Hírmorzsák 2019-08-27 (12:30)

Reggie Jackson a visszavonuláson gondolkodott az előző idényt megelőzően - szerinte nagyszerűen illik a játéka Derrick Rose-éhoz. Doc Rivers szerint nem a szupersztárok fontosak, hanem az, hogy higgyenek a bajnoki cím megnyerésében - Kawhi Leonardot Kevin Garnett halkabb változatának tartja. Jaylen Brown egyre drágább. Jared Dudley érdeklődött a Celtics iránt, de a csapat telített volt a posztján. A Lakers hivatalosan is szerződtette Dwight Howardot. Julius Randle összetartást szervezett a Knicks játékosoknak - szerinte hibázik, aki alábecsüli a Knickst. Mike Scott régi-új csapattársát, Al Horfordot dicsérte. Victor Oladipo alig várja, hogy újra pályára léphessen, de türelmes a rehabjával kapcsolatban. Adam Silver azon gondolkodott, hogy leállítja a ligát a 2014-es PO közben.

A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson Rod Beardnek (Detroit News) elmondta, a előző szezon előtt annyit volt sérült, hogy depresszióssá vált - ejutott arra a pontra, hogy egyáltalán nem akart játszani, elgondolkodott azon, hogy visszavonul. A Pistons tanácsadónak szerződtette a klub korábbi erőnléti edzőjét, Arnie Kandert, aki felvázolt egy tervet Jacksonnak, ez pedig segített neki leküzdenie az egészségügyi gondjait. Arról is beszélt a játékmester, hogy Derrick Rose-zal nagyon jól tudnak majd együtt játszani a pályán - többet lehet labda nélkül is, jobb catch-and-shoot dobó lett az utóbbi években. Kitűnően illeszkednek egymáshoz a csapat egyes elemei, és ideális számára a gárda jelenlegi szerkezete, felépítése.

Chris Forsberg (NBC Sports Boston) értesülései szerint egyre magasabban van Jaylen Brown ázsiója. Vele ugyanúgy meg lehet egyezni az idő előtti hosszabbításról, ahogy a Brooklyn Nets megtette ezt Caris LaVerttel. Brown azonban két évvel fiatalabb, és nincs is olyan kórlapja, mint a 3 évre 52.5 millió dollárért aláíró LeVertnek, így várhatóan jóval drágább lesz. Nem mellesleg a Team USA-nél is jól megy a Boston swingmanjének - a gárda harmadik legeredményesebb játékosa a felkészülési meccseken, emellett 71.4%-kal dob mezőnyből.

Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint Jared Dudley érdeklődött a Celtics iránt, mielőtt a Los Angeles Lakerst választotta, de a Boston úgy érezte, hogy elég játékosa van wing posztokra, és üresen akart hagyni egy roster helyet.

A Lakers hivatalosan is leigazolta Dwight Howardot, aki lényegében edzőtábor meghívót kapott, hiszen egyetlen fillér sem garantált a szerződéséből. Howard október 21-től kereshet majd pénzt, napi 14.490 dollárt, ha rosteren lesz. A Lakers tett egy biztosítékot is a szerződésbe, ha a center az edzőtábor alatt megsérülne - ebben az esetben csak 6000 dollárt kellene neki fizetni, ha kiteszik a keretből az alapszakasz kezdete előtt. Ugyanehhez a lépéshez tartozik, hogy az aranysárga-lilák kitették keretük Aric Holmant, hogy alá tudjanak írni Howarddal.

A New York Knicks egyik új szerzeménye, Julius Randle a múlt hónapban összetartást szervezett csapattársainak Los Angelesben. Randle Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy fontos, hogy minél több időt töltsenek együtt a pályán az edzőtábor kezdete előtt, minél jobban meg kell ismerniük egymást. Próbál mindenki rájönni arra, hogy mi a feladata, de David Fizdale vezetőedző sokat segít nekik ebben. Ha jó csapatot akarnak alkotni, sikeresek akarnak lenni, akkor hamar munkába kell állniuk. A magasember úgy érzi, hogy akik újabb gyenge évet várnak a csapattól, lebecsülik az együttest. Könnyű ezt megtenni, az utóbbi pár év rosszul sikerült a klub számára, de mély a keretük. Mindenki nagyon hasznos kosaras a jelenlegi állományban, és nem érdekli, ha valaki lenézni a Knickst. Egyénileg hatékonyabb scorer szeretne lenni, és sokat videózik annak érdekében, hogy jobb védő legyen.

A Philadelphia Sixers magasembere, Mike Scott már alig várja, hogy újra együtt játszhasson Al Horforddal - 2013-ban került a ligába, az Atlanta Hawksnál kosarazott, amikor Horford a Hawks sztárja volt. Scott Lauren Rosennek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy Horford nemcsak kosarasként, hanem emberként is nagyszerű, ilyen játékosokkal pedig mindenki imád együtt játszani. Szerény, hálás azért, amit csinálhat, és pontosan tudja, mi a szerepe.

Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo Scott Agness-szel (The Athletic) beszélgetett, de a rehabjáról nem sok titkot akart elárulni. Június óta edz pályán, de még csak magában - a játék minden elemén dolgozik, de ennél többet nem mondott. Annyit tett még hozzá Oladipo, hogy egyre jobb állapotban van, de nem siettethet semmit, Rómát sem egy nap alatt építették. Nagyon várja már, hogy újra a legmagasabb szinten kosarazhasson. Rengeteg mindent kell kiadnia magából - azt várja, hogy ez megtörténhessen végre.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a korábban már említett Gary Washburnnel beszélgetett arról, hogy őt bizony nem az érdekli, hogy milyen szupersztárok vannak a csapatnál - az a fontos, hogy egy olyan együttes legyen a kezei alatt, amelyről ő és a maguk a játékosok is elhiszik, hogy meg tudják nyerni a bajnoki címet. Ha ez utóbbi nincs meg, akkor a szupersztárok sem érnek semmit, ezt láthattuk már a korábbiak során sok-sok alkalommal. Rivers azt is elmondta, hogy rajtuk lesz a célkereszt, de ez jó dolog, szükségük van rá. Abban reménykedik, hogy emiatt megtanulják, hogy mindig készen kell állniuk. A trénert Kevin Garnett kevesebbet beszélő verziójára emlékezteti Kawhi Leonard. Meg kell ismerni új játékosát, tudnia kell, mitől játszik jobban, és azt is, mitől és hogyan teszi jobbá a csapatot.

A végére pedig maradjunk még a Clippersnél: Ramona Shelburne (ESPN) a Donald Sterling-féle történetbe ment bele egy kicsit jobban. Mint ismert, a Clippers egykori tulajdonosát 2014-ben "kérte meg" a liga arra, hogy adja el a franchise-t, miután napvilágot láttak rasszista kommentjei. Shelburne értesülései szerint Adam Silver commish azon is gondolkodott, hogy a rájátszás közben teljesen leállítsa a ligát. Andre Iguodala azt nyilatkozta, hogy ő abszolút az ötlet mellett volt - talán túl messzire mentek volna ezzel az intézkedéssel, de az aznapi meccseket el lehetett volna napolni, mert egy sokkal mélyebben gyökerező problémát kellett megoldaniuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus