Hírmorzsák 2019-06-16 (08:30)

Anthony Davis a Lakershez került, LeBron James instagramon üdvözölte - a csere pontos részletei az összes draftpick cserével. Davis a Lakersnél sem hosszabbít most, jövő nyáron szabadügynök lesz. A Lakers első számú FA célpontja Kemba Walker. A Pelicans több csapattal is tárgyal az idei 1/4-ről. A Celtics nem ajánlotta fel Jayson Tatumot Davisért. Az egyik fogadóirodánál a Lakers bajnoki címe fizet a legkevesebbet, másik kettőnél a Bucks a favorit. Lance Thomast kiteszi a Knicks.

Mint arról ma hajnalban beszámoltunk, Anthony Davis a Los Angeles Lakersnél folytatja - részletek ezen a linken. A csere további részleteihez tartozik, hogy az idei 1/4 mellett a 2021-es Lakers első körös 9-30 védettséggel ment a Pelicanshez (tehát akkor kerül át a Pelshez, ha a Top8-ban van), amely 2022-ben védetlenné válik, ha nem kerül át. A 2023-as első körösöket kicserélheti a New Orleans, 2024-ben pedig egy védetlen első köröst kap még a Lakerstől, de dönthet úgyis, hogy neki a 2025-ös védetlen első körös jobban kell, akkor azt kapja. LeBron James  egyébként instagramon üdvözölte Davist.

Az már a tranzakció további története, hogy Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint Davis a Lakersnél sem hosszabbít azonnal - szerződése utolsó évét kitölti, aztán jövő nyáron szabadügynök lesz.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy Davis megszerzése után az aranysárga-lilák első számú célpontja Kemba Walker lesz a nyár során. A jeleneglegi állapotok alapján a Lakersnek 27.8 millió vagy 32.5 millió dollárnyi sapka alatti helye lehet az off-szezonban - úgy néz ki, hogy a capspace nagy részét el akarják lőni egy sztár irányítóra, a keret többi részét pedig gyűrűre áhítozó veteránokra akarják ellőni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Pelicans várhatóan sokat fog tárgyalni az idei 1/4-ről, egyre többen jelentkeznek be a draftjogért - jó esély van rá, hogy David Griffin elcseréli ezt a picket.

Szintén az előbb említett Stein jelentette, hogy a Boston Celtics nem adta Jayson Tatumot a Davisért felajánlott csomagjába - ez döntő pont lehetett abban, hogy a Pelicans egyrészt a Lakersszel tárgyalt a legtöbbet, másrészt oda is cserélte sztárját.

A Lakers már a Davis-csere előtt is a legesélyesebb volt a bajnoki címre a Westgate Las Vegas Superbooknál - 5-szörös pénzért lehet fogadni az aranysárga-lilákat, míg a Milwaukee Bucksra és a Los Angeles Clippersre 7-szeres, a bajnok Toronto Raptorsra pedig 9-szeres pénzt fizetnek. A FanDuelnél és a DraftKingsnél a Bucks a favorit. Itt fontos megemlíteni, hogy a fogadóirodák a szurkolók várható fogadási hajlamát veszik ilyenkor figyelembe, tehát azt várják, hogy ezekre a csapatokra érkezik majd a legtöbb pénz, nem feltétlenül az erőviszonyok a mérvadóak.

A végére pedig a New York Knicks maradt, amely Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint kiteszi keretéből Lance Thomast - neki 7.6 millió dolláros szerződése lenne a következő évre, és bár a csapat visszavinné a tapasztalata miatt, valószínűleg nem ennyiért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus