Hírmorzsák 2019-06-04 (13:00)

Andre Iguodala mindent megtesz, hogy megvédje Steph Curry örökségét - csak Curry miatt játszik még. Kawhi Leonard nem akarta terhelni a jobb vádliját, ezért sérülhetett meg a bal térde. Leonard beperelte a Nike-t. A Suns elcserélné az 1/6-os picket egy tapasztalt irányítóra. Amerikában ugyanannyian nézték a döntő második meccsét, mint az elsőt. Több csapat is elhagyja a "tulajdonos" szót. Ekpe Udoh visszatérhet Európába. A Bulls lecsapott a Rockets egyik menesztett segédedzőjére.

Jonathan Givony (ESPN) értesülései szerint a Phoenix Suns közölte a többi klubbal, hogy hajlandó megválni az 1/6-os picktől, amennyiben tapasztalt kezdő irányítót kap érte cserébe - a két legjobb játékmester, Ja Morant és Darius Garland valószínűleg már nem lesznek bent a hatodik helyen, ezért a draftról nem tudja megoldani a gondjait az arizonai együttes.

A Golden State Warriors játékosát, Andre Iguodalát kérdezték a Toronto Raptors elleni második mérkőzés után, hogy mi motiválja még, hogy a sérülések ellenére is pályára lépjen. Iguodala azt mondta, hogy nagyon kedveli Steph Curry-t, aki jó ember, és jó a környezetében lenni - ez az egyetlen ok, amiért még egyáltalán játszik. Iguodala elmondása szerint egyetlen egyszer sem látott olyat testközelből, hogy valaki ennyire jó ember legyen, és mégis ennyi savat kapjon a kortársaitól, mert azok féltékenyek rá, ezért tart ki csapattársa mellett. Bármit megtesz azért, hogy megvédje Curry örökségét - nemrég egyébként azt mondta AI2, hogy szerinte Curry minden idők második legjobb játékosa Michael Jordan mögött.

A finálé másik résztvevőjénél Kawhi Leonardnak a bal térdével vannak gondok a keleti döntő óta, Sam Amick és Joe Vardon (The Athletic) információi szerint azonban abból is adódhatott a Raptors sztárjának sérülése, hogy túlkompenzált, nem akart annyi terhet rakni a jobb vádlijára. Mint ismert, a 2017/18-as idény nagy részét jobb vádlisérülés miatt hagyta ki Kawhi, ezzel most jelenleg semmi problémája nincs.

Szintén Leonardhoz kapcsolódik, hogy beperelte a Nike-t, aki engedély nélkül használta fel az általa készített Klaw logót. Kawhi ezt még azelőtt rajzolta meg, hogy aláírt volna a Nike-hoz, amely a két fél megállapodása alapján bizonyos termékeknél felhasználhatta ezt a logót. Leonard azonban idén nyáron aláírt a New Balance-hoz, a Nike pedig hamisan állítja, hogy a cég találta ki ezt a jelzést, legalábbis az állítása szerint.

A döntő második mérkőzése ugyanúgy 10.2-es nézettségi mutatót ért el, ahogyan az első, de ebben a mérésben sem voltak benne a kanadai nézők.

A TMZ értesülései szerint egyre több együttesnél van arról szó, hogy a tulajdonos szót lecserélik valami másra - állítólag két gárda már változtatott is ezen. Ez a téma tavaly volt leginkább porondon, amikor Draymond Green azt mondta LeBron James "The Shop" című sorozatában, hogy szerinte a tulajdonos szót nem kellene használni az NBA-ben - vezérigazgatónak, elnöknek vagy többségi részvényesnek kellene hívni. A liga a TMZ-nek jelezte, hogy ők "kormányzóként" hívják a tulajokat, ahogyan a Board of Governors kifejezésben is látszik.

Eric Woodyard (Deseret News) forrásai szerint Ekpe Udoh négy-öt spanyol, török és olasz ajánlat közül válogat jelenleg, mind több millió dolláros szerződés. A center az elmúlt két évet a Utah Jazznél töltötte, de lehet, hogy ő is távozik a nyár folyamán.

A végére pedig a Chicago Bulls maradt, amely 3 éves szerződést kötött Roy Rogers-szel - ő az elmúlt három idényben Mike D'Antoni szakmai stábjában kapott helyet a Houston Rocketsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus