Hírmorzsák 2019-06-22 (13:30)

Al Horford 4 évre 112 millió dollárt kap a Mavstől? Tacko Fall a Celticsben - az összes eddigi nem garantált és two-way kontraktus. A Rockets úgy érzi, reális esélye van Jimmy Butlerre - a Sixers 5 éves maxot készül adni Butlernek. A Minny úgy gondolja, meg fogja szerezni D'Angelo Russellt. A Lakers Brook Lopez és DeAndre Jordan iránt érdeklődik. Zion Williamson-RJ Barrett összecsapás a nyári liga első napján. Dwane Casey nagyon örült, hogy volt játékosait láthatta bajnoki címet nyerni. 6%-kal kevesebben nézték az idei draftot, mint a tavalyit.

Az ESPN-esek, Brian Windhorst, Tim MacMahon és Jackie MacMullen beszélgettek több témakörben is, az egyik Al Horford volt. Windhorst azt mondta, hogy a Boston Celticstől távozó center pontosan tudja, hogy van egy ajánlata, a ligában pedig az a hír járja, hogy 4 évre 112 millió dollár ez az ajánlat, méghozzá a Dallas Maverickstől - erről volt már egyébként szó. Marc Stein (New York Times) csapatközeli forrásokra azt állítja, hogy ez az ajánlat nem a Mavstől fog érkezni.

Egy távozó center Bostontól, de egy érkező is: a drafton el nem kelt Tacko Fall nem garantált szerződést kapott a Celticstől. Minden idén nyáron kötött nem garantált és two-way szerződés ezen a linken található.

MacMahonék információi szerint a Houston Rockets úgy gondolja, hogy reális esélyüe van megszerezni Jimmy Butlert, mindent megtesznek ezért. Windhorst elmondta, hogy ehhez vagy el kell cserélni a nagy szerződések közül kettőt rengeteg első körös picket felhasználva egy olyan csapathoz, amelynek van helye befogadni fizetést úgy, hogy nem ad vissza (Knicks, Hawks, Bulls), vagy sign-and-trade-et kell összehozni, ami nehéz lesz, mivel az kizárja, hogy utána luxusadós csapat legyen a Rockets. MacMahon hozzátette, hogy azért is nehéz lesz a Houston dolga, mert 99%, hogy a Philadelphia Sixers 5 éves maximumot ad Butlernek, MacMullen pedig közbeszólt, hogy információi szerint a Philly Butler megtartását fontosabbnak tartja, mint Tobias Harrisét.

Windhorst arról is beszélt a Los Angeles Lakers érdeklődik Brook Lopez iránt, de az aranysárga-liláknak leginkább periméter játékosokra van szüksége. Azt is hozzátette az újságíró, hogy a Lakers abban reménykedik, hogy le tudja igazolni DeAndre Jordant, méghozzá relatív olcsón, mert vissza akar menni Los Angelesbe.

Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves úgy hiszi, és azt is kommunikálja a ligában, hogy van esélye megszerezni D'Angelo Russellt - azt nem tudni, hogy hogyan, hiszen a sapka fölött van a gárda, tele rossz szerződéssel, amelyeket senki nem akar átvenni, de ettől még a Minny ezt az üzenetet közvetíti.

A július 5-én kezdődő Las Vegas-i nyári liga első napján rögtön összecsap egymással a New Orleans Pelicans és a New York Knicks, Zion Williamson és RJ Barrett.

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy nagyon jó érzés volt számára, hogy látta korábbi játékosait, Kyle Lowry-t, Pascal Siakamot, Fred VanVleetet vagy éppen Serge Ibakát nyerni. Azért is volt számára ennyire felvillanyozó, mert tudta, hogy ezzel a társasággal nem lehet más a cél, csak a végső győzelem.

A végére pedig egy kis nézettségi statisztika: az idei draftot 6%-kal kevesebben nézték átlagosan, mint a 2018-asat - 45 perccel tovább is tartott, mint a tavalyi, az első három picket pedig már hetek óta tudni lehetett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus