Hírmorzsák 2019-05-27 (16:00)

Charles Barkley szerint a Raptors nyeri a döntőt Kawhi Leonard dominanciája miatt - senkit nem választana előbb a jelenlegi NBA-ből. Leonard nagybátyja nyilatkozott a szabadügynökpiacról, Kawhi Torontóba érkezéséről és arról is, miért távozott San Antonióból a Spurs egykori sztárja. A Toronto abban reménykedik, hogy OG Anunoby visszatérhet a fináléban. A Bucks első számú feladata Brook Lopez megtartása lesz. Khris Middleton abban reménykedik, hogy a Milwaukee tanult a Raptors elleni sorozatból és a vereségből. Nick Nurse lesz a kanadai válogatott szövetségi kapitánya. Frank Vogel szerint LeBron James minden idők legjobb drive-and-kick játékosa. Dan Gilbert valószínűleg stroke-ot kapott. Sarunas Marciulionis az Európa Parlamentben.

Tegnap délelőtt írtunk arról, hogy a Milwaukee Bucksnak több játékossal is hosszabbítani kell majd, köztük lesz Brook Lopez is, Malika Andrews (ESPN) értesülései szerint pedig a center megtartása prioritás lesz a wisconsini gárda számára.

Khris Middleton még a Toronto Raptors elleni hatodik mérkőzésről beszélt, amiről annyit mondott, hogy reményei szerint rengeteg tapasztalatot szereztek - túl kell esni bizonyos dolgokon, ha az ember el akar jutni oda, ahova szeretne, de remélhetőleg tanulnak ebből. Azt is hozzátette a kiváló 3&D swingman, hogy nagyszerű évük volt, hiszen 60 meccset nyertek az alapszakaszban, a liga történetének egyik legjobb csapatát alkották, és az első körből is továbbjutottak, ami jó ideje nem sikerült a gárdának. Ettől függetlenül nem érték el a céljukat.

Mint ismert, a Golden State Warriors nem fog tudni mindenkit kiállítani a Raptors elleni nagydöntő első meccsére. A kanadaiaknál OG Anunoby lábadozik, miután a rájátszás előtt nem sokkal meg kellett műteni a vakbelét, de Ryan Wolstat (Toronto Sun) úgy tudja, hogy a Raptorsnál bíznak abban, hogy Anunoby pályára léphet a fináléban, ha nem is feltétlenül a legelejétől fogva.

Michael Grange (Sportsnet.ca) információi szerint a Toronto vezetőedzője, Nick Nurse lesz a kanadai válogatott szövetségi kapitánya, ő irányítja majd a nemzeti együttest a szeptemberben megrendezésre kerülő kínai világbajnokságon.

A Toronto 76-61-es vesztésre állt a Milwaukee ellen a keleti finálé hatodik meccsén a harmadik negyed végén, onnan vágott ki egy 26-3-as "futást" a kanadai alakulat, amely ezzel fordított, majd be is jutott a nagydöntőbe. Norman Powell elmondása szerint Kawhi Leonard annyit mondott nekik ebben a szakaszban, hogy élvezzék ki a pillanatot, maradjanak a jelenben, legyenek továbbra is egységesek, mert jól játszanak. Powell szerint az ilyen pillanatokért játszik az ember - azt hangsúlyozta ki nekik Leonard, hogy ne essenek ki a szerepükből, csak élvezzék a játékot. Powell azt is hozzátette Kevin Arnovitznak (ESPN), hogy fantasztikus érzés volt ez a siker, így lehet történelmet írni.

Leonard nagybátyja, Dennis Robertson Chris Haynesnek (Yahoo Sports) adott hosszabb interjút, amelyben elmondta, hogy azt nem mondaná, hogy elégtételt érez, de nagyon jó érzés, hogy így alakult a Kawhi szezonja, és hogy történelmet írt a Raptorsnál. Szóba került a San Antonio Spurs is, amelyről annyit mondott, hogy a csapat nem hitte el, hogy Leonard nem tud játszani, ezek után pedig már ők sem bíztak az együttesben. Eleinte nem akart Torontóba kerülni a sztár, de ennek semmi köze nem volt a városhoz, egyszerűen  van egy ellenállás mindenkiben, mikor olyas valami történik, amit nem szeretne - annak örülnek, hogy ilyen jól alakultak a dolgok. A szabadügynökpiacról annyit mondott, hogy egyelőre egyáltalán nem foglalkoznak ezzel, csak a döntő és a Warriors a lényeg - majd ha lezárul a szezon, akkor térnek át arra a témára.

Charles Barkley az Inside the NBA adásban a Torontót jelölte meg végső győztesnek Leonard dominanciája miatt - szerinte a finálé előtti pár nap segít Kawhinak, hogy kipihenje lábsérülését. Barkley azt mondta, hogy senkit nem választana Leonard előtt a jelenlegi ligából, mert egy botrányoktól és egyéb mellékzöngéktől mentes szupersztár. 17 pattanót szerzett a hatodik meccsen, előtte pedig karriercsúcsnak számító gólpasszt osztott ki - nyerni akar, semmi más nem számít neki. 

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta az nba.com munkatársának, hogy olyan rendszert fog összerakni a csapatnál, amelyben minimalizálni fogják a védővel a nyakukban elengedett dobásokat. Szerinte sokkal jobban fognak majd dobni kívül minden idők legjobb drive-and-kick játékosa mellett - itt nyilván LeBron Jamesre gondolt, aki a betörések és kiosztások nagymestere.

Arról volt már szó reggel, hogy a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert valószínűleg stroke-ot kapott, bevitték a kórházba - semmi pontosabbat nem tudni állapotáról.

A végére pedig az egykori litván legenda, a Golden State Warriors játékosa és az egyik első igazán sikeres NBA-ben játszó európai, Sarunas Marciulionis maradt, aki tegnap bekerült az Európa Parlamentbe - a Hírességek Csarnokába is beválasztott legenda a litván zöld párt révén jutott be az EP-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus