Hírmorzsák 2019-08-13 (11:30)

Rich Paul reagált az NCAA Rich Paul-szabályára - az egyetemi liga szinte azonnal módosította a követelményeket. Új játékos a Nuggetsnél. Sebastian Telfairt három és fél évre lecsukták. Kijött az alapszakasz menetrendje.

Mint arról a múlt héten írtunk, az egyetemi bajnokság hozott néhány új szabályt, melyek behatárolták, hogy ki képviselhet olyan játékosokat, akik mégis visszatérnének az egyetemre, miután bejelentkeztek a draftra. A szabály rögtön nevet is kapott a sajtóban, Rich Paul pedig erre és az egész helyzetre reagált a The Athleticben: hízelgő számára, hogy a média Rich Paul-szabálynak nevezte el ezt az intézkedést, de ez nem pontos megnevezés. Rá semmilyen hatással nincs a szabály, a hozzá hasonló emberekre viszont igen. Paul szerint az NCAA a kevésbé tehetős háttérrel rendelkezőket próbálja megakadályozni abban, hogy az általuk irányított rendszerben dolgozzanak. Olyan fiatalok előtt csukják be a kaput ezzel, akik az NBA-ben akarnak dolgozni ügynökként, de nincsenek meg a szükséges forrásaik és lehetőségeik ahhoz, hogy egy 4 éves diplomát letegyenek. Egy ilyen papír megkövetelése szerinte csak azokat zárja ki, akik egy olyan világból érkeznek, ahol az egyetem egyáltalán nem realitás.

Pár órával Paul írása után az NCAA hivatalos közelményben jelezte, hogy vissza is vonta az új intézkedései közül, hogy diploma kell az ügynököknek, ez kikerült a kritériumok közül.

Tegnap este írtunk róla, hogy hivatalos az alapszakasz menetrendje - ezen a linken olvashattok róla!

Matt Moore (Action Network) értesülései szerint a liga azon gondolkodik, hogy előrébb hozza a kezdőcsapatok leadásának határidejét. Eddig 10 perc volt a szabály, és most fél vagy egy órában gondolkodik az NBA, de egyelőre még csak a beszélgetések folynak erről, döntés még nincs. Ennek a döntésnek a sportfogadásra lenne nyugtató hatása: az oddsmakereknek nem kellene az utolsó pillanatban változtatniuk az oddsokon egy előre nem látott esemény miatt, a fogadóknak pedig több idejük lenne gondolkodni és dönteni.

A Denver Nuggets nem garantált szerződést adott PJ Doziernek - ő tavaly two-way megállapodással volt a Boston Celticsnél.

A végére pedig a kék-fény rovat maradt: Sebastian Telfair három és fél éves börtönbüntetést kapott, miután 2017-ben, közúti ellenőrzés során töltött lőfegyvert találtak nála.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus