Hírmorzsák 2019-05-30 (10:00)

A Warriors játékosai egyöntetűen úgy érzik, hogy Kawhi Leonard nagyobb feladat lesz, mint James Harden volt. A Golden State abban reménykedik, hogy Kevin Durant a napokban el tud kezdeni a pályán is edzeni - csak ezután játszhat. Klay Thompsonnak a rezüméje miatt jobban fáj, hogy kimaradt az All-NBA csapatból, mint az elbukott pénz miatt. Kyle Lowry meccs közben nem érzi a hüvelykujját. OG Anunoby játéka kérdésesre javult. Anthony Davis és David Griffin még találkoznak a közeljövőben - Davis jó eséllyel így is cserét fog kérni. Mike D'Antoni és a Rockets között megálltak a tárgyalások a hosszabbításról. Ben Simmons mindenben fejlődni akar. LeBron és Wade fiai egy csapatban játszanak. A liga beszélt a Raptorsszal Drake pályaszéli viselkedéséről.

Tegnap este beszámoltunk arról, hogy a New Orleans Pelicans elnöke, David Griffin találkozott Anthony Davis-szel és természetesen ügynökével, Rich Paullal. Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint jó, produktív beszélgetést folytatott a két fél, de nem valószínű, hogy Davis visszavonja cserekérelmét. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Griffin a franchise jövőjét vázolta a meetingen a sztárnak, és a közeljövőben újra összeülnek. A szakvezető egyelőre még egyik csapattal sem kezdett neki a tárgyalásoknak - a Los Angeles Lakers, a Los Angeles Clippers, a Boston Celtics és a New York Knicks is azonnal lecsap a lehetőségre, amint/ha adott lesz.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy Mike D'Antoni és a Houston Rockets között megálltak a tárgyalások a hosszabbításról - még egy év van hátra a tréner jelenlegi szerződéséből.

Térjünk át a döntőre. Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a Golden State Warriors játékosai egyöntetűen úgy gondolják, hogy Kawhi Leonard nagyobb problémát fog okozni nekik, mint James Harden, mivel a Toronto Raptors sztárja a pálya mindkét oldalán kiemelkedő teljesítményre képes.

A Warriors sztárja, Kevin Durant egyelőre továbbra sem edz a pályán, ezt Steve Kerr vezetőedző mondta el. Az biztos, hogy a kétszeres döntő MVP kihagyja az első mérkőzést, a Golden State pedig abban reménykedik, hogy a következő pár napban elkezdheti az egyéni tréningeket - csak azt követően játszhat Durant, ha ez megtörténik, de egyelőre még nem tartanak itt.

A Golden State dobóhátvédjét, Klay Thompsont még arról kérdezték, hogy kimaradt az All-NBA csapatokból, így jelentős pénztől, potenciálisan dollár 10 millióktól esett el. Thompson azt mondta, hogy a pénz jó, de ő probál felépíteni egy rezümét. Azokat a játékosokat tekinti mércének, akik a posztján játszottak, Ray Allen, Reggie Miller, Chris Mullin, az ő szintjükre akar kerülni. Ezek a legendák 3-4 All-NBA csapatban szerepeltek, így ő is ezt akarja - ebben az évben nem sikerült neki, de reményei szerint jövőre sikerülni fog neki, és újabb döntőt játszhat csapatával. Nagyon szeretett volna bekerülni az egyik ötösbe, mert óriási megtiszteltetés ott lenni a 15 legjobb kosaras között a világ legjobb bajnokságában. Azt is hozzátette azonban, amit már korábban is elmondott: a bajnoki cím megnyerésének lehetősége nagyobb dolog. Thompson szerint ezért éri meg áldozatokat hozni, és semmiért nem cserélné el, még egy All-NBA tagságért sem - boldog, és alig várja már az első meccset.

A Raptors irányítója, Kyle Lowry újságírói elmondta, hogy a sérült bal hüvelykujja főleg a passzolásnál zavarja - a labdajáratás, a labdakezelés az, amiben komoly gondokat okoz neki jelenlegi sérülése. Lowry azt is hozzátette, hogy meccs közben nem igazán érzi a hüvelykujját. A nyár folyamán kell majd ezt megoldania, most nem is igazán akar róla beszélni - nem panaszkodik, nem is fog, mert nem foglalkozik ezzel. Továbbra is mindent megtesz azért, hogy a lehető legmagasabb szinten játsszon, ennyi.

Szintén a Torontóhoz kapcsolható, hogy OG Anunoby játéka kérdésesre javult a döntő ma éjszakai első meccsére - lehet, hogy láthatjuk majd a pályán.

Még mindig a kanadaiak, de egy múltbéli esemény: Michele Steele (ESPN) forrásai szerint a liga beszélt a Raptorsszal a keleti döntő alatt Drake pálya szélén bemutatott viselkedéséről. Mint ismert, a Milwaukee Bucks vezetőedzője, Mike Budenholzer kiakadt a negyedik meccs után, hogy a rapper a pályára ment ünnepelni - Drake nem sima szurkoló, a Toronto "nagykövete", ezért kereste meg a klubot az NBA.

A Philadelphia Sixers játékosa, Ben Simmons Brian Seltzernek (Sixers.com) elárulta, hogy mindenben szeretne fejlődni, hatékonyabb kosaras akar lenni. Nincs egyetlen dolog, amit ki akar emelni, a játék minden elemén dolgozni akar az off-szezon során.

A végére pedig egy kis érdekesség maradt: LeBron James fia, Bronny James, illetve Dwyane Wade fia, Zaire Wade egy csapatban fognak játszani a most következő idényben a Sierra Canyon High School nevű középiskolában. Zaire végzős, míg Bronny most kezdi a középsulit, úgyhogy egy évig fognak együtt kosarazni (legalábbis egyelőre) - Scottie Pippen Jr. és Kenyon Martin Jr. nemrég végeztek ugyanebben az intézményben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus