Hírmorzsák 2019-08-08 (12:00)

Kevin Durant hosszabban beszélt arról, hogy miért igazolt a Netshez, hogy nem az volt a lényeg, hogy összeálljon Kyrie Irvinggel, illetve hogy egyáltalán nem haragszik a Golden State-re az Achilles-sérülése miatt. Kelly Olynyk térsérülést szenvedett. A liga tájékoztatta a csapatokat a mentális egészség fenntartása érdekében hozott új lehetőségekről. Ausztrália keretet hirdetett a vb-re - hat NBA játékos a fedélzeten.

A Brooklyn Nets új sztárja, Kevin Durant Chris Haynes-szel (Yahoo Sports) beszélgetett. Előkerült az interjúban, hogy miért hagyta ott a Golden State Warriorst a Nets kedvéért, amire annyit felelt Durant, hogy mert ezt akarta csinálni, kosárlabda szempontjából vonzó volt Brooklyn. Haynes kérdésére elmondta KD, hogy június 30-án döntött a Nets mellett - nem akart ezzel foglalkozni szezon közben, mindig csak az adott napi feladatát végezte, az idény közben pedig a játék volt számára a legfontosabb. Azt is elárulta Durant, hogy végig úgy gondolkodott, hogy ha távozik a Warriorstól, akkor a Netshez igazol - a Brooklynnak megvoltak a megfelelő játékosai, és kreatív a vezetősége is, tetszett, ahogyan építkeztek.

Durant beszélt a Kyrie Irvinggel ápolt kapcsolatáról is, amiről elmondta, hogy jóban vannak nagyon, de nem ezért szerződött a Netshez. A ligán belüli barátság sokkal inkább fókuszba került LeBron James és Dwyane Wade óta, az emberek azt gondolják, hogy ezért állnak össze a játékosok, de nincs is gond azzal, ha a szurkolók spekulálnak. Ettől függetlenül nekik nem kellett volna egy csapathoz igazolniuk, nem volt rá szükség - nem tervezték, hogy együtt fognak kosarazni, egyszerűen így alakult

Felmerült, hogy neheztel-e a Golden State-re az Achilles-szakadása miatt, amire azt mondta, hogy egyáltalán nem, hogyan tehetné? Hallotta a pletykát, hogy a csapat nyomást gyakorolt rá, hogy térjen vissza a döntő alatt, de ezt senki nem kérte tőle - már a finálé kezdetekor az ötödik meccset tűzte ki magának visszatérési időpontként. Megtörtént a sérülés, de ilyen a kosárlabda, senki nem volt ezért felelős - tovább kell lépni ezen, mert újra játszani fog. Azt is elmondta, hogy még mindig gondol az Achilles-szakadásra és arra az estére - pályafutása minden mozzanata megmarad neki, ez viszont különösen, hiszen a legfontosabb pillanatban történt, és ilyen súlyos sérülést szenvedett. Most már úgy tekint rá, hogy játszott, megsérült, most pedig már a visszatérését várja. Megérti, hogy mindenki másnak mekkora dolog ez, ő azonban dolgozik tovább a felépülése érdekében, csak ez foglalkoztatja már.

Mint azt nemrég láthattátok, Kelly Olynyk térdsérülést szenvedett Kanada Nigéria elleni felkészülési mérkőzésén. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog.

A liga kiküldött egy emlékezetőt a csapatoknak, hogy új mércéket állított fel a mentális egészség megtartása érdekében - a csapatok ezentúl hivatalosan is foglalkoztathatnak (erősen ajánlott) a témával foglalkozó profikat, illetve pszichiátereket.

A végére pedig az ausztrálok világbajnoki kerete maradt, amelyben hat NBA játékos van:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus