Hírmorzsák 2019-08-23 (10:00)

Shai Gilgeous-Alexander szerint ő nem Russell Westbrook, önmaga akar lenni. De'Aaron Foxnak a legnehezebb az étkezés, szó szerint munkaként éli ezt meg - kiegyensúlyozottabb akar lenni, és nem akar nagy piacú klubhoz igazolni. Steve Kerr szerint óriási veszteség Shaun Livingston távozása. Wayne Ellington elmondta, miért igazolt a Knickshez. Trevor Bookert a Nuggets, a Bucks és a Clippers nézegeti. 

Az Oklahoma City Thunder új üdvöskéje, Shai Gilgeous-Alexander az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy ő nem Russell Westbrook - sem a játékuk nem ugyanolyan, sem a testfelépítésük. Önmaga akar lenni, a lehető legjobbat akarja kihozni magából, a többi pedig majd jön magától. Teljesen függetlenül attól, hogy most milyen helyzetbe került (valószínűleg Chris Paullal fog osztozni az egyes poszt percein), keményen fog dolgozni, és a saját játékát fogja játszani. Nem foglalkozik azzal, hogy kezdeni fog-e vagy sem, vagy az egyéni elismerésekkel. Csak a munkával törődik, leszegett fejjel dolgozik, és önmagát fogja adni.

A Sacramento Kings játékmestere, De'Aaron Fox Jason Jonesszal (The Athletic) beszélgetett, akinek elárulta, hogy naponta 4000-5000 kalóriát fogyaszt, mert ennyire gyorsan égeti el a szervezete az energiát. Olyan neki az étkezés, mintha munka lenne, de szó szerint, ezért ez a legnehezebb számára - nem az edzések, hanem az, hogy annyit egyen, amennyit csak bír. Ugyanebben az interjúban előkerült az is, hogy az irányító úgy érzi, kiegyensúlyozottabbnak kell lennie az egész szezon során, ha rájátszásba akarja vezetni a gárdát, és ott is sokáig akarnak menetelni. Fox Corban Goble-nek (ONE37pm) azt is elmondta, hogy nem akar nagy piacú együttesnél játszani. Az előző idényben is jó hangulat volt Sacramentóban, ahol mindenki a Kingsnek drukkol. Ha elkezdenek bejutni a PO-ba, ne adj' Isten bajnokesélyes szinten teljesíteni, az egész város meg fog őrülni. Ez a különbség a nagy és a kis piacú együttesek között.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a LetsGoWarriorsnek bevallotta, számított Shaun Livingston "elküldésére" a kora és a szerződése miatt, ettől függetlenül óriási veszteség a távozása, az egyik vezérét vesztette a csapat. Kerr szerint Livingston olyan ember, akit mindig maga mellett szeret tudni az ember, függetlenül a körülményektől - okos, jó a humora és szerény. Jó ember, kiváló kosaras és nagyszerű csapattárs, ezért szavakkal leírhatatlan, mennyire élvezte az elmúlt öt évet a hátvéddel. Azt is hozzátette a tréner, hogy abban reménykedik, Livingston valamilyen minőségben maradni fog a klubnál a jövőben. Jelenleg ez a terv, de egykori játékosának most szüksége van a pihenésre, és hogy a családjával legyen, mielőtt eldöntené, hogyan tovább - egyelőre egyébként még nem vonult vissza, lehet, hogy 2019/20-ban még kosarazik Livingston.

A New York Knicks új dobóhátvédje, Wayne Ellington Steve Popperrel (Newsday) ült le beszélgetni, akinek elárulta, miért igazolt a csapathoz. Ellington szerint elsősorban azért van az együttesnél, hogy egy nagyon fiatal gárda vezére legyen, erről beszélt is David Fizdale vezetőedzővel. Emellett természetesen játékosként is szeretne minél többet hozzátenni csapata eredményességéhez - akár kezdőként, akár csereként számít rá Fizdale, ő felkészült mindenre. Nem ez a legfontosabb számára, akármi is legyen a szerepe, de harcolni akar.

A Utah Jazz nem garantált szerződést adott Trevon Bluiettnek - ő tavaly a New Orleans Pelicans two-way játékosa volt.

A piacon van még Trevor Booker, aki az egyik legnagyobb elérhető név. Alex Kennedy (HoopsHype) forrásai szerint Booker nemrég a Denver Nuggetsnél volt próbajátékon, és megnézi még a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Clippers is.

A végére pedig Larry Bird falfestménye maradt. Tegnap írtunk róla, hogy nem teljesen tetszett Birdnek az egyik indianapolisi ház falára felfestett alkotás, amely őt ábrázolta, ám nem az egész művet, csak a tetoválásokat akarta levetetni "magáról" - ez meg is történt egyébként, egyedül az Indiana felirat maradt rajta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus