Hírmorzsák 2019-08-10 (14:00)

Derrick White és Marvin Bagley III az amerikai válogatottban, Bam Adebayónak és Thad Youngnak megköszönték a munkát. Kevin Durant elszigetelte magát utolsó Golden State-es szezonja közben, senkivel nem beszélt. Jaylen Brown szerint 2019/20 egy új lehetőség lesz a Celticsnek, Jayson Tatum az előző idényről beszélt. Roy Hibbert a Sixersnél. Kawhi Leonard közeli barátja a Clippers segédedzője lett. Új játékos Minnesotában és Charlotte-ban.

Tegnap este olvashattatok arról, hogy hogyan épülhet fel a Team USA utazó kerete. Említettük, hogy Derrick White és Marvin Bagley III esélyesek arra, hogy a Select Teamből az első kerethez kerüljenek, és ez meg is történt: Thad Young és Bam Adebayo kerültek ki onnan, az ő helyükre érkezett a két fiatal. Jövő pénteken Spanyolországgal játszik felkészülési meccset az amerikai csapat. Jelenleg ez a 17 fős keret:

Harrison Barnes (Sacramento Kings)
Marvin Bagley III (Sacramento Kings)
Jaylen Brown (Boston Celtics)
De’Aaron Fox (Sacramento Kings)
Joe Harris (Brooklyn Nets)
Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers)
Brook Lopez (Milwaukee Bucks)
Kyle Lowry (Toronto Raptors)
Khris Middleton (Milwaukee Bucks)
Donovan Mitchell (Utah Jazz)
Mason Plumlee (Denver Nuggets)
Marcus Smart (Boston Celtics)
Jayson Tatum (Boston Celtics)
P.J. Tucker (Houston Rockets)
Myles Turner (Indiana Pacers)
Kemba Walker (Boston Celtics)
Derrick White (San Antonio Spurs)

A válogatottból két bostoni kosaras, Jayson Tatum és Jaylen Brown pozitívan tekintenek a Celtics következő idénye elé. Tatum azt nyilatkozta, hogy az egyik legjobb akar lenni, ez pedig rengeteg kihívással jár. Nehéz egy dolgot kiemelni az előző szezonból, ami a fő gond lett volna - jobbak voltak a statisztikái, jobban is játszott, csak nem fejlődött annyit, amit a külvilág vagy akár saját maga várt. Brown azt mondta, hogy a tapasztalat a legjobb tanítómester, márpedig minden évvel több tapasztalata van. A most következő év egy új vászon - művészként tekint magukra, és itt az ideje, hogy egy új festményt fessenek.

Chris Haynes (Yahoo Sports) a Fox Sports The Herd with Colin Cowherd című műsorában azt mondta, hogy értesülései szerint Kevin Durant utolsó warriorsos szezonja közben egyszerűen nem beszélt a csapattársaival, elszigetelte magát, senki nem állt hozzá közel. Az egyetlen kivétel Quinn Cook volt, aki ugyanarról a környékről származik, mint ő, de Cook fiatalabb nála, és nem is volt túl nagy szerepe a franchise-on belül. Haynes szerint a Draymond Green-féle vita és a New York Knicks-féle pletykák felerősödése után történt ez a "félrevonulás". Úgy érezte, hogy ha megszólal, akkor majd ráolvassák, hogy csak a szabadügynökpiaccal foglalkozik. Egyedül hagyta el a csarnokokat, egyedül is érkezett meg, senkivel nem beszélt. Haynes szerint gyakorlatilag mindenki tudta, hogy ez lesz Durant utolsó éve a Golden State színeiben.

Voltak szerződtetések. A Philadelphia Sixers a játékosok fejlődéséért felelős segédedzőnek leigazolta Roy Hibbertet. A Los Angeles Clippers szintén segédedzőnek vette fel Jeremy Castleberryt, Kawhi Leonard közeli barátját - ő már a San Antonio Spursnél és a Toronto Raptorsnál is ott volt, követi a 2014-es és az idei döntő MVP-jét. A Minnesota Timberwolves two-way megállapodást kötött Kelan Martinnal - tavaly az MHP Riesen Ludwigsburgban kosarazott, az idei nyári ligában pedig 12.9 pontot és 6.6 pattanót átlagolt. A Charlotte Hornets pedig Thomas Welsh-sel írt alá - őt nemrég tette ki a Denver Nuggets.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus