Hírmorzsák 2019-08-06 (14:45)

Giannis Antetokounmpo odaadná az MVP trófeáját Görögország világbajnoki címéért. Gregg Popovich nem tudja, minek vették fel Tim Duncant a Spurs szakmai stábjába. De'Aaron Foxot előléptették a Team USA keretébe - Jerry Colangelóék csak azokkal foglalkoznak, akik ott vannak az edzőtáborban. Shai Gilgeous-Alexander és Jamal Murray sem szerepelnek a vb-n a kanadaiaknál. Vince Carter marad Atlantában, Udonis Haslem pedig a Heatnél. Draymond Green új szerződésében van egy játékosopciós év és egy trade kicker is. Jerian Grant Kínában folytatja. Az Évtized csapatai és a különböző statisztikák Top10-ei. A Rakuten hosszabbítana a Golden State-tel. JR Holden a Netsnél. Bemutatták a Grizzlies szakmai stábját.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy De'Aaron Foxot "előléptették" a Select Teamből a Team USA első csapatába, ő is ott lehet tehát a kínai vb-n, arról pedig ma láthattatok videót, hogy az amerikai válogatott megkezdte felkészülését a szeptemberi világversenyre. A csapat menedzsere, Jerry Colangelo azt nyilatkozta, hogy nem aggódik a gárda vb-esélyei miatt - nincs benne harag, arra koncentrálnak, akik ott vannak, és nem azokra, akik nincsenek ott. Sok fiatalnak van esélye bekerülni az utazó keretbe és arra, hogy komoly szerepet kapjon Kínában.

Nem a válogatotthoz, de a szövetségi kapitány Gregg Popovich-hoz kapcsolódik, hogy a San Antonio Spurs mestere szokásos stílusában azt válaszolta újságírói kérdésre, hogy nem tudja, minek vették fel a csapathoz Tim Duncant, egykori sztárjának lövése sincs az edzősködésről...

Itt említhető meg, hogy a kanadaiaknál is van két lemondó: Shai Gilgeous-Alexander a második profi szezonjára akar felkészülni, Jamal Murray pedig bokasérülésre hivatakozva mondta le a szereplést.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta a FIBA hivatalos honlapjának, hogy odaadná az MVP címét, ha cserébe Görögországgal világbajnoki címet tudna nyerni szeptemberben. Mindig különleges érzés a nemzeti csapatban játszani, leírhatatlan, mikor a meccsek előtt meghallja az ember a himnuszt, ahogy az is, ha sikerül győzni a válogatottal. Antetokounmpo hozzátette, hogy amikor egészséges, mint idén nyáron, mindig a hellének rendelkezésére áll.

Volt szó arról is ma kora reggel, hogy Vince Carter megegyezett az Atlanta Hawksszal, a veterán legenda ott fejezi be pályafutását az idény végén - ahogy Udonis Haslemnek is valószínűleg ez lesz az utolsó éve, ő a Miami Heatnél maradt. A szerződésekhez tartozik, hogy Draymond Greennek van egy játékosopciója 2023/24-re a most megkötött hosszabbítása alapján, a megállapodás pedig egy 15%-os trade kickert is tartalmaz - ennyivel több pénzt kap, ha elcserélik. Jerian Grant Kínában, a Qingdao Eaglesnél folytatja pályafutását.

A vezetőségi hírek közé tartozik, hogy a Memphis Grizzlies bemutatta Taylor Jenkins szakmai stábját: Brad Jones, David McClure, James "Scoonie" Penn, Vitaly Potapenko, Niele Ivey és Neven Spahija - Ivey a 9. nő az NBA szakmai stábok "keretében". A Brooklyn Nets vezetőségi pozíciót ad JR Holdennek - az egykori kiváló játékos a Philadelphia Sixers nemzetközi játékosmegfigyelője volt az előző idényben.

A Japan Times információi szerint a Rakuten szeretné meghosszabbítani mezszponzori szerződését a Golden State Warriorsszal - 2017-ben 3 évre 60 milliót fizettek a reklámért, de a hírek szerint 300%-kal megugrott az ismertségük az amerikai kosárszerető közönség körében, miután felkerültek a Golden State mezére.

A végére pedig az Évtized Csapatai maradtak, melyekről olvashattatok már ma reggel. Az nba.com csinált egy szedetet az évtized során a statisztikák Top10-ben végző embereiről is, ezt ezen a linken megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus