Hírmorzsák 2019-05-23 (12:00)

Steve Mills szerint Kristaps Porzingis ultimátumot adott a Knicksnek a cseréje előtt. Dan Gilbert szerint tökéletes időben cserélték el Kyrie Irvinget, aki le fog lépni Bostonból. Kevin Durant üzleti partnere szerint KD még nem döntött, hol folytatja pályafutását. A liga kihirdette az év védő ötöseit. Legalább hat csapat próbál rámenni Tobias Harrisre a nyáron. Kawhi Leonard (jobb láb) és Kyle Lowry (kéz) is sérülten játszik a Raptorsnál. Mike Budenholzer szerint Drake-nek semmi keresnivalója a pályán, a rapper válaszolt. Adrian Griffinnel interjúzott a Memphis. Juwan Howard a Michigan Egyetem vezetőedzője lett. Zion Williamson mindenkinek próbál autogramot adni, aki kéri, miután őt anno visszautasították, többek között Anthony Davis is.

A New York Knicks elnöke, Steve Mills azt nyilatkozta Kurt Helinnek (NBC Sports), hogy Kristaps Porzingis neki és Scott Perry GM-nek kerek-perec megmondta, hogy vagy elcserélik 7 napon belül, vagy nem marad a Knicksnél, hanem visszatér Európába befejezni a rehabját, és nem hosszabbít a csapattal a nyár folyamán sem. Mills és Perry szerint már szeptemberben kaptak ajánlatokat a lettért.

A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert Terry Plutóval (Cleveland Plain Dealer) beszélgetett Kyrie Irving elcseréléséről. Gilbert azt mondta, hogy akkor kellett elpasszolniuk az irányítót, amikor megtették, mert a csapatok nem sokat adtak volna már akkor, ha Irving szerződéséből csak egy év van hátra. A tulaj azt is elmondta, hogy Irving ügynöke belebegtette, hogy megműtteti magát a játékos, ha nem cserélik el - benne volt, hogy kihagyja az év nagy részét, ami így is lett végül. Gilbert szerint Irving lelép a nyáron Bostonból, úgyhogy ha akkor nem cserélik el, könnyen elképzelhető, hogy üres kézzel távoztak volna - szerinte Koby Altman GM mindent kihozott abból a tranzakcióból.

Kevin Durant üzleti partnere, Rich Kleiman a Wall Street Journal Future of Everything nevű fesztiválján azt mondta, hogy abszolút nem döntött még Durant arról, hogy hol folytatja pályafutását. Kleiman szerint ha valaki olyan szinten van a kosárlabdában, mint KD, akkor nem tervezi meg ennyire előre a lépéseit, egyszerűen nem foglalkozik ezzel sem edzés, sem a meccsek közben. Kleiman azt is hozzátette, hogy eleinte még vonzó volt a ligának ez a szappanopera része, de most már sokszor idegesítő - rendszeresen előfordul, hogy erre nagyobb figyelem hárul, mint magára a játékra. Megint elmondta, hogy sem ő, sem Durant nem tudják, hogy a szupersztár hol folytatja karrierjét.

Tegnap este írtunk már arról, hogy a liga kihirdette az év védő ötöseit - ezen a linken láthatjátok a részleteket.

Keith Pompey (Philadelphia Daily News) értesülései szerint a Sacramento Kings, a Dallas Mavericks, a Utah Jazz, az Indiana Pacers és a Brooklyn Nets is érdeklődik a Philadelphia Sixers játékosa, Tobias Harris iránt. A Philly 5 évre 188 millió dollárt adhat majd Harrisnek, míg más csapat 4 évre 141 millió dollárt ajánlhat maximum.

Van két hír az edzőkkel kapcsolatban is. Egyrészt a Memphis Grizzlies nemrég leült interjúzni Adrian Griffinnel is - ő jelenleg a Toronto Raptorsnál dolgozik. Másrészt a régóta a Miami Heatnél dolgozó Juwan Howard vált az NCAA-re, ő lesz John Beilein utódja a Michigan Egyetemen, 5 éves szerződést írt alá.

Mint ismert, a Torontónál Kawhi Leonard lába megsérült a Milwaukee Bucks elleni harmadik találkozón. Leonard a negyedik meccs után azt nyilatkozta, hogy játszik, harcol, mert történelmet írhatnak - nincsenek kifogások, kosarazni kell, és a lényeg az, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Danny Green azt is hozzátette, hogy Leonardnak annyira fáj a jobb lába, hogy a kosarak után nem tud ünnepelni - Giannis Antetokounmpót átzsákolja, de a térde miatt kell aggódnia, ez mutatja azonban, hogy mekkorát harcol. Green szerint szükségük van Leonardra a sorozat hátralévő részében is.

Ugyanide kapcsolódik, hogy Kyle Lowry-nak pedig a keze sérült, erről Nick Nurse vezetőedző beszélt - a szokásos dolgai mellett a pontszerzésben is kiváló, de már azzal sokat segít a csapatnak, hogy a fájdalmai ellenére ott van, és mindent megtesz a csapatért.

A Bucks vezetőedzője, Mike Budenholzer a Toronto elleni negyedik meccs után elmondta, hogy olyan embernek, aki nem játékos vagy nem a szakmai stáb tagja, semmi keresnivalója nincs a pályán - ő nem tudja, hogy Drake most mi, a Raptors szurkolója vagy minek nevezi magát, de vannak határok, és nem is véletlenül, a liga pedig eddig nagyon szépen betarttatta ezeket. A rapper annyit válaszolt erre, hogy ha valaki nem akarja, hogy az ellenfél ünnepeljen meg táncoljon, akkor meg kell akadályozni a pontszerzését, a győzelmét vagy azt, hogy elérje a célját - szerinte túl kell lépni ezen.

A végére pedig Zion Williamson maradt, aki Charlotte Carrollnak (Sports Illustrated) elmondta, hogy amikor kicsi volt, minden jó középiskolás játékosnak szerette volna megszerezni az aláírását, de nem mindenki adott neki autogramot. Akkor eldöntötte, hogy ő nem lesz ilyen, ezért próbál mindenkinek mindent aláírni, ha ilyen lehetőség van. Anno Anthony Davis és John Wall visszautasította, ezért ő szeretne mindenkinek autogramot adni, aki kéri.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus