Hírmorzsák 2019-07-17 (13:45)

Brandon Ingram közel áll ahhoz, hogy újra elkezdjen teljes értékű edzésmunkát végezni. Lonzo Ball szerint a Pelicans lehet a liga egyik legjobban védekező csapata. Kevin Durant a Nets játékát dicsérte Sean Marksnak - saját maga fog arról fönteni, hogy mikor akar visszatérni. Sam Presti szerint Russell Westbrook a Thunder rövid történetének legfontosabb játékosa. Dion Waiters reagált az őt ekézőkre - egyre jobb formában van. Ben Simmons még többet kereshet új szerződésével, mint 170 millió dollár. Két új játékos a Jazznél.

Bemutatták a New Orleans Pelicans új játékosait, az eseményen pedig Brandon Ingram elárulta, hogy közel áll ahhoz, hogy újra elkezdhesse a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket - egyelőre még nem dobál, de a passzolásán, labdakezelésén tudott dolgozni. Mint ismert, Ingram vállában vérrögöt találtak márciusban, azóta pedig elcserélte őt a Los Angeles Lakers. A Pelicansnél természetesen Lonzo Ball is a porondon volt a bemutatásnál. Az irányító azt mondta, hogy olyan stílusban játszhat majd új csapatában, ahogyan világ életében kosárlabdázott. Ball azt is elmondta, hogy szerinte a liga egyik legjobban védekező csapata lehet ez a New Orleans.

A Brooklyn Netsnél Kevin Durant visszatérésére még hosszabb ideig kell várni, mint a Pelsnél Ingramére. Sean Marks GM egy rádióinterjúban elárulta, hogy Durant azt mondta neki, hogy imádja a csapat rendszerét és azt, amilyen keményen játszott a Nets az előző idényben - sosem fordult elő, hogy feladták volna, és sosem lehetett őket félvállról venni. Marks azt is hozzátette, hogy természetesen nem fogják siettetni KD visszatérését. Túl sokat invesztáltak a sztárba, tartoznak annyival Durantnek, hogy megvárják, hogy 100%-os legyen, ezért maga Kevin Durant fog arról dönteni, hogy mikor tér vissza.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti közleményt adott ki Russell Westbrook elcserélésével kapcsolatban. Presti szerint leültek beszélni a sztárral, és közösen arra a döntésre jutottak, hogy jobb, ha találnak az irányítónak egy új csapatot. A szakvezető szerint az elmúlt 11 évben kialakított kapcsolatuk mélységét mutatja, hogy egy ilyen beszélgetésre sor kerülhetett. A szoksásos tiszteletkörökön kívül Presti azt is kijelentette, hogy Russell Westbrook a Thunder rövid történetének legfontosabb játékosa - nyomot hagyott a franchise-on, a városon és az államon is.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters instagramon írta ki bánatát. Waiters szerint tavaly élete egyik legnehezebb időszakát élte a sérülése után, fizikálisan és mentálisan is mélyponton volt. A közösségi médiában rengetegen kikezdték annak ellenére is, hogy fogalmuk sem volt arról, mikkel kell megküzdenie nap, mint nap. Még nem tart ott, ahol szeretne, és ahol a sérülése előtt volt, de üzenni akar az emberek: maradjanak pozitívak, zárják ki a külső zajokat, és dolgozzanak keményen.

A Utah Jazz two-way szerződést kötött Jarrell Brantley-vel és Justin Wright-Foremannel - előbbi az 50., utóbbi az 53. helyen kelt el az idei drafton. Ben Simmons 5 éves, 170 millió dolláros hosszabbításáról annyit tudni, hogy nincs benne játékosopció az 5. évre, de van benne egy 15%-os trade kicker (ennyivel nő a fizetési, ha elcserélik). Emellett van egy olyan kitétel is a megállapodásban, amely engedi, hogy a Rose-szabály alapján Simmons pénze még több legyen - ehhez be kell kerülnie az egyik All-NBA csapatba a most következő idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus