Hírmorzsák 2019-05-29 (10:00)

Kevin Durant elutazik Torontóba. DeMarcus Cousins elég jól van ahhoz, hogy pályára lépjen a döntő első meccsén. A Rockets és a Pelicans is megkereste Tyronn Lue-t, hogy legyen a csapat első számú segédedzője, Lue azonban vezetőedző akar lenni. Magic Johnson tagadta az ellene felhozott vádakat - ő összetartja az embereket, segít nekik felemelkedni, senkit nem fenyített be. Adam Silver újra felvetette egy szezon közben rendezett minitorna ötletét. Ja Morant aláírt a Nike-hoz.

Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy Kevin Durant elutazik a Golden State Warriorsszal Torontóba - tegnap írtuk, hogy jelen állás szerint KD nem játszik az első találkozón, az viszont elképzelhető, hogy a másodikon fog. Közben DeMarcus Cousins még a hétfői edzés után beszélt Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) arról, hogy ő bizony nem adja fel, rengeteg mindennek kell történnie, hogy a padlóra kerüljön, és azt is harcolva fogja megtenni. Próbálja a testét és főleg a combizmát formába hozni - nehéz héten van túl, rengeteget dolgozott, de elég egészséges ahhoz, hogy pályára lépjen a finálé első meccsén.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Houston Rockets és a New Orleans Pelicans is próbálta megszerezni Tyronn Lue-t első számú segédedzőnek, de a tréner vezetőedző akar lenni, ezért nem érdekli egyik lehetőség sem. Charania úgy tudja, hogy a texasiak már októberben, nem sokkal Lue menesztése után megkeresték őt egy ajánlattal, de akkor is nemet mondott a Cleveland Cavalierstől távozó edző.

További hírek a szakvezetésekből. A Minnesota Timberwolvesnál Sachin Gupta lett az alelnök - ő dolgozott már együtt az új elnökkel, Gersson Rosas-szal, méghozzá a Houstonnál, most pedig a Detroit Pistonst hagyta ott, ahol segéd GM volt. A Brooklyn Netsnél a Pelicanshez távozó Trajan Langdon utódja Andy Birdsong lett, ő az új segéd GM.

Tegnap délután írtunk arról, hogy a Los Angeles Lakersnél megint milyen csontvázak kerültek ki a szekrényből. Magic Johnson az ESPN SportsCenter című műsorában vehemensen tagadta az ellene felhozottakat. Magic feltette a kérdés, hogy vajon ha rettegésben tartotta volna az alkalmazottakat, akkor Jeanie Buss vagy a csapat valamelyik ügyvédje nem hívta volna be egy kis elbeszélgetésre? Ő egy olyan ember, aki összetartja az embereket, segít nekik felemelkedni. Sosem fenyegetett senkit, soha nem is fog, ő nem ilyen ember. Johnson úgy érzi, szerinte nem tetszett egy csomó alkalmazottnak, hogy számon kérte őket. Megvolt a joga, hogy kirúgjon embereket, mert azon voltak, hogy megváltoztassák a csapat körül kialakult kultúrát. Szerinte nagyszerű stábja van a Lakersnek, és itt az ideje, hogy ezt mindenki megtudja - nagyon mérges, hogy megint szerepelnie és tisztáznia kell egy ilyen hírt.

Adam Silver commish Marc Steinnel (New York Times) beszélgetett arról, hogy továbbra is tervben van egy idény közben lebonyolított minitorna ötlete. Elődöntőkből és döntőből állna, kupát kapna a győztes, és a szinte teljes érdektelenségbe fulladó All-Star gálát váltaná ki - ezek a mérkőzések tétre mennének, abban bíznak, hogy ez jobban érdekelné az embereket. Silver azt mondta, hogy mindig figyeli, mit tanulhatnak más ligáktól, és szerinte az európai futballból ezt át lehetne venni. Sokan kérdezik, hogy milyen presztízse és így nézettsége lenne ennek a szezon közben lezajlott tornának, de szerinte új hagyományokat is lehet teremteni - persze ez hosszabb időbe telik, de a világ legnézettebb bajnoksága, a Premier Liga is mindössze 27 éves. Lassan itt van a liga 75 éves évfordulója (2021/22-ben lesz esedékes), visszatekinthetnek a múltra, és gyököt vonhatnak, hogy min kell esetleg változtatni.

A végére pedig az 1/2-re várt Ja Morant maradt, aki aláírt a Nike-hoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus