Hírmorzsák 2019-07-07 (09:15)

Kawhi Leonard a Lakershez igazolt volna, ha a Clippers nem tudja megszerezni Paul George-ot. George bánta, hogy olyan gyorsan hosszabbított tavaly a Thunderrel. Westbrook sem elégedett az OKC-nél - még a szezon kezdete előtt távozhat. Leonard Kevin Durantet próbálta először a Clippershez csábítani. A Clippers a Lakerstől és a Raptorstól is tartott, Jrue Holiday-re és Bealre is rápróbáltak. A Thunder Westbrookot és George-ot ajánlotta egy Siakam köré épülő csomagért. Cousins, Rondo, Quinn Cook és Alex Caruso is a Lakersnél. Marcus Morris a Spurshöz írt alá, Davis Bertanst a Wizardshoz cserélte a San Antonio. Stanley Johnson Torontóban. Ryan Anderson és Mozgov csapat nélkül. Zion Williamson bemutatkozása nyári ligás rekordot döntött, de a játékos be is fejezte a Summer Leauge-et térdsérülése miatt. A Grizzlies visszavonultatja Mike Conley 11-es mezszámát.

A tegnapi nap természetesen Kawhi Leonard döntéséről szólt, aki aláírt a Los Angeles Clippershez, miután a csapat megszerezte Paul George-ot az Oklahoma City Thundertől. Ehhez a hírhez több történet is kapcsolódik.

Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, hogy Leonard Kevin Durantet is felhívta pár nappal a szabadügynökpiac kezdete előtt, hogy játszanak együtt a Clippersnél - elmondta neki, hogy milyen jól passzolna a játékuk egymás mellé, mennyire kedveli és tiszteli őt, amin Durant meg is lepődött, mert nem közeli barátok. KD aztán a Brooklyn Netset választotta, így Kawhi George irányába fordult, aki a hírek szerint egyszeri és megismételhetetlen lehetőségnek gondolta azt, hogy együtt játszhat Leonarddal, ezért cserét kért Sam Prestitől.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint George 2017-ben és 2018-ban is érdeklődött az iránt, hogy Los Angelesben játsszon, de előbb az Indiana Pacers cserélte Oklahoma City-be, majd ő döntött a hosszabbítás mellett. A hírek szerint Leonard nem kicsit bombázta, hogy játszanak együtt a Clippersnél. A klub azért is cserélt George-ért, mert attól tartott, hogy ha ő nincs meg, Leonard a Los Angeles Lakershez igazol - Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy ez így is történt volna. Ezért adott fel soha nem látott mennyiségű picket a Clippers, meg azért, mert állítólag attól is tartott a csapat, hogy a Toronto Raptors cserél majd George-ért, és akkor Leonard marad a bajnoknál.

Wojnarowski forrásai szerint a Clippers mindenképpen akart egy második sztárt is Leonard mellé, mert tudta, hogy csak így van esélye Kawhi-ra, éppen ezért bejelentkeztek Jrue Holiday-ért és Bradley Bealért is - egyik játékos sem eladó, bár kétséges, hogy a Clippers értük is ennyit ajánlott (volna). Nem meglepetés, de Doc Riversék rögtön a bajnoki cím legnagyobb esélyesei lettek a fogadóirodáknál - a sportsoddshistory.com szerint először fordul elő a csapat 1984-es LA-be költözése óta, hogy a legnagyobb favoritnak tartják Vegasban.

Térjünk még vissza a Thunderre, az a szál ugyanis még inkább átírhatja a liga körvonalait. Wojnarowski információi szerint a Raptors is tárgyalt George-ról az OKC-vel, de Sam Presti megpróbálta berakni a cserébe Russell Westbrookot is, hogy megszerezze Pascal Siakamot, ebbe azonban nem ment bele Masai Ujiri. George a hírek szerint szívesen játszott volna Torontóban, ha Leonard hosszabbít az ő megszerzése után, de az újságíró forrásai szerint a Raptors arra kellett a Thundernek leginkább, hogy felsrófolja George árát a Clippersnél, amely így rengeteg picket és Shai Gilgeous-Alexandert is beáldozta végül - ha bekerült volna Siakam a cserébe, ha nem, a Clippers többet tudott adni.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy George-nak volt egy kis bűntudata amiatt, hogy tavaly nyáron anélkül hosszabbított a Thunderrel, hogy egyáltalán meghallgatott volna bárki mást. Charania úgy tudja, hogy a rivális csapatok vezetői tudtak erről és arról is, hogy Westbrook sem elégedett a klub jelenlegi helyzetével. Royce Young (ESPN) forrásai szerint jelenleg az tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy Westbrookot is elcseréli Presti - Adrian Wojnarowski is azt írta, hogy a két fél tárgyal a hogyan továbbról, és könnyen elképzelhető, hogy a sztár még a szezon kezdete előtt új csapathoz kerül.

Amint arról tegnap este szó volt már, DeMarcus Cousins és Rajon Rondo is aláírtak a Lakershez, míg Ivica Zubac maradt a Clippersnél, de jöjjön a többi rostermozgás is. Az aranysárga-lilák 2 évre 6 millió dollárért írtak alá Quinn Cookkal, Alex Caruso pedig 2 évre 5.5 milliót kap Rob Pelinkáéktól. Nagy volt a jövés-menés a San Antonio Spursnél is, amely 2 évre 20 millió dollárért szerződtette Marcus Morrist (a második év játékosopciós), emellett a Washington Wizardshoz cserélte Davis Bertanst, hogy beférjen DeMarre Carroll leigazolása is. A Toronto 2 évre 7.5 millió dollárért szerződtette Stanley Johnsont.

A Miami Heat stretch provision segítségével kitette keretéből Ryan Andersont, aki így  egyenként 5.2 millió dollárral nyomja majd a sapkát a következő három idényben. Az Orlando Magic Timofey Mozgovtól búcsúzott - ha a floridai gárda is stretcheli az orosz 16.7 milliós bérét három évre, akkor luxusadó alá tud kerülni, és lesz pénze megtartani Khem Birch-öt.

Térjünk át a nyári ligára, ahhoz kapcsolatosan is van pár hír. Folytatódtak a mérkőzések a tegnap hajnali földrengés után, de nem Zion Williamson számára, aki a térdsérülése miatt befejezte az idei Summer League-et - óvatosságból ülteti a Pelicans legnagyobb tehetségét. Williamson bemutatkozása a New York Knicks ellen 1.2-es nézettségi mutatót ért el - ez volt minden idők legnézettebb nyári ligás mérkőzése. Ez az adat egyébként 33%-kal magasabb, mint a korábbi rekord, amely Lonzo Ball két évvel ezelőtti debütálása volt a Boston Celtics ellen.

A végére pedig a Memphis Grizzlies maradt, amely bejelentette, hogy visszavonultatja Mike Conley 11-es mezszámát - az irányító 12 szezonon keresztül szolgálta a klubot, idén nyáron cserélték el a Utah Jazzhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus