Hírmorzsák 2019-08-05 (09:00)

Steve Kerr szerint Steph Curry, D'Angelo Russell és Klay Thompson egymás mellett kezdenek majd, ha utóbbi felépül. Doc Rivers csak a kosárlabdáról és a győzelemről beszélt Kawhi Leonardnak. Patrick Patterson 3.5 millió dollárról mondott le, mikor kivásárolta őt a Thunder. Jabari Parker volt már első és utolsó ember is csapatában - tudja, mik az elvárások a Hawksnál, és el tudja látni a szerepét. Kyle Kuzma szerint Carmelo Anthony simán jobb, mint a liga fele, nem érti a Melo felé áradó gyűlöletet - szerinte Anthony minden idők egyik legjobb játékosa és scorere.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers Andrew Greiffel (Los Angeles Times) beszélgetett arról, hogyan győzte meg Kawhi Leonardöt, hogy igazoljon a csapathoz. Rivers szerint az emberek sok mindent gondolnak arról, hogy ilyenkor milyen eszközöket vetnek be a klubok a meggyőzés érdekében, de úgy érezte, hogy Kawhi-t nem érdeklik a mellékzöngék, ezért ő sem beszélt róluk - csak a győzelemről és a kosárlabdáról esett szó kettejük között. Leonard egy komoly ember, ezt lehet rajta érezni, és úgy gondolja a tréner, hogy a sztár is érezte, hogy ő mennyire komolyan gondolkodik a sikerről.

Rivers szerint annak is szerepe volt Leonard és Paul George megszerzésében, hogy versenyképes csapatuk volt tavaly is - szerinte inkább ilyen gárdákhoz akarnak kerülni a játékosok, mint egy tehetséges, de újjáépülő együtteshez. George a Los Angeles Timesnek elmondta, hogy a Clippers játékosai harcoltak egymásért, és mindenki szintet lépett, hogy a csapat értékes tagja lehessen, emiatt volt olyan vonzó célpont a Clippers.

Ha már a LAC, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Patrick Patterson 5.7 millió dolláros szerződéséből 3.5 millió dollárról mondott le, amikor az Oklahoma City Thunder kivásárolta, hogy a Clippershez igazolhasson.

Arról már tegnap este olvashattatok, hogy a Washington Wizards irányítója, John Wall hosszabb interjút adott Michael Lee-nek (The Athletic), amelyben beszélt a sérüléséről, felépüléséről, Bradley Bealről és a médiában kapott kritikákról is - ezen a linken olvashatjátok el a játékmester gondolatait.

Tavaly a Wizardsnál is játszott Jabari Parker, aki a Chicago Tribune munkatársának elárulta, miért igazolt az Atlanta Hawkshoz. Parker azt mondta, hogy soha semmi nincs garantálva, de úgy érezte, ez a megfelelő szituáció a számára - Trae Young nemcsak kiváló scorer, hanem a helyzetek megteremtésében is élen jár, John Collins pedig egy kitűnő játékos. Tudja, hogy mik az elvárások, és képes lesz ellátni a rábízott feladatot. Fiatalnak érzi magát, de a csapat még fiatalabb. Arra büszke leginkább, hogy volt már mindenfajta szerepben, egy gárda első és utolsó játékosa is, és hálás azért, hogy mindezeket megtapasztalhatta.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr az NBA.com újságírójának azt nyilatkozta, hogy óriási luxus, hogy van egy olyan játékosuk, aki képes 20 pontot átlagolni meccsenként, főleg most, hogy Klay Thompson kiesett az alapszakasz nagy részére. Kerr úgy gondolja, hogy D'Angelo Russell nagyszerű pick-and-roll játékos, ahogy Steph Curry is - a legfontosabb a labdás és a labda nélküli mozgás, játék lesz kettejük esetében, illetve ennek megosztása. Azt is hozzátette, hogy amint felépül Thompson, mindhárman kezdeni fognak, legalábbis jelenleg ezt tervezi - nem hiszi, hogy problémájuk lesz.

A végére pedig a Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma maradt, aki Arash Markazinak (Los Angeles Times) Carmelo Anthonyról beszélt. A két játékos együtt edzett a nyáron, és Kuzma szerint nagyszerű volt együtt készülni Melóval, aki minden idők egyik legjobb játékosa és legjobb scorere. Olyan dolgokat tanulhatott Anthony-tól, melyek remélhetőleg sokat segítenek neki abban, hogy fejlődjön. Kuzma azt is hozzátette, hogy Melo egyértelműen jobb, mint legalább a liga fele, ez nem is kérdés, kellene, hogy legyen csapata. Még mindig az egyik legjobb játékos, és nem igazán érti azt a gyűlöletet, amit Anthony kap - talán csak arról van szó, hogy ilyen a mostani társadalom.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus