Hírmorzsák 2019-06-28 (10:30)

Lakers-hírek: csere a Washingtonnal, megvan a hely egy maximum igazolásra, LeBron pedig átadta a 23-as mezt Davisnek. Beverley-nek 3 évre 40+ milliós igényei vannak. Irving, Leonard, Russell a kinézettek a Lakersnél, adott esetben Klay Thompson is, a B-terv Danny Green, Terrence Ross, Seth Curry. Kawhi Leonard utoljára a Raptorsszal fog találkozni. Az Orlando meg akarja tartani Vucevicet és Rosst is. A Celtics egyértelmű esélyes Kembára. A Warriors Durant, míg a Sixers Butler esetében nyitott a sign-and-trade-re. Durantre rámegy a Mavs is. A Knicksnél Portis és Randle is szóba kerültek. Segédedzők Bostonban, Phoenixben, Philadelphiában és Houstonban. Nerlens Noel kilép 1.9 milliós játékosopciójából. Allen Crabbe-et letartóztatták.

Tegnap este volt szó arról, hogy a Los Angeles Lakers cserélt a Washington Wizards-dzal, hogy Anthony Davis lemondott 4 millió dolláros trade kickeréről, illetve hogy Patrick Beverley 3 évre legalább 40 millió dollár körül vár kérőitől - részletek ezen a linken. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy LeBron James odaadta 23-as mezszámát Anthony Davisnek - Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy James 6-osban fog játszani, most a Space Jam 2-ben is abban forgatják.

Azonnal beindultak a pletykák, hogy kire lövi el 32 millió dolláros sapka alatti helyét az aranysárga-lila alakulat. Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a gárda érdeklődik Kyrie Irving és Kawhi Leonard iránt. Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy Kawhi június 30-án találkozik mindkét Los Angeles-i együttessel, a Lakersszel és a Los Angeles Clippersszel is - Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint a Toronto Raptors beszélhet utoljára a döntő MVP-vel, Kawhi esélyt ad a kanadaiaknak arra, hogy minden felmerülő kérdésre válaszoljanak. Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint Klay Thompson is meghallgatja mindkét Los Angeles-i franchise-t, amennyiben a Golden State Warriors nem ajánl neki maximum szerződést rögtön a szabadügynökpiac nyitása után. Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy Leonard mellett D'Angelo Russell a másik kinézett játékos, de ha ők nem jönnek össze, akkor a csapat szétosztja a capspace-t Danny Green, Terrence Ross, Seth Curry szintű emberekre - őket szeretné megszerezni az együttes.

Ha már szóba került Terrence Ross, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint őt és Nikola Vucevicet is nagyon szeretné megtartani az Orlando Magic.

A másik fő téma természetesen Kevin Durant, akit a Dallas Mavericks is megpróbál majd leigazolni, legalábbis Chris Mannix információi szerint. Brian Windhorst (ESPN) hozta a hírt, hogy KD nem fog formális találkozókat megejteni az egyes csapatokkal, a saját elképzelései szerint dönt majd. Windhorst azt is elmondta, hogy a Golden State vagy meg akarja tartani Durantet, vagy ha ez nem lehetséges, akkor legalább nem akarja a semmiért elveszíteni, ezért a csapat nyitott a sign-and-trade-re is - legalább egy 35 millió dolláros kivételt kaphatna így, amit fel tudna használni igazolásra. Azt is hozzátette az újságíró, hogy a Netsnek, a Knicksnek vagy éppen a Clippersnek nem áll érdekében az snt, így lehet, hogy ebből a vonalból semmi nem lesz végül.

Maradjunk még sign-and-trade vonalon: Sam Amick (The Athletic) jelentette, hogy bár a Philadelphia Sixers megtartaná Jimmy Butlert, ha ez nem megy, akkor Elton Brandék is nyitottak az snt lehetőségére - nem akarják Butlert a semmiért elveszíteni néhány hónappal azután, hogy Robert Covingtont és Dario Saricot is feladták érte.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a New York Knicks Bobby Portis és Julius Randle iránt is érdeklődik, amennyiben nem sikerül leigazolnia első számú célpontjait - mint ismert, hosszútávú, nagy szerződést csak az első vonalas sztároknak akar adni a Knicks, mindenki másnak rövidtávú kontraktust ajánl.

Jöjjön pár rövidhír. Nincs meglepetés, de azért érdemes megjegyezni, hogy az Oklahoma City Thunder centere, Nerlens Noel kilép 1.9 millió dolláros játékosopciójából - Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy mindkét fél hajlik a közös folytatásra, de Noel más csapatokkal is tárgyal majd. Chris Haynes hozta a hírt, hogy a Sacramento Kings irányítóját, De'Aaron Foxot is behívták a Team USA Select Team edzőtáborába - itt azok a játékosok vannak, akik még nem lesznek válogatottak a következő világversenyen, de segítik az amerikai csapat felkészülését. A San Antonio Spurs már idén nyáron átviszi első körös választottját, Luka Samanicot. A Memphis Grizzlies nem ad QO-t Tyler Dorsey-nak. Allen Crabbe-et pedig letartóztatták LA-ben, mert ittasan vezetett.

Shams Charania jelentette, hogy a Charlotte Hornets és Kemba Walker között megálltak a beszélgetések, mert jelentős különbség van a két fél elképzelései között. Adrian Wojnarowski tegnap délután megerősítette azokat a hajnali híreket, miszerint a Boston a legesélyesebb Walker leszerződtetésére, aki akár már vasárnap is elkötelezheti magát a Celticshez 4 évre 141 millió dollárért - aláírás hivatalosan csak július 6-tól van. Stephen A. Smith (ESPN) megerősítette ezt, de elmondása szerint változtathat még a dolgokon az, hogy a Lakersnek van egy maxos helye.

És a végére maradjunk még Bostonban: a Celtics felvette segédezőnek Kara Lawsont, aki korábban WNBA játékos volt, azóta pedig a TV-nél dolgozott. A Phoenix Sunsnál Willie Green, Darko Rajakovic, Mark Bryant, Randy Ayers, Larry Greer és Steve Blake lettek a segédedzők. A Phillynél Ime Udokát és Joseph Blairt is bemutatták, mint új segédtrénereket. A Houston Rocketsnél pedig Elston Turner visszatér a gárdához, a texasiak első számú segédedzője lesz, a védekezéssel fog foglalkozni - Rick Adelman idején 4 évig volt már ugyanilyen szerepkörben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus