Hírmorzsák 2019-05-31 (12:45)

A Rockets és Mike D'Antoni már nem tárgyalnak a tréner szerződésének meghosszabbításáról. Jon Horst fizetésemelést akar a Buckstól. Masai Ujiri szerint Dwane Casey és DeMar Derozan is részei az idei sikernek. Kevin Durant jó eséllyel nem játszik a döntő második meccsén sem, OG Anunoby viszont igen. Pascal Siakam szerint a könnyű gyorsindításos kosarak kulcsszerepet játszottak a ma hajnali produkciójában, nem erőltetett semmit. A Kings rá akar menni Nikola Vucevicre - elengedi Willie Cauley-Steint? Julius Randle érdeklődik a Suns iránt. Zion Williamson aláírt a CAA-hez.

Tegnap reggel volt már arról szó, hogy a Houston Rockets és Mike D'Antoni között megrekedtek a tárgyalások a tréner szerződésének meghosszabbításáról, estére viszont az is kiderült Adrian Wojnarowskinak (ESPN) köszönhetően, hogy a két fél befejezte a beszélgetéseket. D'Antoni szerződésének utolsó évébe lép, és nincs új kontraktusa - ez akár egy változás előjele is lehet a Rocketsnél, amely idén sem tudott túllépni a Golden State-en, és amely a hírek szerint a játékosait és a pickjeit is elkezdte árulni.

A Minnesota Timberwolves új segéd GM-je Gianluca Pascucci - ő is dolgozott együtt korábban az új elnökkel, Gersson Rosas-szal, de 2016 óta a Brooklyn Netsnél dolgozott a játékosmegfigyelésért felelős részleg fejeként.

A Milwaukee Bucksnál nemcsak a játékosoknál lehet változás, mivel Jon Horst GM is szerződése utolsó évébe lép, és Gery Woelfel (Woelfel's Press Box) értesülései szerint szeretne hosszabbítást és fizetésemelést a gárdától. A szakvezető két éve írta alá 3 éves szerződését, amely mindössze fél millió dolláros éves bérről szólt. Egy meg nem nevezett vezető szerint ez az összeg sértő volt a liga többi GM-jére nézve is - a Horst utáni legolcsóbb általános igazgató is 1 millió dollár körül keres, a ligaátlag nagyjából 3 millió dollár között van, a legjobbak pedig 8-10 millió körül fizetéssel rendelkeznek.

A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri arról mesélt Lori Ewingnak (The Canadian Press), hogy nagyon nehéz döntéseket kellett meghoznia tavaly nyáron, de tudta, milyen játékost szereznek Kawhi Leonard személyében - tudta, hogy lesznek gondok, amiket meg kell oldaniuk, de megoldották. Ujiri kiemelte, hogy Dwane Casey és DeMar DeRozan is részei az idei évek sikerének, mert ennek az alapjait nem ebben az idényben kezdték lerakni - Casey készítette fel őket erre, és miattuk juthattak el idáig.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt mondta még a döntő első találkozója előtt, hogy Kevin Durant jó eséllyel a második meccsen sem fog pályára lépni. Durant elmondása szerint egyelőre egyéni edzéseket végez, a következő lépcsőfok az, hogy a csapattal is együtt készüljön, de egyelőre nem tudják, ez mikor fog megtörténni. Kerr elmondta az is, hogy jó, hogy ott van velük KD, mert fontos része a gárdának, és a többiek érte is küzdenek. Azt szeretnék, ha Kevin egészséges lenne, és a sorozatnak legalább egy részében pályára tudna lépni - nem fog senkinek se ártani, ha visszatér.

A finálé első mérkőzésének hőse, Pascal Siakam azt nyilatkozta, hogy az volt a kulcs teljesítményében (32 pont, 14/17 mezőny), hogy végre volt néhány könnyű kosara gyorsindításból, erre az egész PO alatt nem volt lehetősége. Nem erőltetett semmit, azokat a helyzeteket kereste, amiket engedett számára a Warriors védelme - ő mindig erre játszik, magabiztosan vállalha el az ilyen szituációkat, és hisz magában.

Szintén a Raptorshoz tartozik, hogy Nick Nurse vezetőedző még a találkozó előtt elmondta, hogy a tervek szerint OG Anunoby visszatér a döntő második összecsapására.

Azt láthattátok már ma reggel, hogy Draymond Green egy kicsit összeszólalkozott Drake-kel. A kinti újságírók dulakodásként aposztrofálták az esetet, amivel Green nem értett egyet: elmondása szerint ez az ő szótára szerint nem dulakodás, hiszen sem ő nem lökte meg a rappert, sem fordítva nem történt meg a dolog. Szájaltak egy kicsit egymással, beszélgettek, ennyi történt.

Térjünk vissza még két pletykával a döntőn kívüli eseményekhez. John Gambadoro (Arizona Sports) információi szerint a Sacramento Kings érdeklődik Nikola Vucevic iránt, és ha a kaliforniai együttesnek sikerül is megszereznie a montenegrói centert, akkor elérhetővé teheti Willie Cauley-Steint. Szintén Gambadoro hozta azt a hírt, miszerint Julius Randle érdeklődik a Phoenix Suns iránt - a New Orleans Pelicans magasemberének 9 millió dolláros játékosopciója van a következő szezonra, jó eséllyel nem fogja ezt lehívni.

A végére pedig Zion Williamson maradt, aki aláírt a CAA játékosügynökséghez, ezzel el is dőlt, hogy biztosan ott lesz a drafton, nem léphet már vissza. Austin Brown és Lisa Joseph-Metelus fogják képviselni az érdekeit - Brown az ügynöke Dwyane Wade-nek, Pau Gasolnak, D'Angelo Russellnek, Gary Harrisnek, Jaren Jackson Jr.-nak, Donovan Mitchellnek és más NBA játékosoknak is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus