Hírmorzsák 2019-06-08 (12:30)

Derrick Rose tovább borzolta a kedélyeket a Butler-Minnesota saga kapcsán véleményével. A Milwaukee GM-jével három éves hosszabbítást írtak alá. Coach K unokája is a Duke-ot erősíti jövőre. Megvan, hogy melyik négy csapat játszik Mexikóban alapszakasz meccseket a következő évadban, illetve az is, hogy mikor. Gilgeous-Alexander nem eladó még egy Davis-féle cserében sem. Pablo Prigioni megint csapatot vált - komolyabb feladatkörrel. Leonard rávilágított a "Load Management" jelentőségére, míg a Toronto játékosai óvatosan fogalmaznak a harmadik mérkőzés megnyerése után is. A Raptors egyre inkább "Kanada csapata". Curry és Green nagyon elszántak, Kerr pedig Durant visszatérésének lehetőségeiről beszélt.

Ma hajnalban a Toronto Raptors harmadik győzelmét is begyűjtötte a döntőben, de Kyle Lowry elmondta a meccs után, hogy egyelőre a párharc első négy meccséből megnyertek hármat, a végső sikerhez viszont négy kell, vagyis erre még nem kapnak semmit. Értik a helyzetet, a címvédő ellen kell bizonyítaniuk, akik fel fognak készülni az ötödik meccsre, harcolni fognak, nekik is erre kell készülniük.

Kawhi Leonard is hasonlóan fogalmazott a meccsvégi interjúban, a Raptors sztárja egyébként korábban az ESPN magazinműsorában elmondta: ha nincs a szezon közbeni “load management”, most nem játszhatna a nagydöntőben az extra pihenők nélkül. Amikor rosszul érezte magát, a stáb azonnal gondolkodás nélkül akár 4-5 meccsre is kiültette, ha ezt nem teszik, nem bírta volna a gyűrődést. Hozzátette, hogy jelen pillanatban nem gondol a jövőjére, csak a mának él - ha vége a playoffnak, akkor ül le és gondolkodik el a hogyan továbbon.

Fred VanVleet egyébként annyit mondott Leonardről, hogy csapattársa kijött a harmadik negyedre, és két olyan “nagyfiús”, “fogjátok meg a söröm” triplát vert be, amilyenre csak a legnagyobbak képesek - erre nincs védekezési séma, nincs jó matchup, és akkora lendületet adott nekik, hogy erre a két dobásra építettek szinte végig a harmadik játékrészben.

Nick Nurse a kanadai drukkereket emelte ki, akik a meccs után elénekelték a kanadai Himnuszt, az Oh Canadát, ám Nurse szerint ez a fajta támogatás már az alapszakaszban is megvolt - szerinte egészen elképesztő, hogy mennyire Kanada csapatává vált a Raptors, a kanadaiak konkrétan társasutazásokat szerveznek, amikor a gárda éppen Detroitban, Kaliforniában vagy éppen Floridában lép pályára.

Steph Curry és Draymond Green is úgy gondolja, hogy nem ért véget a széria. Curry szerint nyilván nem jó érzés az újabb vereség, azonban álltak már ők 3-1-re és 1-3-ra is, nem új a helyzet - fejben össze kell kapniuk magukat és megfordíthatják a sorozatot. Green annyit mondott, hogy volt már a 3-1 rossz oldalán, és miért ne írhatnák meg ők is a saját történelmüket?

Steve Kerr Kevin Durantről beszélt, és most már rövidre zárta a kérdéseket: sztárja a párharc ötödik vagy hatodik meccsén remélhetőleg játszani tud. Kerr hozzátette, ezen felül innentől kezdve semmit nem fog mondani, ameddig Durant vissza nem tér, ne is kérdezzék.

A Minnesota tegnap a védekezésért felelős társ-vezetőedzőt, David Vanterpoolt nevezte ki, nem sokkal később pedig újabb segédedzővel gyarapodott Ryan Saunders stábja: a korábbi argentin klasszis, Pablo Prigioni is csatlakozik, ő a támadásokért felel majd. Prigioni 2017-ben fejezte be karrierjét, 2017-18-ban a Baskoniát edzette, 2018-19-ben pedig a Brooklyn Nets játékosfejlesztési edzője volt, amit igencsak jól végzett - egyébként régóta jó kapcsolatban van a frissen kinevezett elnökkel, Gersson Rosas-szal.

A Milwaukee Bucksnál sem tétlenkedtek, három évvel meghosszabbították a GM, Jon Horst kontraktusát, jelentette Adrian Wojnarowski (ESPN). Horst idén alapszakasz-győztes és főcsoportdöntős gárdát rakott össze, nyáron viszont komoly munkája lesz, hogy a csapatot szinten tartsa - ezt most már nyomás nélkül, nyugodtan végezheti.

Derrick Rose az új könyvének több részlete miatt került a középpontba. Az "I'll Show You", melyet Sam Smith-szel közösen írt, felfed több érdekes részletet a Jimmy Butler sagával kapcsolatosan is. Egyrészről a nyáron szabadügynökké váló Rose megerősítette, hogy a híres-hírhedt szezon eleji edzésen Butler tényleg csak egyetlen kosarat szerzett az 5-5 elleni játék során, de ennél markánsabb kijelentés volt az egykori MVP részéről, hogy igazat ad korábbi játékostársa panaszkodásával kapcsolatosan - még ha azt szerinte nem is a megfelelő formában tette Butler.

A Duke a legendás vezetőedző, Mike Krzyzewski unokáját, Michael Savarinót is a csapatnál tudhatja a következő szezontól. Az eddig a Durham Academy-re járó, kiváló középiskolás éveket abszolváló ifjoncról a nagypapa elmondta, hogy szó sincs családi protekcióról, Michael maximálisan kiérdemelte ezt a lehetőséget, mivel az iskola történetének legjobb idényét produkálta társaival és igazi vezér, ráadásul nagyszerű dobókészséggel is rendelkezik.

Az ESPN-től Bobby Marks jelentette, hogy a Clippers valószínűleg nem adná egy esetleges cserében Shai Gilgeous-Alexandert még Anthony Davisért/a vele fémjelzett csomagért sem. Az idén újoncként magát hamar a kezdőben találó hátvéd 10,8 pontot, valamint 3,3 gólpasszt hozott első évében és gyorsan eldőlt, hogy hosszabb távon szeretne rá építeni a klub.

Eldőlt, hogy melyik négy csapat játszik Mexico City-ben a következő évadban alapszakasz mérkőzések keretei közt. A Dallas Mavericks, a Detroit Pistons, a  Phoenix Suns és a San Antonio Spurs lép majd pályára az Arena Ciudad de Mexico-ban. December 12-én a Dallas és a Detroit néz farkasszemet egymással itt, majd két nappal később a Suns és a Spurs vív meg a győzelemért. Az NBA Mexico City Games 1992-ben kezdődő együttműködés kapcsán ez lesz már a 29., illetve 30. meccsek, amiket Mexikóban játszanak NBA csapatok. A Spurs elnöke, R.C. Buford külön is üdvözölte a lehetőséget, hiszen az USA déli pontján székelő csapata számára különösen fontos nyitni minél inkább a szomszéd ország és az ottani kultúra felé, pláne mivel rengeteg szurkolójuk van a határon túl is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus