Hírmorzsák 2019-08-11 (10:00)

Anthony Davis a Knickshez igazol, ha nem jönnek össze a dolgok a Lakersnél? Mitchell Robinsonnak kisebb térdsérülése van. Jerry Colangelo Derrick White-ot dicsérte. Dejounte Murray újra megkötések nélkül edzhet. Kyle Kuzma szerint Lonzo Ballból és Brandon Ingramből is szupersztár lesz a Pelicansnél. D'Angelo Russell úgy érzi, olyan lesz a Splash Brothersszel kosarazni, mintha videójátékkal játszana. Brad Stevens a Celtics centerhelyzetéről beszélt. Michael Beasley 5 millió dollárért Kínába igazolhatott volna, 1 évre a Pistonst választotta. Mario Chalmers vissza akar térni az NBA-be.

Nagyjából mindenki úgy számol, hogy Anthony Davis 2020 nyarán marad a Los Angeles Lakersnél, ám Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy ha mégis valami megoldhatatlan probléma merülne fel az aranysárga-liláknál ebben az idényben, akkor a New York Knicks lehet Davis B terve. A Knicks azon kevés csapatok közé tartozik, melyeknek lesz maximum sapka alatti helyük a következő off-szezon során is, Rich Paulnak is tetszene, hogy Davis New Yorkban játsszon, ráadásul a Knicks ott volt Davis legszűkebb kívánságlistáján is. Ezzel a hírrel azonban óvatosan kell bánni, hiszen az előző szezon is arról szólt, hogy sok embert pletykáltak a klubbal, akik közül aztán végül senki nem igazolt James Dolanékhez.

Szintén Berman hozott egy konkrétabb hírt is a Knicksszel kapcsolatban: Mitchell Robinson egy térdsérülés miatt több edzést is kihagyott a Team USA edzőtáborában. Az MRI semmit nem mutatott ki, nincs nagyobb baja a centernek, aki - mint ismert - a Select Team tagja, tehát segíti a válogatott felkészülését.

Ebből a Select Teamből került fel az első kerethez Derrick White a jó teljesítményének köszönhetően, róla beszélt Jerry Colangelo GM Tom Orsbornnak (San Antonio Express-News). Colangelo szerint White nagyszerű játékos, és hihetetlen története van, elképesztő, hogyan jutott el idáig. Nagyon érdekes floaterei vannak, rendkívül ravasz kosaras, kíváló passzoló - egyszerűen lenyűgöző.

White hátvédtársa a Spursnél, Dejounte Murray twitteren jelentette be tegnap, hogy zöld utat kapott az orvosoktól, megkötések nélkül edzhet innentől kezdve - egy éve az előszezonban szakadt el az ACL térdszalagja.

Az amerikai válogatottnál is érdekelt Kyle Kuzma két volt csapattársáról, Lonzo Ballról és Brandon Ingramről adott interjút az ESPN-nek. Kuzma szerint mindkét érintett örült a cserének, mert egyértelműen kisebb lesz rajtuk a nyomás. Nem feltétlenül mondták ezt ki, de Los Angeles nagyobb teher, most önmaguk lehetnek. New Orleansban azokká a szupersztárokká válhatnak, ami megvan mindkettejükben.

A Golden State Warriors új hátvédjével, D'Angelo Russell-lel Alex Kennedy (Hoops Hype) beszélgetett. Russell ebben az interjúban elmondta, hogy olyan lesz a Splash Brothers-szel együtt kosarazni, mintha egy videójátékkal játszana. Három olyan játékos is lesz, akik igen magas arányban képesek bedobálni a hármasokat, márpedig ez élvezetes lesz a szurkolók szempontjából. A hármasok többet érnek, mint a duplák, így nagyobb esélyük van a győzelemre. Ő is izgatott, és úgy érzi, ki fogják szolgálni a közönséget.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens a Team USA egyik edzésén osztotta meg gondolatait az NBC Sports-cal a Celtics centerposztjáról - a távozó Al Horford (és Aron Baynes) helyét Daniel Theisnek, Enes Kanternek, Vincent Poiriernek és Robert Williamsnek kell majd betöltenie. Stevens szerint mindannyian sokoldalú centerek, és mindnyájukra támaszkodni fognak. Nem úgy lesz, mint a múltban, hogy ott volt Horford, akin rengeteget ment át a labda a triplavonalon - most másokat kell megjátszani máshogyan. Poirier-ről kiemelte, hogy nagyszerű atléta, akit az elzárás-leválás helyzetekben kitűnően meg lehet játszani.

Jeff Goodman (Stadium) értesülései szerint Michael Beasley is Kínában folytathatta volna, a nemrég az NBA-től 5 meccses eltiltást kapó játékos hajlott afelé, hogy elfogadjon egy 5 millió dolláros ajánlatot, de Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Beasley végül 1 éves szerződést kötött a Detroit Pistonsszal.

Az előző szezonban a Virtus Bolognával Bajnokok Ligáját nyerő Mario Chalmers pedig a Miami Herald munkatárásának elmondta, hogy játszani akar, de szeretne visszatérni a ligába. Mindig is legalább 10 évet akart eltölteni az NBA-ben, és most 9-nél jár - szeretne 2-3, de ha már nem, még legalább egy szezont lehúzni itt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus