 2 év és nagyjából 62 millió dollár, úgyhogy ha tényleg megköti a szerződést, akkor 6 évre, 34 éves koráig leköti magát - igaz, ő már korábban is elmondta, hogy pályafutása végéig a Blazersnél akar maradni.

Szintén Haynes jelentette, hogy Terry Stotts-cal valószínűleg hosszabbítania kell a Blazersnek, ha meg akarja tartani - 2019/20-ra volt még egy csapatopciója a franchise-nak, de a trénernek már tavaly nyáron sem tetszett, hogy nem kapott új ajánlatot a csapattól, majdnem ki is rúgták. Nem sokkal később aztán megszületett az új megállapodás is a szakember és az oregoni franchise között, Shams Charania (The Athletic) hozta le twitteren a hírt.

A liga kihirdette az újoncötösöket, amelyben semmilyen meglepetés nincs: Luka Doncic és Trae Young mind a 100 szavazólapon az első csapatban kapott helyet Deandre Ayton (195 pont; 95 első csapat), Jaren Jackson Jr. (159 pont; 60 első csapat) és Marvin Bagley III (156 pont; 56 első csapat) mellett. A második ötösbe került Shai Gilgeous-Alexander (138 pont), Collin Sexton (132), Landry Shamet (85), Mitchell Robinson (77) és Kevin Huerter (45).

Sam Amick (The Athletic) információi szerint a LeBron James környékén dolgozó emberek attól tartanak, hogy Magic Johnson felmondása, illetve a Los Angeles Lakersszel kapcsolatos folyamatos negatív szalagcímek ártani fognak a nyári terveiknek, szabotálhatják azokat - a legnagyobb sztár szabadügynökökkel kapcsolatban már csak másodlagosan merül fel a Lakers, talán egyedül Kyrie Irvinget leszámítva.

Az aranysárga-lilák új vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta Joe Vardonnak (The Athletic), hogy napokkal a kinevezése előtt beszélgetett Jamesszel, és mindketten nagyon várják a közös munkát. Szerinte egy szép gesztus volt, hogy LeBron megjelent az őt bemutató sajtótájékoztatón - az sem jelentett volna szerinte semmit, ha nincs ott, de ez is csak megerősítette abban a hitében, hogy közös nevezőn vannak. A hírek szerint Jamesnek az volt a baja Luke Walton rendszerével támadásban, hogy nem volt benne struktúra, és főleg akkor zavarta ez, amikor a fiatalabb csapattársai egy-egy rossz dobást vállaltak el emiatt. Vogel azt mondta, hogy nem fogja feltalálni a spanyol viaszt, de teljes mértékben ki akarja aknázni a Jamesben rejlő lehetőségeket

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New Orleans Pelicans elnöke, David Griffin bízik abban, hogy maradásra tudja bírni Anthony Davist. Sokat javulhatott a csapat helyzete azzal, hogy Zion Williamson szinte biztosan New Orleansban kezdi meg pályafutását, és Griffin szerint a környezet megfelelő lesz Williamson és Davis számára is.

A Washington Wizards megkeresését visszautasító, ehelyett a Denver Nuggetsnél maradó Tim Connelly azt nyilatkozta, hogy szerinte a Nuggets javulni fog a következő idényre. Azt nem tudja, hogy ez megmutatkozik-e a győzelmek számában vagy abban, hogy megint nyernek egy PO-kört, de nem érzi úgy, hogy bármi oka lenne annak, hogy visszaessenek. Connelly azt is elmondta, hogy szerinte Paul Millsap marad a csapatnál a következő idényre is - van egy 30 millió dolláros csapatopciója az együttesnek.

A végére pedig Cory Higgins maradt, aki visszatérhet az NBA-be - két évet lehúzott már Charlotte-ban, az előző négy szezonban pedig kétszer is Euroligát nyert a CSZKA Moszkvával, legutóbb pár napja. Ügynöke, Marlon Harrison azt nyilatkozta, hogy Higgins most van pályafutása csúcson, és kész visszatérni az NBA-be. Nem egy minimumot érő játékos, a legjobb amerikai hátvéd Európában, és a Phoenix Suns, a Denver Nuggets, a Brooklyn Nets, a Utah Jazz, a Detroit Pistons, valamint a Philadelphia Sixers is érdeklődik iránta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus