Hírmorzsák 2019-06-15 (14:30)

A Warriors 5 éves maxot akar adni Kevin Durantnek és Klay Thompsonnak is - a két játékos rögtön Thompson sérülése után beszélt egymással. Draymond Green és Steph Curry szerint nincs vége a Golden State-nek. Masai Ujiri megütött egy rendőrt... vagy mégsem? Nézettségi rekordokat döntött az idei finálé, amelyet a kanadai nézők nélkül is többen néztek Amerikában, mint az előző két döntőt. A Clippers első vonalas sztárt akar (KD, Kawhi Leonard, Anthony Davist), nem éri be kevesebbel - Gilgeous-Alexander miatt nem akar irányítót a csapat. 2017-ben Paul George-ra is ráment a Raptors azzal a csomaggal, amivel végül Leonardot megszerezte. Jimmy Butler kilép szerződéséből. D'Angelo Russell nem marad a Netsnél, ha érkezik Kyrie Irving. A Knicks lehívta Allonzo Trier csapatopcióját.

Kezdjük a döntős csapatokkal, illetve magával a fináléval. Az idei nagydöntő hatodik mérkőzésén volt olyan pont, amikor 17.5-es nézettségi mutatót mértek a találkozóra, ez magasabb, mint a tavalyi finálé bármelyik összecsapásának bármelyik szakasza. Az egész sorozatot is többen nézték, mint a 2018-as vagy a 2017-es nagydöntőt, ebben ráadásul nincsenek is benne a kanadai nézők... 

Kanadában a lakosság 56%-a bekapcsolódott a mindent eldöntő hatodik ütközet bizonyos pontján a meccsbe, és átlagosan 8 millió néző követte figyelemmel az északiaknál a Toronto Raptors bajnoki címét jelentő győzelmet. A hatodik meccs volt minden idők legnézettebb kosármérkőzése Kanadában, és a döntő összes találkozója a 10 legnézettebb idei műsor között van az országban. A liga bejelentette, hogy az online nézők száma is jelentősen megemelkedett, 80%-kal többen követték figyelemmel így az NBA-t, mint az előző csúcsot hozó 2016-os év során.

Klay Thompson édesapja, Mychal Thompson Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmondta, hogy Kevin Durant azonnal felhívta fiát FaceTime-on, miután Klay súlyos térdsérülést szenvedett - hallotta, hogy beszélnek, de azt nem akarja megosztani, hogy miről. Annyit elmondott az idősebb Thompson, hogy mindketten támogatták egymást, bátorították a másikat, hogy erősebben fognak visszatérni - van még egy befejezetlen ügyük. Klay-t egyébként pont akkor tolták be MRI-re, amikor a meccs a vége felé járt, így az volt az első kérdése, mikor elvégezték a vizsgálatot, hogy nyertek, aztán pedig arról érdeklődött, hogy vajon ez hatással lesz-e a szabadügynökségére.

Ha lehet hinni a híreknek, akkor nem: Brian Windhorst (ESPN) csapatközeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Golden State Warriors 5 éves maximumot akar adni Thompsonnak és Durantnek is. Ezzel a lépéssel egyébként 350 millió dolláros számlája lenne a Golden State-nek a fizetéseket és a luxusadót figyelembe véve, de Windhorst szerint megteheti ezt a Warriorst, hiszen most költözik a fejőstehénnek gondolt új stadionjába, ami pont elegendő mértékben fogja megnövelni a bevételeket ahhoz, hogy állni tudja ezt a kiadást a csapat. Windhorst szerint nem fogják feladni ennek az együttesnek a magját. A GM, Bob Myers is elmondta egyébként, hogy mindkét érintett nagyon fontos a csapatnak, megérdemlik, hogy a megfelelőképpen jutalmazzák őket - nehéz igazán jó embereket találni, és mindketten azok, így megpróbálják a klubnál tartani mindkét delikvenst.

Draymond Green még a mérkőzés után nyilatkozott, ahol elmondta, hogy mindenki azt gondolja, hogy most vége van ennek a garnitúrának, de nem túl okos ezt hinni. Még nincs végük, hiába kaptak ki idén. Sokszor hallja, hogy ezzel lejárt az idejük, de nem látja maga előtt, hogy ez így lenne, vissza fognak térni. Steph Curry azt mondta, hogy a gárda DNS-e és karaktere miatt nem fogadna arra, hogy a következő idényben és az azt követő években nem jutnak el megint erre a szintre. Nagyon büszke arra, ahogyan harcoltak, csodálatos öt év van mögöttük, de nem érzi úgy, hogy vége van ennek a korszaknak.

A túloldalon, a Torontónál az elnök, Masai Ujiri került a reflektorfénybe, miután volt egy kisebb összetűzése az egyik helyi erővel. Állítólag Ujirinél nem volt ott az igazolványa, amivel azonosítani tudta volna magát és azt, hogy neki joga van ott tartózkodni. A rendőr nem engedte át Ujirit, aki erre meglökte és meg is ütötte az illetőt. Az egyik bérletes az Oracle-ből azonban azt állítja, hogy nem ez történt - Greg Wiener Rob Gilliesnek (Associated Press) azt mondta, hogy se Ujiri igazolványát nem kérte el a rendőr, semmilyen beszélgetés nem zajlott a két fél között, se az ütés nem történt meg a Toronto elnökének részéről.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Raptors 2017-ben az Indiana Pacersszel is tárgyalt ugyanarról a csomagról, amelyet végül Kawhi Leonardért passzolt el a San Antonio Spurshöz - akkor még Paul George volt Ujiriék célpontja. Mint ismert, abból végül nem lett semmi, George az OKC került, de így "talán" még jobban járt a kanadai alakulat.

Szakadjunk el kicsit a két finalistától. Jovan Buha (ESPN) információi szerint a Los Angeles Clippersnél türelmesek, és nem terveznek semmilyen elkapkodott "válaszlépést" arra az esetre, ha sem Durantet, sem Kawhi Leonardot nem sikerül megszereznie. A csapat a KD, Leonard, Anthony Davis trió valamelyik tagját akarja megszerezni - igazi első opciót akar magának, és nem elégszik meg kevesebbel. Buha úgy tudja, hogy irányítót egyáltalán nem keres a gárda, mert nagyon bízik mindenki Shai Gilgeous-Alexanderben.

Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, amit egyébként is tudott/sejtett mindenki: Jimmy Butler kilép szerződése utolsó, 19.8 millió dollárt jelentő évéből, szabadügynök lesz.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy D'Angelo Russellt az elmúlt napokban már értesítette a Brooklyn Nets arról, hogy Kyrie Irving leigazolására készül, ebben az esetben pedig szinte kizárt, hogy Russell marad a Netsnél. Begley megerősítette azokat a korábbi információkat, miszerint az Indiana Pacers érdeklődik Russell iránt.

A végére pedig a New York Knicks maradt, amely lehívta Allonzo Trier 3.5 millió dolláros csapatopcióját a következő idényre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus