Hírmorzsák 2019-07-30 (09:00)

Carmelo Anthony edzője szerint Melo simán jobb a jelenlegi NBA játékosok 60-70%-ánál - szerinte Anthony csak egy búcsúszezont szeretne magának. A Clippers neve, logója és színei is változhatnak a 2024-es költözéskor. Jerry West szerint soha nem látott off-szezont produkált a Clippers, amiben neki nagyon kis szerepe volt. Marcus Smart bevallotta, hogy nem működött a Celtics az előző szezonban, de ebben mindannyian hibásak, nem csak Kyrie Irving. Ekpe Udoh Kínában folytatja.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart az ESPN The Jump című adásában elmondta, hogy igen, diszfunkcionális volt a csapat az előző idényben - szerinte egy sportolónak elég nehéz ezt bevallania, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezték. Mindenkinek tükörbe kell néznie, és meg kell kérdezni magától, hogy mit tett, és mit tehetett volna azért, hogy segítsen - ebből mindannyian kivették a részüket, és mindannyian tehettek volna többet. Smart szerint Kyrie Irving nem felelt meg a saját maga által támasztott mércének, de volt még rajta kívül négy ember a pályán, meg az edző az oldalvonal mellett. Egységes csapatként kellett volna működniük, úgyhogy nem kenhetik egy emberre azt, hogy ez nem így történt. Mindenki végezhetett volna jobb munkát, és nemcsak azért, hogy Irvingnek többet segítsenek, hanem azért is, hogy a csapatot és egymást jobban támogassák.

A Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer Bill Shaikinnak (Los Angeles Times) elmondta, hogy a 2024-es költözésük egy soha vissza nem térő alkalom arra, hogy egy szinttel feljebb lépjenek a brand terén is, ezért nem zárja ki, hogy a csapat színeit, logóját vagy akár a nevét megváltoztatják. Ballmer szerint erre nem fog sor kerülni, de ez egy akkora esély, amit meg kell vitatniuk a szurkolókkal. A tulaj szeretné, ha legalább megpróbálnák javítani a sport követésének élményét a digitális technológia segítségével.

Maradjunk még a Clippersnél. A vezetőség egyik nagyon fontos tagja, Jerry West Jovan Buhával (The Athletic) beszélgetett, és elmondta, hogy soha nem látott eredmény volt az, hogy két olyan játékost is meg tudtak szerezni, mint Paul George és Kawhi Leonard. A legendás hátvéd és vezető azt fejtegette, hogy nem igazán tudja, hogyan állítják majd meg az ellenfelek ezt a két embert a végjátékokban - az egyiküket még talán le lehet védekezni, de kettejüket nem. Arról is beszélt West, hogy nagyon kis mértékben volt szerepe a két sztár megszerzésében - ott volt a beszélgetéseken, de nagyszerű az egész menedzsment. Csak kis része volt ebben az egész nyárban, és egyébként is túl sok elismerést kapott már pályafutása során.

Chris Brickley, Carmelo Anthony edzője azt nyilatkozta a theScore.com munkatársának, hogy Melo simán jobb játékos a jelenlegi NBA-sek 60-70%-ánál. Brickley szerint Allen Iverson volt hasonló helyzetben pályafutása végén - a csapatok úgy voltak vele, hogy majd biztos ilyen vagy olyan szerepet akar magának, úgyhogy nem igazolták le, ugyanez van most Anthonyval is. Most is attól tartanak a klubok, hogy majd követelőzik Melo, de nem ez a helyzet. Csak szeretne egy utolsó szezont, és hogy megtehesse azt, amit Dwyane Wade tett az előző idényben, a mezek cserélgetését. Nagyszerű karrier áll mögötte, a Hírességek Csarnokának tagja lesz, úgyhogy abban reménykedik Brickley, hogy lehetősége lesz Anthony-nak a szép búcsúra.

Voltak mozgások. A Utah Jazz nem garantált szerződést adott Juwan Morgannek - már a nyári ligában is a Utah-nál játszott. A Miami Heat kitette keretéből Yante Matent. Ekpe Udoh Kínában, a Beijing Ducksnál folytatja. A Boston G-Ligás fiókcsapata, a Maine Red Claws pedig kinevezte vezetőedzőnek Darren Ermant - ő a Celtics segédedzője volt Doc Rivers idejében, aztán elment a Golden State Warriorshoz, majd négy évet dolgozott a New Orleans Pelicansnél, de soha nem volt még vezetőedző.

A végére a liga maradt, amely 5 évvel meghosszabbította együttműködési szerződését kínai digitális partnerével, a Tencenttel - 2009 óta dolgozik együtt az NBA és a cég. Az előző idényben 409 millióan nézték az NBA-t a Tencenten keresztül, majdnem háromszor annyian, mint négy évvel ezelőtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus